۱۰ تیر ۱۳۹۴، ۱۰:۴۸
کد خبر: 81666624
T T
۰ نفر

راهكارهایی برای تامین آهن گیاه خوران

۱۰ تیر ۱۳۹۴، ۱۰:۴۸
کد خبر: 81666624
راهكارهایی برای تامین آهن  گیاه خوران

تهران-ایرنا- متخصصان تغذیه می گویند: آهن موجود در غذاهای گوشتی بهتر جذب بدن می‌شود تا آهنی كه در سبزیجات و غذاهای گیاهی هست. با وجود این گیاه‌خواران می‌توانند از سبزیجاتی خاص بهره برند و راه‌هایی به كار بندند تا آهن بهتر جذب بدن آنها شود.

به گزارش گروه علمی ایرنا از nutrition.com، آهن موجود در سبزیجات معمولا در بدن با كلسیم و فسفات‌ها تركیب می‌شود و این تركیبات نیز مانع از آن می‌شوند كه آهن وارد جریان خون شود.

ویتامین ث جلوی این روند را می‌گیرد و از این رو مصرف همزمان غذاها و مواد خوراكی كه حاوی آهن و ویتامین ث هستند، در جذب بهتر آهن به بدن مؤثر است.

نوشیدن شیر، چای سیاه و قهوه نیز اثری بازدارنده در جذب آهن دارند و بهتر است كه همراه با غذا‌های پرآهن صرف نشوند.

بخی از راهكارهایی كه متخصصان این وبگاه پزشكی به گیاه خوران برای جذب آهن توصیه كرده، به شرح زیر است:



*** كدو

تخم كدو از جمله مواد خوراكی است كه آهن زیادی دارند. هر 100 گرم تخم كدو حاوی 12 و نیم میلی‌گرم آهن است. ویتامین‌های آ، ب، ث، ای و همچنین اسیدهای چرب اشباع‌نشده از دیگر خواص مهم تخم كدو هستند كه مصرف آن را سودمند و جذاب می‌سازند.

***كنجد

هر صد گرم كنجد حاوی 10 میلی‌گرم آهن است و از این رو می‌توان از آن به‌عنوان یكی از مواد سرشار آهن یاد كرد. منیزیم، كلسیم، ویتامین ب، پروتئین و همچنین مقادیر زیادی از اسید‌های چرب اشباع‌نشده از دیگر خواص مهم كنجد هستند.



***آمارانت

دانه‌های آمارانت نیز سرشار از آهن است و در هر 100 گرم از این دانه‌ها 9 میلی‌گرم آهن موجود است. البته دلایل دیگری نیز برای مصرف دانه‌های آمارانت كه محصولی از آمریكای جنوبی هستند، وجود دارد. آمارانت پر است از پروتئین‌های گیاهی، اسیدهای چرب اشباع‌نشده. كلسیم، روی و همچنین اسید آمینه‌ی لیزین (سازنده پروتئین در بدن) از دیگر خواص مفید آمارانت هستند.

آمارانت 'گل تاج خروس' گیاهی یك ساله دارای برگ های پهن و با ارتفاع حدود یك تا سه مترمی باشد و در رنگها و انواع مختلف یافت می شود. آمارانت دارای گلهای به رنگ بنفش ، قرمز، زرد و كرم و دانه های بسیار ریز به رنگ كرم و سیاه است.

آمارانت گیاه مناطق خشك و نیمه خشك و كاملا به شرایط كم آبی مقاوم است.



***عدس

عدس كه انواع گوناگونی از آن وجود دارد از جمله خوراكی‌های گیاهی سرشار از آهن است. هر 100 گرم عدس حاوی 8 میلی‌گرم آهن است. افزون بر این، عدس بسیار مغذی و پر از پروتئین است.



***پسته

پسته نیز از مواد خواركی است كه آهن زیادی دارد. در هر یكصد گرم پسته 3 / 7 میلی‌گرم آهن موجود است. به افرادی كه فشار خون بالایی دارند، توصیه می‌شود كه از خوردن پسته‌های شور خودداری كنند و تنها پسته‌ی خام مصرف كنند.



***جوی دوسر كوبیده‌شده

در هر صدگرم جوی دوسر كوبیده‌شده 5 / 4 میلی‌گرم آهن وجود دارد. این ماده‌ی خوراكی علاوه بر آهن، حاوی ویتامین ب و همچنین مواد معدنی چون روی و منگنز است. تحقیقات علمی نشان می‌دهد كه جوی دوسر كوبیده شد در كاهش كلسترول در بدن نیز موثر است.



***اسفناج

مدت‌ها تصور بر این بود كه اسفناج پر از آهن است. بنابر پژوهش‌های علمی هر صد گرم اسفناج حاوی 1 / 4 میلی‌گرم آهن است كه مقدار كمی نیست، اما به‌مراتب كمتر از دیگر موادی است كه پیشتر به آنها اشاره شد.

علمی **1440**1599
۰ نفر