به نوشته روزنامه فرانسوی لوموند، این گروه كه عمدتا شهرنشینان كشورهای مختلف آفریقایی هستند به نوعی یك طبقه اجتماعی متوسط تشكیل داده اند و تلاش می كنند از پدیده تجددگرایی عقب نمانند.
بانك توسعه آفریقا به عنوان یك نهاد اقتصادی بین المللی با انجام مطالعاتی اعلام كرده است كه حدود 300 میلیون نفر از ساكنان قاره آفریقا به این طبقه اجتماعی تعلق دارند.
براساس آخرین سرشماری كه در سال 2005 میلادی انجام شده است قاره آفریقا بیش از یك میلیارد نفر جمعیت دارد.
در كنفرانسی با عنوان 'باشگاه قانونگذاران تجاری آفریقا' كه اخیرا برگزار شد از ظهور طبقه متوسط در این قاره با عنوان 'پدیده جدید' نام برده شده و توسط پژوهشگران مورد بررسی قرار گرفت.
از دیدگاه پژوهشگران یكی از مشخصه های اعضای این طبقه ، علاقه زیاد آنان به مصرف كالاهای جدید و یا به عبارتی به مصرف گرایی است.
از سوی دیگر تحقیقات جامعه شناسی نشان می دهد جوان بودن سن ساكنان آفریقا نیز نقش عمده ای در ظهور این طبقه اجتماعی جدید داشته است.
از هر 10 آفریقایی بیش از دو نفر در سنین 15 تا 24 هستند و این روند رو به افزایش است.
از نقطه نظر پژوهشگران، طبقه جوان آفریقا نقش عمده ای در توسعه اقتصادی این قاره طی سالهای آینده ایفا خواهد كرد و می تواند به تغییر الگوی تولید و مصرف موادغذایی در آفریقا منجر شود.
همچنین گرایش به شهرنشینی از دیگر پدیده های اجتماعی است كه بویژه پس از دستیابی به استقلال در كشورهای آفریقایی بوجود آمده است. برای مثال قاهره پایتخت مصر حدود 18 میلیون نفر و شهر 'لاگوس' در نیجریه نزدیك به 13 میلیون نفر و 'كینشاسا' در جمهوری دمكراتیك كنگو 11 میلیون نفر جمعیت دارند.
برآوردها بیانگر آن است كه 334 میلیون تن از ساكنان آفریقا در سال 2017 امكان استفاده از تلفن های هوشمند را خواهند داشت . این میزان یك سوم جمعیت كنونی آفریقا را تشكیل می دهد.
این گرایش به استفاده از اینترنت همراه می تواند نقش عمده ای در شكل دهی اجتماعی آفریقا داشته باشد.
خاورم ** 1583 **1586
تهران- ایرنا - رشد اقتصادی برخی كشورهای قاره آفریقا موجب شده است كه طبقه اجتماعی جدیدی در این منطقه بوجود آید كه گرایش روزافزونی به مصرف گرایی دارد.