به گزارش ايرنا، هاشم اميني شنبه شب در جمع خبرنگاران در اصفهان افزود: بر اساس استانداردها امروز در كشور وارد مرحله تنش آبي شده ايم يعني ميزان سرانه آب تجديدپذير براي هر نفر در سال كمتر از يكهزار و 700 متر مكعب است.
وي ادامه داد: اگر در شرايط تنش آبي، سرانه آب تجديدپذير كمتر از يكهزار متر مكعب باشد دچار بحران آب شده ايم كه استان اصفهان با سرانه 900 متر مكعب وارد اين مرحله بحراني شده است.
اميني با اشاره به اينكه حدود 85 درصد آب شرب استان اصفهان از حوزه آبهاي سطحي يعني زاينده رود و 15 درصد آب از چاههاي عميق و قنوات در شهرستانهاي استان تامين مي شود، اظهار كرد: سه ميليون و 800 هزار نفر در 93 شهر و 300 روستا از اين منابع آبي بهره مندند.
مدير عامل آب و فاضلاب اصفهان، متوسط بارندگي در دنيا را 700 تا 750 ميليمتر، در كشور ايران 205 ميليمتر و در استان اصفهان 110 ميليمتر اعلام و اظهار كرد: سرانه آب تجديد پذير ( آب ناشي از بارندگي كه در شرب، كشاورزي و صنعت استفاده مي شود) 130 ميليارد متر مكعب در سال بوده كه امروز به كمتر از 110 ميليارد متر مكعب كاهش يافته است.
وي يكي از چالشهاي جدي حوزه آب به جز كاهش بارندگي را كاهش سفره هاي آب زيرزميني به علت برداشتهاي غير متعارف خواند و گفت: بيش از 85 حلقه چاه در حوزه آب شرب در استان اصفهان خشك شده و بسياري از چاهها از لحاظ كيفي دچار مشكل است.
*** همكاري اصفهاني ها در كاهش مصرف آب
مدير عامل آب و فاضلاب اصفهان در اين نشست خبري به كاهش مصرف آب در اين استان با وجود افزايش جمعيت و انشعابات آب اشاره و اظهار كرد: ما سال گذشته حدود 0.8 درصد كاهش مصرف آب داشتيم كه نشاندهنده همكاري خوب مردم در مديريت مصرف است.
اميني افزود: پارسال حدود 30 هزار انشعاب آب افزايش اضافه شد اما كاهش مصرف نيز بدست آمد.
وي سرانه مصرف آب خانگي در استان را 153 ليتر در شبانه روز اعلام و اظهار كرد: استاندارد اين سرانه در كشور 130 ليتر است و بايد تلاش كنيم به اين عدد برسيم.
وي 88 درصد انشعابات آب در استان اصفهان را خانگي و 12 درصد را غير خانگي اعلام و تصريح كرد: از نظر حجم مصرفي نيز 79 درصد خانگي و 21 درصد غير خانگي است.
مدير كل آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: حدود 83.7 درصد مشتركان استان اصفهان تا 20 متر مكعب آب در ماه، 15.4 درصد از 20 تا 40 متر مكعب و حدود 0.9 درصد از 40 متر مكعب به بالا در ماه مصرف مي كنند.
وي يكي از اقدامات اين شركت براي جلوگيري از مصرف بي رويه آب را اقدامات افزايش تعرفه اي براي مشتركان پر مصرف ( بالاي 40 متر مكعب) خواند و اظهار كرد: قيمت فروش هر متر مكعب آب دو هزار و 310 ريال است در حاليكه قيمت تمام شده آن حدود پنج هزار ريال مي باشد.
*** هدفگذاري صرفه جويي 20 درصدي
مدير عامل آب و فاضلاب استان اصفهان با اشاره به اينكه اصفهان و كرمان پارسال وضعيت قرمز داشتند، گفت: با وجوديكه بستر رودخانه خشك بود اما با مديريت درست مصرف آب، ما جيره بندي و نوبت بندي آب در استان نداشتيم.
وي اظهار اميدواري كرد امسال كه بستر رودخانه زاينده رود جاري است به گذراندن تابستان بدون مشكل در استان اصفهان كمك كند.
اميني هدفگذاري اين شركت براي مديريت مصرف آب در تابستان اصفهان را صرفه جويي 20 درصدي مشتركان آب اعلام و اظهار كرد: از مردم مي خواهيم تا با روشهاي مختلف براي صرفه جويي همت كنند.
وي استفاده از ابزار كاهنده مصرف آب را در اين زمينه مثمر ثمر خواند و افزود: با اين تجهيزات 30 تا 50 درصد مصرف آب در منازل كاهش مي دهد.
*** اصفهان، رتبه دوم كاهش پرت آب
همچنين مدير عامل آب و فاضلاب استان اصفهان در اين نشست خبري با اشاره به سند جامع آب استان در بخش تامين، توزيع و مصرف آب گفت: بر اساس اين سند ابتدا دستگاههاي اجرايي براي آن پيشقدم و در مرحله بعدي، مكانهاي عمومي مانند هتلها و بيمارستانها دست بكار شدند.
