به گزارش ایرنا از سازمان دامپزشكی كشور، براساس این اطلاعیه گروه های در معرض خطر شامل دامداران، كاركنان كشتارگاه ها، قصابان، كشاورزان و به ویژه روستائیان و عشایر كه به نحوی از امحاء دام سر و كار دارند، می شود.
بنابراین گزارش مواردی همچون خودداری از كشتار دام در خارج از كشتارگاه ها رعایت اصول بهداشتی، خودداری از خرید گوشت های بدون مهر دامپزشكی،
استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط كاركنان زنجیره كشتار و انتقال و عرضه كنندگان گوشت تاكید شده است.
همچنین نگهداری لاشه حداقل به مدت 24 ساعت پس از استحصال در اتاق سرد در كشتارگاه مورد تاكید این سازمان است.
بنابراین اطلاعیه خودداری از مصرف گوشت تازه (گوشت خریداری شده باید به مدت حداقل 24 ساعت در یخچال 0 تا 4 درجه سانتی گراد، نگهداری و سپس، مصرف شود)، خودداری از مصرف جگر به صورت خام (جگر خریداری شده باید به مدت حداقل 48 ساعت در یخچال 0 تا 4 درجه سانتی گراد، نگهداری و سپس، مصرف شود)، استفاده از دستكش، هنگام خرد كردن گوشت در مراكز عرضه و نیز منازل، اجتناب كودكان و روستائیان و دامداران از بازی و یا ملامسه كنه های ماده تخم ریزی، خودداری از جدا و له كردن (كشتن) كنه ها توسط شیردوشان و دامداران، خودداری از پشم چینی دام ها، بدون استفاده از تجهیزات و لوازم ایمنی و حفاظت كننده، اجتناب از استراحت در مراتع و كوهستان ها بدون رعایت استفاده از وسایل ایمن، سمپاشی منازل و اصطبلهای روستایی جهت كاهش جمعیت كنهها توصیه می شود.
لازم به ذكر است كه تب خونریزی دهنده كریمه كنگو از جمله بیماری های مشترك بین انسان و دام است كه نشانه درمانگاهی مشهودی در دام های آلوده ندارد و از این رو اقدامات دامپزشكی صرفا به منظور تامین بهداشت جمعیت انسانی و متعاقب گزارش وقوع بیماری در انسان، آغاز می شود.
اقتصام(1)9186**1558
سازمان دامپزشكی: افراد درمعرض خطر تب كریمه كنگواز رفتار مخاطره آمیز خودداری كنند
۱ تیر ۱۳۹۴، ۱۵:۵۷
کد خبر:
81655986
تهران - ایرنا - سازمان دامپزشكی كشور طی اطلاعیه ای اعلام كرد: با توجه به افزایش احتمال شیوع بیماری در فصل گرما همزمان با فصل فعالیت مخزن بیماری(كنه) ضروری است هموطنان در معرض خطر از رفتارهای مخاطره آمیز خودداری كنند.