به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، علیرضا ولی روز دوشنبه در نشست مطبوعاتی درخصوص وضعیت تولید و توزیع انواع كودهای بخش كشاورزی درجمع خبرنگاران، افزود: طبق برنامه ریزی امسال با توجه به اینكه كودهای آلی و زیستی و میكروبی وارد برنامه شده، مصرف كودهای شیمیایی به مراتب كمتر خواهد شد، البته با توجه به توصیه های بخش ترویج و تحقیقات كشاورزی بیشتر از كودهای آلی، زیستی و میكروبی استفاده خواهد شد.
** وزارت جهادكشاورزی برنامه ای برای افزایش قیمت كود ندارد
ولی درباره نرخ انواع كود با بیان آنكه تلاش وزارت جهادكشاورزی این است كه هیچگونه تغییری در قیمت كود نداشته باشیم، اظهار داشت: این درحالیست كه تولیدكنندگان داخلی به دلیل بروز مشكل در شرایط خرید مواد اولیه از شركت های پتروشیمی به دنبال افزایش قیمت این محصول در بازار هستند.
مدیرعامل شركت خدمات حمایتی كشاورزی، تصریح كرد: قرار است دولت برای افزایش قیمت كود تصمیم گیری كند اما وزارت جهادكشاورزی برنامه ای برای افزایش نرخ ها ندارد.
** مهلت دریافت برچسب كیفیت كودشیمیایی تا 21 مردادماه سالجاری
مدیرعامل شركت خدمات حمایتی كشاورزی گفت: تولیدكنندگان و واردكنندگان كودهای شیمیایی فقط تا 21 مرداد ماه سالجاری فرصت دارند تا برای دریافت برچسب گواهی تایید و كیفیت تولید و توزیع كودهای شیمیایی اقدام كنند در غیر این صورت تولید و توزیع آنان ممنوع خواهد شد.
وی درخصوص روند اجرای طرح پایش و كنترل كودهای شیمیایی، افزود: براساس دستورالعمل وزارت جهادكشاورزی پس از این تاریخ از تولید، ورود و توزیع كودهایی كه برچسب گواهی تایید كیفیت از موسسه آب و خاك كشاورزی نداشته باشند، پیشگیری خواهد شد.
ولی گفت: كودهای شیمیایی وارداتی و تولید داخل كه شركت خدمات حمایتی كشاورزی توزیع می كند، مورد تایید دستگاههای نظارتی داخلی و بین المللی است.
مدیرعامل شركت خدمات حمایتی كشاورزی با بیان آنكه 90 درصد كودهایی كه كشاورزان استفاده می كنند از طریق شركت خدمات حمایتی كشاورزی توزیع و تحت كنترل دستگاههای نظارتی است، تصریح كرد: كود شیمیایی كه در كشور تولید یا وارد می شود از ابتدا تا مقصد تحت نظارت و كنترل دستگاههای نظارتی از جمله موسسه تحقیقات خاك و آب كشاورزی قرار دارد.
وی درباره وجود كودهای قاچاق در بازار به كشاورزان توصیه كرد؛ كود شیمیایی مورد نیاز خود را از شبكه های توزیع شركت خدمات حمایتی كشاورزی تامین كنند.
مدیرعامل شركت خدمات حمایتی كشاورزی ادامه داد: تلاش داریم بیشتر نیاز بخش كشاورزی را به نهاده های تولید تامین كنیم، هرچند نظارت دقیقی را بر كیفیت این نهاده ها داریم.
به گفته ولی، بخش محدودی از نهاده های مورد نیاز بخش كشاورزی از جمله كودشیمیایی را بخش خصوصی تامین می كند كه باید نظارت بیشتری را در كیفیت این نهاده ها داشته باشد.
وی، از همكاری دستگاه های نظارتی با انتظامی برای انهدام شبكه های قاچاق كود و سم خبر داد و افزود: هم اكنون حدود 800 هزار تن از انواع كودهای شیمیایی، آلی و زیستی در اختیار این شركت قرار دارد كه از لحاظ كیفیت به تایید موسسه خاك و آب وزارت جهادكشاورزی رسیده است.
** اولویت تامین كود از داخل كشور
مدیرعامل شركت خدمات حمایتی كشاورزی از تولید 200 هزار تن كود سولفات پتاسیم برای كشت پاییز خبر داد و گفت: اولویت تامین كود بخش كشاورزی از تولید داخلی است.
ولی افزود: شركت خدمات حمایتی تأمین، تدارك و توزیع نهادههای بخش كشاورزی با استفاده از شبكه توزیع سراسری كه توسط بیش از 4 هزار كارگزار انجام میشود را در اولویت برنامه های خود دارد.
وی اظهار داشت: حمایت از تولیدكنندگان برای تامین كودهای پایه از جمله ازته، فسفاته و پتاسه در برنامه شركت است و برای نظارت بر كیفیت كودهای تولیدی بازدید دورهای توسط یك كارگروه فنی از طرف شركت و وزارت جهادكشاورزی و مؤسسه آب و خاك انجام میشود.
به گفته مدیرعامل شركت خدمات حمایتی كشاورزی، با بیان اینكه رویكرد شركت تنوعبخشی به كودهای مورد نیاز كشاورزان و تولید با كیفیت محصولات است، تصریح كرد: در سال 93، 3 گروه كودی مشتمل بر 5 نوع كود شیمیایی تأمین و تدارك دیده شد، درحالی كه در سال 94، تولید 7 گروه كودی مشتمل بر 26 نوع كود را در دستور كار داریم.
