به گزارش خبرنگار معارف ایرنا ، مدیر بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن عصر سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران و با اشاره به فعالیت های سال گذشته این بخش از نمایشگاه قرآن گفت: سال گذشته بخش دانشگاهی با 90 مترمربع مظلوم واقع شد، برهمین اساس نمایشگاه سال گذشته به صورت موضوعی برگزار شد و هر یك از دانشگاه ها متولی یك موضوع بودند.
بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن كریم 3 تا 26 تیرماه جاری در باغ موزه دفاع مقدس برگزار می شود.
حمید صابر فرزام با یادآوری كاهش بودجه بخش دانشگاهی نمایشگاه امسال گفت: البته با توجه به فضایی حدود یكهزار متری كه به این بخش اختصاص یافته به راحتی می توان توانمندی ها و فعالیت های دانشگاهی را ارایه كرد .
وی ضمن ضرورت بازتعریفی از نمایشگاه قرآن گفت: این نمایشگاه همچون نمایشگاه های تجاری نیست، در آنجا به دنبال تبلیغ تولیدات و محصولات خود هستند و فقط امتیازات كالاهای خود را بیان می كنند.
وی تاكید كرد: در نمایشگاه قرآن نباید چنین دیدگاهی حاكم باشد بلكه باید در كنار ارایه توانمندی ها و تولیدات به بیان نقاط ضعف و كاستی ها بپردازیم.
فرزام از رسانه ها و مطبوعات خواست تا به صورت موشكافانه عملكرد بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن را بررسی و نقد كرده و معایب و ایرادات آن را گوشزد كنند.
مدیرعامل خبرگزاری ایكنا اضافه كرد: در نمایشگاه امسال دانشگاه آزاد اسلامی، پیام نور، فنی و حرفه ای، نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه ها و بسیج دانشجویی به اضافه بخش های مختلف وزارت علوم، فناوری و تحقیقات و بهداشت و علوم پزشكی فعالیت های قرآنی خود را در نمایشگاه ارایه می كنند.
** بخش جدید انجمن دانشجویی در نمایشگاه قرآن
فرزام از ایجاد بخش جدیدی به نام انجمن دانشجویی هنرمند دینی و قرآنی در نمایشگاه امسال خبر داد و گفت: 60 دانشجو فعالیت های هنری و آثار خود را در زمینه قرآنی در فضای باز و در 22 غرفه به نمایش می گذارند و همچنین آثاری را به صورت زنده تولید می كنند.
وی با اشاره به مشكلات اقتصادی و ضرورت اقتصاد مقاومتی گفت: قرار شده تا در حد توان صرفه جویی كنیم و با توجه به اینكه بودجه كل نمایشگاه به گفته برزین ضرغام دبیر نمایشگاه قرآن به نصف تغییر یافته با این حال تلاش می كنیم تا افزایش بهره وری در این نمایشگاه داشته باشیم.
** 40 نشست عمومی در بخش دانشگاهی برگزار می شود
فرزام با اشاره به فعالیت های انجام شده برای نشست های بخش دانشگاهی گفت: با همكاری مجموعه های دانشگاهی 40 نشست عمومی را در نظر گرفته ایم كه در ایام برگزاری نمایشگاه در بخش دانشگاهی برگزار می شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره نشست های تخصصی بخش دانشگاهی در نمایشگاه قرآن گفت: سال گذشته كمیته علمی نشست هایی را برگزار كرد ولی ارزیابی ها نشان داد كه به خاطر وضعیت روزه داران از استقبال خوبی برخوردار نبود و لذا برای نمایشگاه امسال مقرر شد نشست های تخصصی در دانشگاه برگزار شود.
این مقام مسوول اضافه كرد: البته با توجه به تعطیلی دانشگاه ها این نشست های تخصصی را در طول سال در دانشگاه های مختلف برگزار كرده و دستاوردهای آن را در بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی قرآن اعلام خواهیم كرد.
** سلامت معنوی محور برنامه های وزارت بهداشت
فرزام با اشاره به برنامه های وزارت بهداشت در نمایشگاه قرآن گفت: برنامه های این وزارتخانه با محور سبك زندگی و سلامت معنوی ارائه خواهد شد كه از جمله می توان به نشست های تخصصی قرآن و سلامت اشاره كرد و همچنین پایان نامه هایی كه با موضوع سلامت دینی و قرآنی منتشر شده در این بخش ارائه می شود.
وی در ادامه گفت: نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها نیز ضمن برگزاری نشست های تخصصی مسابقاتی را در حوزه های نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و احكام برگزار خواهد كرد.
