۱۳ تیر ۱۳۹۴، ۱۱:۱۲
کد خبر: 81669909
T T
۰ نفر

مردم تب كریمه كنگو را مهم تلقی كنند

۱۳ تیر ۱۳۹۴، ۱۱:۱۲
کد خبر: 81669909
مردم تب كریمه كنگو را مهم تلقی كنند

زاهدان - ایرنا- رییس دامپزشكی زابل گفت: افزایش شدت گرما در سیستان و استمرار خشكسالی شرایط مساعدی را برای رشد و تكثیر انگلهای خارجی دام به ویژه كنه ایجاد كرده كه می تواند موجب انتقال بیماریهای خطرناكی از جمله بیماری cchf یا تب هموراژیك كریمه كنگو به انسان شود.

دكتر حامد گنجعلی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این بیماری بعنوان یك بیماری حاد تب دار، خونریزی دهنده و خطرناك است و از طریق گزش كنه منتقل و مهمترین بیماری زئونوز 'بیماری مشترك بین انسان و دام' در منطقه سیستان تلقی می شود.

وی با بیان اینكه برای جلوگیری و كنترل شیوع این بیماری در منطقه از ابتدای سال جاری اقداماتی انجام شده است، اظهار داشت: برگزاری كلاس های آموزشی برای آشنایی بهتر كاركنان و كارگران تمامی واحدهای بسته بندی گوشت و كشتارگاه صنعتی محمدآباد، حضور مستمر كارشناسان در برنامه های رادیو شهری زابل، توزیع بروشورهای بیماری تب كریمه كنگو در مدارس، قصابی ها و دامداری از جمله این اقدامات است.

رییس دامپزشكی زابل گفت: با همكاری ادارات و به ویژه فرماندار زابل پیشنهاد طرح احداث میدان دام این شهرستان برای جلوگیری از كشتار غیرمجاز دام در دست اقدام است و انتظار می رود به زودی این طرح اجرایی و نخستین میدان دام مجاز در منطقه احداث شود.

دكتر گنجعلی یادآور شد: در صورت ارائه گزارش از احتمال وجود تب كنگو در روستاها توسط مراكز بهداشت نیروهای دامپزشكی بلافاصله وارد عمل شده و پس از بازدید میدانی و سم پاشی اطلاعات لازم را به دامداران ارائه می دهند.

وی از مردم سیستان خواست در خرید دام بیش از پیش دقت كنند، تصریح كرد: از آنجایی كه تب كنگو فاقد علایم بالینی است از خرید و كشتار دام های آلوده به كنه خودداری كنند و گوشت دام ذبح شده را قبل از تكه تكه كردن 24 ساعت و جگر و دل قلوه آن را بمدت 48 ساعت در دمای پایین یخچال نگهداری كنند و در هنگام تكه تكه كردن گوشت حتما از دستكس و لباس كار استفاده كنند.

رییس دامپزشكی زابل از كاهش موارد گزارش وقوع بیماری برسلوز «تب مالت» در جمعیت انسانی شهرستان زابل، نیمروز و هامون خبرداد.

وی افزود: انجام واكسیناسیون مستمر، هدفدار و برنامه ریزی شده دامهای سبك و سنگین منطقه علیه بیماری های برسلوز از اقدامات صورت گرفته در این شهرستانها است.

گنجعلی اظهار داشت: برگزاری كلاس های آموزشی ترویجی برای دامداران به منظور شناخت و پیشگیری از بیماری ها در شهرستانهای زابل، نیمروز و هامون سبب كاهش محسوس گزارش وقوع این بیماری در جمعیت انسانی شده است.

وی تصریح كرد: بیماری برسلوز «تب مالت» یكی از مهمترین و خطرناك ترین بیماری های مشترك بین انسان و دام است كه از طریق فرآورده های لبنی و ترشحات رحمی، بافتی از دام به انسان منتقل می شود.

7317/6081 / 1539
۰ نفر