دسترسي صنايع و پژوهشگران به خدمات آزمايشگاهي تسهيل مي شود

تهران- ايرنا-تفاهم‌نامه همكاري بين دانشگاه آزاد اسلامي و شبكه آزمايشگاهي فناوري هاي راهبردي معاونت علمي وفناوري رياست جمهوري با هدف تسهيل دردسترسي صنايع وپژوهشگران به خدمات مطلوب آزمايشگاهي و استفاده بهينه ازامكانات موجود امضاء شد.

به گزارش گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، دكتر رضا اسدي‌فرد مدير شبكه آزمايشگاهي فناوري‌هاي راهبردي معاونت علمي و دكتر ابراهيم واشقاني فراهاني معاون پژوهش و فناوري دانشگاه آزاد اسلامي تفاهم‌نامه همكاري بين دانشگاه آزاد اسلامي و شبكه آزمايشگاهي فناوري هاي راهبردي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري را امضا كردند.

اين تفاهم نامه با هدف هم‌افزايي توانمندي‌هاي آزمايشگاهي واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي سراسر كشور در حوزه‌هاي فناوري‌هاي پيشرفته و راهبردي، تسهيل در دسترسي صنايع و پژوهشگران به خدمات مطلوب آزمايشگاهي و استفاده بهينه از امكانات موجود براي ارائه خدمات علمي- آزمايشگاهي در زمينه فناوري‌هاي راهبردي به امضاي دو طرف رسيد.

براساس اين تفاهم‌نامه، واحدهايي از دانشگاه آزاد اسلامي در سراسر كشور كه داراي مجموعه‌هاي آزمايشگاهي پيشرفته و خدمات‌ده هستند، مي‌توانند درخواست عضويت خود را به دبيرخانه شبكه آزمايشگاهي فناوري‌هاي راهبردي ارسال كنند.

از سرفصل‌هاي اصلي حمايتي اين شبكه از مراكز آزمايشگاهي، مي‌توان به حمايت از تعمير و نگهداري، ارتقا، كاليبراسيون و تامين قطعات براي تجهيزات موجود، حمايت از برگزاري كارگاه‌ها و دوره‌هاي آموزشي و يا حضور كارشناسان مراكز در اين دوره‌ها، حمايت از ايجاد و فعاليت كارگروههاي تخصصي دستگاهي به منظور ايجاد جريان دانش و ارتقاي توانمندي كارشناسان، حمايت از اخذ اعتبارنامه استاندارد (ISO/IEC17025) توسط مراكز عضو شبكه و حمايت از خريد تجهيزات آزمايشگاهي داخلي و خارجي اشاره كرد.

پايه و اساس پيشرفت و دستيابي به فناوري‌هاي جديد، انجام پژوهش‌هاي كاربردي، منظم و داراي برنامه است كه دسترسي محققين به تجهيزات آزمايشگاهي پيشرفته و استاندارد را طلب مي‌كند.

در كشور ما با وجود سرمايه‌گذاري زياد در خريد تجهيزات پيشرفته و ايجاد آزمايشگاه‌هاي گوناگون، همواره به دليل ناكارآمدي سيستم خدمات‌دهي اين آزمايشگاه‌ها، محققان با مشكل دسترسي به سرويس آزمايشگاهي مناسب مواجه بوده‌اند و تقاضا براي خريد تجهيزات جديد هميشه وجود داشته است.

يكي از راه‌كارهاي اجرايي مديريت اين موضوع، ايجاد شبكه‌اي جامع از توانمندي‌هاي آزمايشگاهي كشور در حوزه فناوري‌هاي پيشرفته و راهبردي است.

به همين منظور و به دليل عملكرد مطلوب شبكه آزمايشگاهي فناوري‌هاي راهبردي معاونت علمي، در طول يك سال فعاليت خود، دفتر توسعه شبكه‌هاي آزمايشگاهي دانشگاه آزاد اسلامي با هدف ارتقاي توانمندي‌هاي آزمايشگاهي كشور در حوزه‌هاي گوناگون فناوري‌هاي پيشرفته و راهبردي تفاهم‌نامه مشتركي با شبكه ياد شده، تنظيم و به امضا رسيد.

شبكه آزمايشگاهي فناوري‎هاي راهبردي معاونت علمي، از خردادماه سال 1393 و باهدف گسترش زيرساخت تحقيق و پژوهش در كشور، با حكم دكتر سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري آغاز به كار كرد.

علمي (1) ** 9340**1440
۰ نفر