به گزارش ايرنا، كريم حبيبي انبوهي روز پنج شنبه در نشست خبري كه به مناسبت چهاردهم تيرماه سالروز تصويب تاسيس دهياري ها در سال 1377 برگزار شد، افزود: يكي از شروط اصلي براي تاسيس دهياري در روستاها برخوردار بودن از بيش از 50 خانوار جمعيت مي باشد اما با برنامه ريزي ها و پيگيري هاي انجام شده در استان، همه روستاهاي با بيش از 30 خانوار داراي دهياري مي باشند.
وي با بيان اينكه 842 روستاي داراي سكنه در استان وجود دارد كه از اين ميان 529 روستا داراي دهياري هستند، افزود: 27 درصد جمعيت استان در روستاها ساكن هستند.
اين مسوول، مهم ترين منبع درآمد دهياري ها را از محل ماليات بر ارزش افزوده دانست و يادآور شد: در سال گذشته، 450 ميليارد ريال بودجه از اين محل، بين دهياري هاي استان بر اساس شاخص جمعيت توزيع و تقسيم شد.
مديركل امور روستايي و شوراهاي استانداري قزوين ادامه داد: با رقم ياد شده به طور ميانگين سهم هر دهياري استان از بودجه مربوط به اعتبارات ماليات بر ارزش افزوده حدود 900 ميليون ريال بوده است كه اين رقم به جز هزينه هاي انجام شده توسط دستگاه هاي اجرايي و خدمات رسان در روستاها مي باشد.
حبيبي انبوهي يادآور شد: حدود 30 دستگاه و نهاد اجرايي در امور روستاها داراي مسووليت هستند و اقدامات آنها در عمران و آباداني و توسعه اين مناطق قابل توجه است.
وي با تشريح وظايف دهياري ها، از دهياران به اصطلاح به عنوان شهردار و فرماندار روستاها ياد كرد و گفت: دهياران كه از سوي شوراهاي اسلامي روستا به دفتر امور روستايي استانداري معرفي و حكم آنان پس از گذراندن مراحل تاييد صلاحيت توسط بخشداران به امضاء مي رسد، نماينده عالي دولت در روستاها محسوب مي شوند.
مديركل امور روستايي و شوراهاي استانداري قزوين با بيان اينكه پس از انقلاب شكوهمند اسلامي شاهد اتخاذ مديريت نوين در روستاها بوده ايم، افزود: مديريت هاي نوين روستايي كه در آن دهياران به عنوان مديران ارشد هر روستا مشغول خدمت هستند، برخلاف مديريت سنتي توسعه محور هستند.
وي با تشريح وظايف دهياران، اظهار كرد: در حال حاضر 48 وظيفه مختلف براي دهياران تعريف شده است كه موظف به انجام آنها هستند.
اين مسوول يادآور شد: براي انجام بهتر وظايف و مسووليت ها توسط دهياران استان، در سال گذشته براي آنان در مجموع 38 هزار و 800 نفر دوره آموزشي از جمله دوره هاي مديريت پسماند، بهداشت محيط و سلامت روستايي، درمان تب مالت، مديريت بحران، پدافند غيرعامل و مديريت تعاوني ها برگزار شد.
وي در ادامه با اشاره به فعاليت 25 شركت تعاوني دهياران در سطح روستاهاي استان، گفت: اين شركت ها در نقش پيمانكار براي اجراي پروژه هاي روستايي ظاهر شده و با انجام فعاليت هاي اقتصادي، بنيه مالي دهياري ها را براي خدمت رساني به روستاييان تقويت مي كنند.
مديركل امور روستايي و شوراهاي استانداري قزوين در ادامه با اشاره به انتخاب 20 روستاي استان (هر بخش يك روستا) براي شناسايي ظرفيت هاي قابل سرمايه گذاري در آنها، گفت: در اين طرح بدون اتكا به اعتبارات دولتي با مشاركت روستاييان و سرمايه گذاري آنها بر روي ظرفيت هاي اقتصادي روستاهاي خود، اين ظرفيت ها را فعال مي كنيم.
حبيبي انبوهي گفت: در شهرستان قزوين گازرخان، آتان، رجايي دشت، كلج، بكندي، رزجرد، در شهرستان تاكستان اك، داكان،چوزه و يحيي آباد، در شهرستان بويين زهرا شاهين تپه، خوزنين، خونان و طزرك، در شهرستان البرز باورس و كمال آباد، در شهرستان آوج كلنجين و اردلان و در شهرستان آبيك كمال آباد و قشلاق 20 روستاي ياد شده را تشكيل مي دهند.
وي در ادامه از آغاز اجراي طرح آسفالت در معابر و طرح هادي روستاهاي استان خبر داد و گفت: در اين طرح در مجموع شاهد آسفالت يك ميليون متر مربع از معابر داخل روستاهاي استان خواهيم بود كه با سهميه قير يارانه اي و آزاد انجام مي شود.
مديركل امور روستايي و شوراهاي استانداري قزوين در پايان با اشاره به تهيه سند توسعه روستايي استان، اظهار كرد: اين سند براي تصويب به شوراي برنامه ريزي و توسعه قزوين تقديم مي شود و پس از تاييد از آن به عنوان نقشه راه رشد و توسعه روستاهاي استان استفاده خواهد شد.
3013/ 6128
مديركل امور روستايي و شوراهاي استانداري:
تمامي روستاهاي بالاي 30 خانوار استان قزوين داراي دهياري هستند
۱۱ تیر ۱۳۹۴، ۱۷:۵۳
کد خبر:
81668613
قزوين-ايرنا- مديركل امور روستايي و شوراهاي استانداري قزوين گفت: هم اكنون تمامي روستاهاي بالاي 30 خانوار استان صاحب دهياري هستند.