وی با تاكید بر آنكه هدف شركت بر تولیدات داخلی و كاهش معنادار واردات كود از جمله تدارك كودهای شیمیایی، كود آلی، زیستی، میكروبی است، افزود: شركت خدمات حمایتی كشاورزی مسئولیت كیفیت كالاهایی كه به كشاورزان عرضه میشود را برعهده دارد، بنابراین شركت ما كودهایی را خریداری میكند كه دارای تأییدیه از مؤسسه خاك و آب و دارای برچسب باشد.
وی ادامه داد: كارخانههای كرمانشاه، خراسان، بندر امام، فارس و پردیس كود اوره مورد نیاز كشور را تولید و تأمین میكنند كه از 2.2 كود اوره مورد نیاز یك میلیون تن از كارخانه پردیس تأمین میشود.
ولی با اشاره به آنكه تقریبا هزینه حمل و نقل از كارخانه پردیس بالاست، افزود: همین امر مشكلاتی را برای شركت و كشاورزان ایجاد كرده كه در این راستا یك قرارداد 300 هزار تنی برای تأمین این كود از پتروشیمیهای دیگر بستهایم.
وی با بیان آنكه طی سالهای گذشته بخشی از كود مورد نیاز از خارج كشور تأمین میشد، گفت: ما تلاش داریم با حمایت از تولیدكنندگان داخلی میزان واردات را كاهش دهیم، به همین دلیل با شركت پتروشیمی رازی بندر امام خمینی برای تولید 100 هزار تن كود دیآمونیوم فسفات قرارداد بستهایم.
وی با بیان اینكه برای تأمین كودهای فسفاته، ازته و پتاسه از منابع داخلی تلاش میشود، اظهار داشت: در رابطه با تأمین این 3 كود با كارخانههایی كه قادر به تولید هستند، قرارداد پیشخرید بسته میشود تا از لحاظ تأمین منابع مالی مشكلی نداشته باشند.
ولی درباره تأمین كود سولفات پتاسیم در كشور گفت: كود سولفات پتاسیم یك كود نایاب است كه در سالهای گذشته بهدلیل آنكه تولید آن تأثیرات زیست محیطی داشته، تولید آن در دنیا با كاهش مواجه بوده است بنابراین در داخل كشور با اتخاذ تدابیر زیست محیطی 200 هزار تن از سولفات پتاسیم را برای كشت پاییز تولید و تأمین كردهایم.
مدیرعامل شركت خدمات حمایتی كشاورزی، افزود: كود ازته در داخل كشور امسال تولید و تأمین شده و كود فسفاته مورد نیاز كشت بهاره نیز در داخل كشور تأمین شده است.
وی درباره تأمین بذر مورد نیاز كشاورزان در سال جاری، گفت: یك چهارم بذر مورد نیاز بخش كشاورزی توسط شركت خدمات حمایتی از كشاورزان خریداری شده است.
وی افزود: با وجود آنكه به 85 هزار تن بذر در سال جاری نیاز داریم حدود 30 هزار تن آن خریداری شده و مابقی درحال خرید است.
مدیرعامل شركت خدمات حمایتی كشاورزی با اشاره به واردات 100 تن بذر كلزا، گفت: این میزان بذر به دلیل واردات دیرهنگام دیرتر از زمان كشت به كشاورزان رسید، اما عملكرد خوبی داشت.
وی با اشاره به اینكه برنامه واردات 250 تن بذر كلزا را در سال جاری داریم، تصریح كرد: در برنامه واردات بذر سویا را داریم، ضمن آنكه همراه واردات، دانش مورد نیاز تولید این بذر را نیز وارد میكنیم.
مدیرعامل شركت خدمات حمایتی درباره تأمین ماشینآلات مورد نیاز بخش كشاورزی گفت: با شركت هپكو قراردادی برای تأمین ماشینآلات كشاورزان منعقد و علاوه برآن در زمینه واردات دانش فنی آن به كشور نیز تلاش شده است.
وی گفت: برای آنالیز كودهای آلی و زیستی مركز علمی ـ كاربردی در كرج مجهز به آزمایشگاههای مختلف را تقویت كردهایم.
به گفته وی، همچنین كلاسهای آموزشی برای ارتقاء دانش پرسنل، كارگزاران و كشاورزان با همكاری سازمانهای ذیربط تشكیل دادهایم كه در این كلاسها آموزش لازم در مورد فرمولاسیون سموم، كودهای شیمیایی به كشاورزان ارائه میشود.
اقتصام(3)9186**1558
مدیرعامل شركت خدمات حمایتی كشاورزی:
كاهش 20 درصدی مصرف كودهای شیمیایی درسالجاری/وزارت جهاد برنامه ای برای افزایش نرخ كود ندارد
۱ تیر ۱۳۹۴، ۱۲:۳۶
کد خبر:
81655566
تهران - ایرنا - مدیرعامل شركت خدمات حمایتی وزارت جهادكشاورزی از كاهش 20 درصدی مصرف كودهای شیمیایی در سالجاری خبر داد و گفت: این رخداد به دلیل افزایش واردات و توزیع مناسب كودهای آلی و زیستی بوده است.