۵ تیر ۱۳۹۴، ۸:۰۲
کد خبر: 81659936
T T
۰ نفر

به مناسبت چهارم تير روز جهاني دريانورد

۵ تیر ۱۳۹۴، ۸:۰۲
کد خبر: 81659936
به مناسبت چهارم تير روز جهاني دريانورد

تهران - ايرنا - پس از اينكه جمهوري اسلامي ايران در سال 75 به كنوانسيون بين المللي استانداردهاي آموزش، صدور گواهينامه و نگهباني از دريانوردان ملحق شد روز چهارم تيرماه هر سال به عنوان روز دريانورد در تقويم دريايي سازمان بنادر و دريانوردي به ثبت رسيد.

به گزارش ايرنا، كنوانسيون بين المللي استانداردهاي آموزش، صدور گواهينامه و نگهباني دريانوردان (STCW) در سال ١٩٧٨ ميلادي (برابر با ١٣٥٧ شمسي)با هدف يكسان سازي و معرفي يك الگوي واحد و جديد به عنوان حداقل استانداردهاي آموزشي دريانوردان به تصويب رسيد.

اين كنوانسيون يكي از مهم ترين كنوانسيون هاي مصوب سازمان بين المللي دريانوردي (IMO) محسوب مي شود و جمهوري اسلامي ايران در هفتم مرداد ماه 75به اين كنوانسيون ملحق گرديد.

يكي از اهداف اصلي و مهم اين كنوانسيون آموزش موثر و يكسان دريانوردان شاغل در بخش شناورهاي تجاري ناوگان بين المللي و پيشگيري از بروز حوادث و سوانح دريايي ناشي از عامل خطاي انساني است.

تاريخچه نامگذاري روز جهاني دريانورد به برگزاري كنفرانس ديپلماتيك بازنگري كنوانسيون استانداردها، آموزش و گواهينامه‌هاي دريانوردي (STCW)برمي گردد كه در ژوئن ٢٠١٠ ميلادي در شهر مانيل برگزار شد.

يكي از مهم ترين مصوبات كنفرانس مانيل اين بود كه اعضا تصميم گرفتند به منظور قدرداني از زحمات دريانوردان كشورهاي عضو، در ٢٥ ژوئن هر سال (چهارم تير ماه) مراسمي تحت عنوان روز دريانورد برگزار شود و همه كشورهاي عضو موظف شدند تا روز دريانورد را در تقويم دريايي خود ثبت كنند و از دريانوردان به پاس زحمات فراواني كه مي كشند در اين روز تقدير و تشكر بعمل آورند.

بر همين اساس از سوي سازمان بنادر و دريانوردي جمهوري اسلامي ايران روز چهارم تيرماه هر سال به‌عنوان روز دريانورد تعيين و در تقويم دريايي كشور درج گرديد.

بنابر اين هر سال در اين روز مهم مراسمي جهت قدرداني و سپاس از زحمات هزاران دريانوردي كه در بخش هاي مختلف صنعت حمل و نقل بين المللي دريايي و خدمات وابسته به آنها در ساحل و در دريا بر روي كشتي هاي كوچك و يا پهن پيكر به كار و تلاش مشغول هستند به عمل مي آيد كه هدف آن بيشتر جهت جلب توجه به نحوه زندگي، معيشت و اقتصاد اين قشر زحمتكش و دريادل جامعه انجام مي گيرد.

آمارها نشان مي دهد كه هم اكنون بيش از يك و نيم ميليون دريانورد در سرتاسر جهان مشغول فعاليت دريانوردي هستند و سازمان بين المللي دريانوردي، آموزش علوم و مهارت‎هاي دريانوردي را به‎عنوان شعار ٢٠١٥ روز جهاني دريانوردي اعلام كرده است.

دبيركل سازمان بين‎المللي دريانوردي (IMO) با اعلام آموزش علوم و مهارت‎هاي دريانوردي به ‎عنوان شعار ٢٠١٥ روز جهاني دريانوردي به دانشجويان و كاركنان دانشگاه جهاني دريانوردي، آموزش علوم و مهارت هاي دريانوردي را براي ثبات طولاني‎ مدت اين بخش در دريا و خشكي ضروري دانست.

كوجي سكيميزو دراين خصوص معتقد است كه استانداردهاي مؤثر آموزش، بستري براي صنعت كشتيراني ايمن هستند كه نيازمند حفظ كيفيت، مهارت‌هاي عملي و درك منابع انساني شايسته است.

وي اظهار داشت: شعار روز جهاني دريانوردي سال ٢٠١٥ فرصتي براي تأكيد بر اهميت كيفيت و كميت آموزش علوم و مهارت‎هاي دريانوردي موجود به همگان با توجه به تحقق نيازهاي اين بخش در حال و ‌آينده فراهم كرده است كه تنها محدود به صنعت كشتيراني نمي‎شود.

به گفته سكيميزو، كنوانسيون و آيين‌نامه اصلاح شده STCW در ١٩٧٨ سبب بهبود كيفيت بين‎المللي آموزش علوم و مهارت‎هاي دريانوردان مي‌شود در حالي كه انطباق با استانداردهاي آن براي فعاليت در كشتي ضروري است، مهارت و درك دريانوردان و در واقع عنصر انساني روي دريا تنها با آموزش مؤثر علوم و مهارت‎هاي دريانوردي گره خورده است و از طريق آن به‎ روزآوري و حفظ مي‎شوند.

صنعت دريانوردي بدون نيروي كار با كيفيت، با انگيزه و ماهر برابر استانداردهاي صحيح بين‌المللي، نمي‌تواند ادامه دهد و درصورتي كه ايمني و مسايل زيست محيطي نتوانند به درستي اجرا شوند به خطر مي‌افتند.

در حالي‌ كه آموزش دريانوردي به عهده مؤسسات آموزشي معتبر و زير نظر مراجع ملي به منظور رعايت استانداردهاي STCW است، سازمان بين المللي دريانوردي از برگزاري هرگونه دوره هاي آموزشي براي تمام دست اندركاران در اين بخش حمايت مي كند.

اقتصام(5)1108**1558