به گزارش ایرنا، تخم مرغ SPF ماده اولیه و زیرساخت تولید اكثر واكسن ها و وسیله ای برای تكثیر سلول در فعالیت های آزمایشگاهی و پژوهشی است كه درتولید انواع واكسن ها و تحقیقات ویروس شناسی دارای كاربرد بسیاری است و این تخم مرغ ها از بهترین محیط ها برای كشت برخی ویروس هایی هستند كه می توان با تولید آنها بسیاری ازواكسن ها بخصوص واكسن طیور را تولید كرد.
كاربرد این تخم مرغ ها تولید واكسن های طیور و بعضی واكسن های انسانی ، تهیه كشت سلولی پرایمری و لاین ، جداسازی و تشخیص عوامل عفونی ، تهیه جوجه SPF در مطالعات تجربی به عنوان جوجه های حساس درتشخیص و جداسازی عفونت های ناشناخته ویروسی و تهیه جوجه spfدركنترل كیفی واكسن ها است.
معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درحاشیه این مراسم درجمع خبرنگاران، گفت: كشورما درسه دهه گذشته به دلیل نداشتن تخم مرغ های اس پی اف مجبور بود ازكشورهای دیگر تغذیه كند كه هم اكنون درسرم سازی رازی این فناوری به بهره برداری رسیده است.
محمود زین الدین افزود: صرف نظر از وجود تحریم ها دركشور باید گفت واردات چنین تخم مرغ هایی زیبنده كشور ما نیست.
وی اضافه كرد: دراین مدت ازكشورهای آلمان و هند نیاز كشورما را برآورده می كردند كه دیگرنیاز به آنها نداریم و تولید تخم مرغ به صورت بومی انجام می شود.
زین الدین افزود: تولید این واكسن برای نخستین بار دركشور صورت گرفته كه اتفاق مباركی است كه درزمینه های واكسن وسرم خودكفا باشیم.
زین الدین درخصوص هزینه كردهای این بخش، خاطرنشان كرد كه بخشی ازمنابع مالی این طرح توسط معاونت علمی وفن آوری ریاست جمهوری و بخش دیگر نیز توسط موسسه سرم سازی رازی بوده است.
وی گفت: با راه اندازی این خط ظرفیت تولید پنج هزار تخم مرغ دراین موسسه به وجود آمده و درحال حاضرتولید روزانه 100تخم مرغ وجود دارد.
معاون تجاری سازی وفناوری معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری درخصوص صادرات این تخم مرغ ها نیز خاطرنشان كرد: درآینده با توجه به وضعیت تولید می توانیم نسبت به صادرات نیز اقدام كنیم.
زین الدین بدون اشاره به طرح های پیش رو در این موسسه، گفت : تعدادی طرح در دست اقدام است كه به زودی نیز ازآنها رونمایی خواهد شد.
وی بیان داشت : مشاركت دادن بخش خصوصی دربخشهای مختلف تولید واكسن وسرم، موسسه سرم سازی رازی می تواند در خصوص استانداردسازی تولید محصولات به بخش خصوصی كمك كند.
وی اضافه كرد:دولت همچنین از سرمایه گذاران كه با رعایت استاندارهای مورد تایید اقدام به تولیددارو می كنند حمایت می كند.
رییس موسسه سرم سازی رازی نیز گفت: واردات تخم مرغ های اس پی اف برای كشور ما پنج دلار هزینه داشت درحالی كه درتولید داخلی یك دلار هزینه می شود.
حمید كهرام افزود: درحال حاضر موسسه سرم ساز رازی حجم صادراتی مناسبی از واكسن های طیور به كشورهای شمالی ایران و عراق دارد.
وی درخصوص كسب دانش فنی تولید تخم مرغ SPF، گفت : كشورهایی كه درتولید واكسن فعالیت دارند این تخم مرغ را محصولی استراتژیك برای تولید واكسن می دانند و می توان از این محصول درفن آوری های بیولوژیكی و فر آورده های بیولوژیك استفاده كرد.
كهرام افزود: كسب دانش فنی این تولید دارای اهمیتی به مراتب بالاترازمیزان صرفه جویی ارزی و ارزآوری برای هركشوری محسوب می شود.
وی خاطرنشان كرد: برای اجرای این پروژه تفاهم نامه مشتركی بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت جهادكشاورزی برای اجرای طرح های كلان ملی و فناوری در دستور كارقرارگرفته است.
رییس موسسه سرم سازی رازی گفت : ایران جزو 10كشور تولیدكننده این تخم مرغ هاست و با استفاده از استانداردها و الگوهای جهانی كه ازنظر كیفی و فرآیند تولید آن مطابق با استانداردهای بین المللی بوده وخط تولید ونیز اغلب امكانات و تجهیزات مورد نیاز برای ساخت محصول درداخل كشور وبا استفاده از دانش فنی ایرانی ساخته شده است.
2098/1535
كرج- ایرنا - همزمان با آغاز به كار خط تولید تخم مرغ SPF در روز یكشنبه با حضور معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در موسسه سرم سازی رازی در كرج، ایران در بین 10 كشور تولیدكننده این محصول قرار گرفت.