به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی گمرك ایران، بنابراین گزارش در این مدت، 10 میلیارد و 867 میلیون دلار انواع كالا از ایران به سایر كشورها صادر و در مقابل 10 میلیارد و 347 میلیون دلار نیز وارد كشور شده است.
همچنین میزان وزنی كالاهای صادراتی كشورمان در مدت یادشده 25 میلیون و 61 هزار تن و میزان وزنی كالاهای وارداتی نیز 8 میلیون و 845 هزار تن بوده است.
بررسی تحلیلی تجارت خارجی ایران در بهار امسال نشان میدهد همچنان تراز بازرگانی جمهوری اسلامی ایران مثبت و حجم صادرات بیشتر از واردات بوده اما صادرات كشورمان 9.96 درصد و واردات نیز 15.48 درصد كاهش داشته است.
همچنین مقایسه میزان وزنی صادرات نسبت به واردات حاكی از آن است كه صادركنندگان ایرانی همچنان به صادرات مواد خام علاقهمندند و كالاهای ساخته شده سهم كمتری را همچون سالهای پیش به خود اختصاص داده است.
این گزارش میافزاید، كارنامه تجارت خارجی ایران در بهار امسال حاكی از آن است كه با وجود كاهش 32 درصدی صادرات میعانات گازی، جایگاه محصولات پتروشیمی بهتر شده و صادركنندگان توانستهاند ارزش صادرات این محصول را در مدت یادشده 12 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش دهند.
** اقلام عمده كالاهای صادراتی
اقلام عمده صادرات در مدت مورد بررسی، شامل گازهای نفتی و هیدروكربورهای گازی شكل مایع شده به ارزش 576 میلیون دلار و سهم ارزشی 7 درصد، پروپان مایع شده به ارزش 383 میلیون دلار و سهم ارزشی 4.65 درصد و قیر نفت به ارزش 363 میلیون دلار و سهم ارزشی 4.4 درصد بوده است.
** عمدهترین خریداران كالاهای ایرانی
گرچه واردات از چین همواره با انتقادات شدیدی همراه بوده اما در مقابل كشور چین بزرگترین خریدار كالاهای ایرانی نیز بهشمار میرود. این كشور در بهار امسال 5 میلیون و 626 هزار تن كالا به ارزش یك میلیارد و 928 میلیون دلار از ایران وارد كرد. پس از این، كشور عراق قرار دارد. صادرات به عراق نیز در این مدت با 2.5 درصد افزایش به یك میلیارد و 509 میلیون دلار رسید.
همچنین بیشترین افزایش صادرات در بهار امسال به كشور امارات متحده عربی و هند اختصاص دارد. امارات متحده عربی در این مدت یك میلیارد و 317 میلیون دلار انواع كالا از ایران وارد كرد و با 43 درصد افزایش نسبت به پارسال رتبه سوم را به خود اختصاص داد.
هند در رتبه چهارم قرار گرفت. صادرات ایران به هند در این مدت 729 میلیون دلار بود كه 46 درصد افزایش نشان میدهد. همچنین افغانستان نیز 611 میلیون دلار كالا از ایران وارد كرد و در رتبه پنجم قرار گرفت.
** اقلام عمده واردات
این گزارش حاكی است، رتبههای نخست واردات كشورمان در این مدت به دو نهاده دامی و دو كالای اساسی اختصاص دارد.
در سالهای گذشته نیز چنین بوده و رتبههای نخست واردات به این كالاها اختصاص داشته است. این كالاها به ترتیب شامل ذرت دامی به ارزش 356 میلیون دلار، برنج به ارزش 243 میلیون دلار، دانه گندم به ارزش 214 میلیون دلار و كنجاله سویا به ارزش 209 میلیون دلار هستند. سهم این كالاها از كل واردات كشورمان در مدت یادشده 9.88 درصد بوده است. این در حالی است كه خودرو دیگر جایی در میان پنج قلم عمده وارداتی ندارد و جای خود را به یك كالای سرمایهای داده است. ماشینآلات و دستگاههای به هم فشرده، شكل دادن یا قالبگیری سوختهای معدنی جامد، خمیرهای سرامیكی و سایر محصولات معدنی و ماشینهای درست كردن قالبهای ریختهگری از ماسه عنوان پنجمین كالای عمده وارداتی كشورمان در این مدت است كه به ارزش 209 میلیون دلار وارد كشورمان شده است.
** كشورهای عمده صادركننده كالا
چین در بهار امسال عمدهترین كشور صادركننده كالا به ایران بوده است. سهم این كشور از كل واردات كشورمان 2 میلیارد و 606 میلیون دلار بود. با این حال صادرات چین به ایران در مدت یادشده بیش از 6 درصد كاهش داشته است. امارات متحده عربی رتبه دوم را به خود اختصاص داده و در این مدت 2 میلیارد و 395 میلیون دلار انواع كالا به ایران صادر كرده كه مجموع صادرات این كشور نیز با 25 درصد كاهش همراه بوده است. رتبههای بعدی نیز به كره جنوبی، تركیه و هند اختصاص دارد كه هر یك از این كشورها به ترتیب 929 میلیون دلار، 782 میلیون دلار و 636 میلیون دلار انواع كالا به ایران صادر كردهاند كه گرچه صادرات هند به ایران در این مدت با كاهش چشمگیری همراه بوده اما شاهد افزایش صادرات كره جنوبی و تركیه به ایران هستیم.
اقتصام(1) 9141**1558
انتشاركارنامه بهاری تجارت خارجی ایران؛
حجم تجارت خارجی ایران به 21 میلیارد و 214 میلیون دلار رسید
۳ تیر ۱۳۹۴، ۱۱:۱۶
کد خبر:
81658061
تهران - ایرنا - حجم تجارت خارجی ایران در سه ماهه اول سالجاری به 21 میلیارد و 214 میلیون دلار رسید.