وي يكي از اقدامات شركت آب و فاضلاب اصفهان براي مديريت بهتر آب را اصلاح شبكه هاي فرسوده آبرساني عنوان و اضافه كرد: در سه سال گذشته 328 كيلومتر از شبكه هاي فرسوده در استان اصلاح شد.
وي با اشاره به قرارداد اين شركت با مركز همكاريهاي خاورميانه ژاپن جهت تشخيص نشت آب با استفاده از فناوريهاي نوين اظهار كرد: در سال گذشته 150 ليتر بر ثانيه از نشتي هاي شبكه آب استان نشت گيري شد.
اميني همچنين راه اندازي سامانه مديريت فشار و هوشمند سازي شبكه هاي آب توسط اداره آب و فاضلاب اصفهان براي نخستين بار در كشور را ياد اور شد و گفت: ميزان پرت شبكه هاي آبرساني ( آب بدون درآمد) از 30 درصد در سال 1386 به 17.5 درصد در زمان حاضر رسيده است.
وي با بيان اينكه استان اصفهان در اين زمينه پس از يزد رتبه دوم كشوري را در اختيار دارد افزود: متوسط پرت آب در كشور 24 درصد است.
*** فاينانس چيني 177 ميليارد توماني در شبكه فاضلاب اصفهان
مدير عامل آب و فاضلاب اصفهان از يكهزار و 770 ميليارد ريال فاينانس چين در شبكه فرسوده فاضلاب اصفهان خبر داد و گفت: با استفاده از اين فاينانس و روشهاي نوين به بازسازي و اصلاح شبكه فاضلاب استان مي پردازيم.
وي ميزان توليد آب تصفيه خانه آب باباشيخعلي را 11.5 ميليون متر مكعب اعلام و اضافه كرد: سامانه دوم آبرساني اصفهان بزرگ نيز در دستور كار قرار دارد و اين پروژه از تعطيلي خارج شده است.
وي اظهار اميدواري كرد با اتمام تونل گلاب دو، سامانه تصفيه خانه دوم نيز آغاز شود و افق آن سال 1410 است.
اميني توسعه و اصلاح 319 كيلومتر شبكه آب و 837 كيلومتر شبكه فاضلاب را از اقدامات شركت آب و فاضلاب استان اصفهان در سال گذشته اعلام و اظهار كرد: تصفيه خانه آب گلپايگان و خوانسار نيز تا دو ماه آينده بهره برداري مي شود.
وي به ساخت تصفيه خانه فاضلاب در چند شهر استان اشاره و تصريح كرد: حجم ريالي پروژه هاي عمراني پارسال اين شركت يكهزار و 70 ميليارد ريال بود كه 580 ميليارد آن دريافت شد.
*** جداسازي آب سرمايه گذاري كلاني نياز دارد
مدير عامل آب و فاضلاب اصفهان در اين نشست خبري درباره جدا سازي آب شرب و غير شرب در شبكه هاي آبرساني گفت: اين كار اكنون فقط در شهرستان خور و بيابانك انجام مي شود و در چند شهرستان ديگر در دست مطالعه است.
وي تاكيد كرد: ايجاد تاسيسات جديد براي اين كار سرمايه گذاري كلاني مي خواهد درحاليكه تجهيزات فعلي ما مطابق استاندارد جهاني، آب شرب را تامين مي كند و با همين امكانات مي توانيم بهترين شرايط را داشته باشيم.
اميني درباره پساب فاضلاب نيز گفت: در توافقنامه اي با شركت فولاد مباركه مقرر شد اين شركت هزينه ايجاد شبكه فاضلاب در هفت شهر را بپردازد و در ازاي آن پساب تصفيه خانه هاي فاضلاب به اين شركت واگذار شود.
وي بيلان آب در كشور را 92 درصد در بخش كشاورزي و شش تا هفت درصد در بخش شرب و مابقي در بخش صنعت دانست و افزود: شركت آب و فاضلاب نبايد پاسخگوي بخش كشاورزي باشد.
وي تصريح كرد: بخش كشاورزي بايد بعنوان بخش تاثيرگذار اقدامات لازم را در زمينه مديريت مصرف آب انجام دهد.
مدير عامل آب و فاضلاب اصفهان، كيفيت آب اين استان را 99.9 درصد مطلوبيت ميكروبي اعلام و اضافه كرد: در مواقعي كه آب چاهها به شبكه آبرساني شهرها اضافه مي شود ما اقدامات لازم را براي كلر زني و تصفيه آن انجام مي دهيم و مراقبتهاي لازم را درباره بيو تروريسم داريم.
وي به شناسايي 360 حلقه چاه براي زمانهاي بحران در استان اشاره و تصريح كرد: آب برخي از اين چاهها براي شرب قابل استفاده نيست.
پ/3011/ 6508
اصفهان- ايرنا- مديرعامل شركت آب و فاضلاب اصفهان گفت: استان اصفهان به لحاظ سرانه آب تجديد پذير در مرحله بحراني كمبود آب قرار دارد.