مدیرعامل ایكنا در ادامه گفت: اگرچه دانشگاه فرهنگیان امكان حضور در نمایشگاه امسال را ندارد ولی می تواند در برگزاری نشست ها حضور داشته باشد
وی اضافه كرد: دانشگاه آزاد اسلامی بیشترین نشست ها را با موضوع هایی همچون كرسی های آزاداندیشی و حكومت صالحان از منظر قرآن و علل مهجوریت قرآن ارائه خواهد كرد.
مدیر بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن همچنین به برنامه های دانشگاه پیام نور و بسیج دانشجویی اشاره كرد و در ادامه به تشریح برنامه های جهاد دانشگاهی در نمایشگاه قرآن پرداخت.
** اولین مركز رشد فناوری های قرآنی افتتاح می شود
فرزام با اشاره به فعالیت های دانشجویی در نمایشگاه امسال گفت: اولین مركز رشد فناوری های قرآنی افتتاح می شود و از این ایده های دانشجویان رشته های مختلف در این زمینه حمایت می كنیم.
وی تشریح جزییات بیشتر مربوط به این مركز را به آینده موكول كرد و گفت: جزییات مركز رشد در نیمه دوم ماه مبارك رمضان در نمایشگاه قرآن ارائه می شود
وی همچنین گفت: مركز مطالعات میان رشته ای قرآن كریم به زودی به پژوهشكده مطالعات میان رشته ای قرآن كریم تبدیل می شود و دانشجویان رشته های غیرعلوم قرآنی می توانند با مشاوره جهاد دانشگاهی پایان نامه های خود را با موضوع قرآن ارائه كنند.
فرزام همچنین گفت: جهاد دانشگاهی از 20 پایان نامه مقطع كارشناسی ارشد و 10 پایان نامه مقطع دكتری مرتبط با موضوع های قرآن و سلامت، قرآن و اقتصاد، قرآن و تعلیم و تربیت، قرآن و رسانه و همچنین قرآن و مسائل اجتماعی حمایت مالی خواهد كرد.
وی در پایان گفت: دومین جشنواره آثار میان رشته ای قرآن كریم با موضوع كتاب و مجلات دانشجویی در بخش دانشگاهی برگزار می شود و به برترین های این جشنواره جوایزی اهدا خواهد شد.
** برنامه های وزارت علوم در بخش دانشگاهی
رشید جعفرپور رییس اداره قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تجربه نمایشگاه سال گذشته نشان داد كه ما در حوزه پژوهشی خوب كار نكردیم و در نشست های تخصصی نیز بازدیدكنندگان استقبالی نشان ندادند ولی با توجه به اینكه نشست های امسال در بخش دانشگاهی برگزار می شود پیش بینی می كنیم استقبال خوبی صورت گیرد.
وی در ادامه به برنامه های وزارت علوم در بخش دانشگاهی اشاره كرد و گفت: یكی از مهم ترین برنامه های این وزارتخانه معرفی و ارائه دستاوردها و برنامه های وزارت علوم و محصولات دانشگاه ها است.
وی از ارائه محصولات جشنواره های قرآن و عترت و جشنواره غدیر سخن گفت و افزود: چهاردهمین جشنواره پایان نامه های قرآن و عترت نیز در نمایشگاه امسال برگزار می شود.
وی همچنین گفت: تاكنون 400 پایان نامه به دبیرخانه این جشنواره رسیده، 200 پایان نامه به مرحله دوم راه یافتند و پایان نامه های برتر در نمایشگاه معرفی می شوند.
جعفرپور همچنین از برگزاری چهار نشست تخصصی با موضوع قرآن و آزاداندیشی خبر داد و گفت: دانشگاه های تهران و علوم حدیث شهرری به صورت ویژه كتاب ها و محصولات قرآنی را به نمایش می گذارند.
عبدالرضا صادقی مدیركل فعالیت های قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی با ارائه گزارشی از عملكرد فعالیت های قرآنی این دانشگاه گفت: در بخش محتوایی 200 پایان نامه قرآنی به نمایش گذاشته می شود و در بخش آثار هنری نیز 60 اثر هنری دانشجویان در رشته های مختلف معرفی می شود.
وی اضافه كرد: البته 12 هزار اثر به دبیرخانه ارسال شده كه سه هزار اثر ویژه بخش هنری است.
وی از برگزاری پنج نشست تخصصی ، دو نشست دفاع از پایان نامه و یك كرسی آزاداندیشی خبر داد و گفت: چهار كارگاه هنری توسط اساتید دانشگاه ها و دانشجویان ارائه خواهد شد.
بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن كریم به همت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همكاری شهرداری تهران از فردا با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار خلیج فارس باغ موزه دفاع مقدس آغاز به كار می كند.
فراهنگ**1003**9132 **م.ب** 1569
تهران - ایرنا - دانشگاه های مختلف كشور به همراه وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشكی فعالیت های قرآنی خود را در بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن كریم ارایه می كنند.