به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان منطقه آزاد قشم، حمیدرضا مومنی در دومین نشست كمیته راهبردی شیلات، گفت: در این چارچوب برای ارتقای فعالیت های شیلاتی نیازمند توجه بیشتر به مولفه هایی همچون بازاریابی پیش از تولید، ارتقاء بسته بندی، افزایش تبلیغات و نحوه فروش هستیم.
وی به موضوع بازرگانی به عنوان یكی از مهمترین وظایف كمیته راهبردی شیلات اشاره كرد و گفت : كمیته راهبردی با شناخت رقبا، رفتار خاص خریداران، نحوه ارایه محصولات و همسویی با بازار نقش مهمی در تعیین سرنوشت فعالیت شیلاتی این منطقه ایفا می كند.
مومنی با اشاره به سهم تعیین شده 40 هزار تنی شیلات قشم، افزود: سازمان منطقه آزاد قشم با نگاه به افزایش این سهم تا 60 هزار تن و بیش از آن، آماده تعیین زمین مورد نیاز برای فعالیت های شیلاتی است.
به گفته وی، قشم موقعیت ویژه ای در حوزه شیلات دارد و چهار نقطه جزیره شامل باسعیدو، كندالو، دوستكو و سلخ و همچنین نقاطی از جزایر هرمز، هنگام و لارك برای فعالیت شیلاتی از شرایط بسیار ایده آل برخوردارند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم همچنین از فعال سازی پنجره واحد خدمات در این سازمان با هدف شتاب گیری روند ارایه خدمات به سرمایه گذاران واقعی و توانمند خبر داد و گفت: در حوزه شیلات زمین مورد نیاز به صورت اجاره ای در اختیار فعالان این حوزه قرار می گیرد.
وی به اهمیت نگاه ملی سازمان منطقه آزاد در حوزه سرمایه گذاری ها اشاره كرد و افزود: در زمینه جذب سرمایه گذاران براساس راهبرد دبیرخانه مناطق آزاد كشور به اهمیت ارزش فعالیت ها در سطح كلان و ملی توجه ویژه داریم.
دبیر كارگروه كمیته راهبردی شیلات نیز در این نشست، گفت: موضوع آبزی پروری یكی از مولفه های مهم در حوزه فعالیت های اقتصادی كشور است.
موسی بدیعی از پرورش ماهی در قفس به عنوان یك راهكار مهم در فعالیت های شیلاتی نام برد و افزود: حركت فعالیت های شیلاتی با رویكرد پرورش ماهی در قفس از مسیر سنتی به سمت صنعتی با هدف تولید بیشتر و درآمد افزون تر، متحول می شود.
وی با اشاره به حمایت سازمان منطقه آزاد قشم در زمینه واگذاری زمین برای فعالیت های شیلاتی، قوانین، مقررات و تعیین راهكار واردات و صادرات این گونه محصولات بدون نیاز به دریافت مجوز از استان را از دیگر امتیازات ویژه سرمایه گذرای شیلات در قشم برشمرد.
عضو كارگروه كمیته راهبردی شیلات نیز در این نشست از قشم به عنوان جزیره فرصت های طلایی از جمله در حوزه شیلات نام برد.
عبدالحمید یزدانی با اشاره به ذخیره گاه عظیم مشترك ایران و عمان در زمینه صید فانوس ماهیان، گفت: برای بهره برداری 120 هزار تن از این محصول در سال از ذخیرگاه مشترك دریای عمان به 200 كشتی نیاز داریم.
وی ادامه داد: 35 درصد از غذای مورد نیاز سهم 40 هزار تن آبزی پروری قشم را می توان از صید فانوس ماهیان و تبدیل آن به پودر ماهی تامین كرد.
فرزین حقدل معاون اقتصادی و بازرگانی منطقه آزاد قشم نیز در این نشست، گفت: اداره استاندارد قشم با داشتن تفویض اختیار از مركز، از توان بالای ارایه خدمات در حوزه های مختلف به سرمایه گذران در زمینه واردات كالا به این جزیره و صادرات آن از جمله در حوزه شیلاتی برخوردار است.
مدیر شیلات شهرستان قشم هم از فراهم كردن زیرساخت ها و شتاب گیری روند صدور مجوزها به عنوان مهمترین نیاز حوزه فعالیت های شیلاتی در قشم نام برد.
محمد پرورش گفت: آبزی پروری، صید و صیادی، صنایع شیلاتی، بنادر صیادی و آبزیان حفاظت شده محورهای فعالیت شیلاتی قشم به شمار می رود.
مدیركل صنعت، معدن و تجارت منطقه آزاد قشم نیز در این نشست، اظهار كرد: برای تكمیل زنجیره توسعه پایدار باید همه مزیت های مربوط به فعالیت در هر حوزه كاری شناسایی شود.
جهانگیر مجیدی ادامه داد: صنعت شناورسازی قشم یكی از محورهای توسعه شیلات محسوب می شود كه با تعیین دقیق سهم فعالیت های شیلاتی قشم می توان در تولید شناورهای مورد نیاز این حوزه نیز برنامه ریزی كرد.
2090/ 6048 /1596
قشم - ایرنا - مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از برنامه ریزی جهت تبدیل شدن قشم به عنوان نمونه فعالیت های حوزه شیلات كشور خبر داد.