به گزارش روز یكشنبه گروه فرهنگی ایرنا، این كتاب كه در گروه علمی كلام در شانزدهمین همایش كتاب سال حوزه به عنوان اثر تحسین شده انتخاب شده، به مباحث تثلیث می پردازد.
به گزارش روابط عمومی موسسه خانه كتاب نقد كتاب تثلیث در قرآن و عهدین 15 تیر با حضور حجت الاسلام محمد كاشانی؛ مولف كتاب عباس اشرفی، محمدجواد شمس و علی علی محمدی برگزار می شود.
** تاریخ شفاهی
بیست و سومین تاریخ شفاهی كتاب با حضور مدیر انتشارات گنج دانش در سرای اهل قلم برگزار می شود.
این نشست به بررسی روند فعالیت انتشارات گنج دانش اختصاص دارد و در آن علیرضا گنج دانش؛ مدیر انتشارات درباره فعالیت در حوزه نشر سخن می گوید.
نشست های تاریخ شفاهی كتاب به معرفی فعالان قدیمی حوزه نشر از گذشته تاكنون اختصاص دارد و در آن مدیران انتشارات درباره شروع به كار و روند نشر در انتشارات خود و همچنین شرایط فعلی نشر سخن می گویند.
بیست و سومین نشست تاریخ شفاهی كتاب، دوشنبه 15 تیر در سرای اهل قلم برگزار می شود.
** علوم قرآنی در مسیر پاسخگویی به چالش های معاصر
یك نویسنده گفت : علوم قرآنی در مسیر پاسخگویی به بخشی از چالش های معاصر در فهم و تفسیر قرآن قرار دارد.
حجت الاسلام ابوالفضل ساجدی در نشست نقد كتاب زبان قرآن با نگاهی به چالش های كلامی تفسیر كه در سرای اهل قلم برگزار شد، افزود: زبان قرآن به مقایسه گزاره های قرآنی با سایر انواع گزاره ها ، بیان وجوه اشتراك و افتراق آن ها می پردازد و بیشتر روی افتراقات تاكید دارد.
وی اظهار داشت :زبان دین كه امروزه مطرح می شود، موضوعی میان رشته ای است كه با مباحث كلامی، فلسفی و معناشناسی ارتباط دارد.
این نویسنده درباره كتاب زبان قرآن با نگاهی به چالش های كلامی تفسیر ادامه داد:در این كتاب، مولفه های معناداری، واقع نمایی، تالیفی و تالیفی شبكه ای برای قرآن تعریف شده است.
ساجدی اضافه كرد:رویكرد معناداری در برابر رویكردهایی كه زبان قرآن را بی معنا می دانند مطرح شده است .
عبدالله نصری یك منتقد نیز در این نشست گفت :بحث هایی كه درباره مباحث علم اصول مطرح می شود، بسیار مهم است، اما در این كتاب به اختصار از كنار این بحث عبور شده و احساس می كنم حق مطلب آنطور كه باید و شاید ادا نشده. همچنین در كتاب به آرای بسیاری از متفكران غربی اشاره شده، اما لازم است به دیدگاه های متفكران خودمان هم توجه داشته باشیم.
قاسم پورحسن، منتقد دیگری در این نشست درباره كاستی های كتاب گفت :در این كتاب، زبان قرآن با مباحث زبان دین خلط شده ،در صورتی كه باید این دو را از هم جدا كنیم. مقدمه و نتیجه كتاب نیاز به اصلاح داد، همچنین حجم فلسفه تحلیلی در كتاب بسیار است .
وی افزود:در عنوان كتاب، عبارت با نگاهی به چالش های كلامی تفسیر وجود دارد در صورتی كه در این كتاب، چالش های كلامی دیده نمی شود، بلكه چالش ها زبانی هستند. در زبان قرآن بحث های هرمونتیكی وجود دارد كه این بحث ها را در این كتاب اصلا نمی بینیم. همچنین تلاش مولف در تعریف زبان قرآن، ناكافی است.
كتاب زبان قرآن با نگاهی به چالش های كلامی تفسیر كه در شانزدهمین همایش كتاب سال حوزه در گروه علمی تفسیر و علوم قرآن اثر شایسته تقدیر شناخته شده ، تحقیق و پژوهشی درباره ویژگی های زبانی قرآن را شامل می شود.
فراهنگ **9022 ** 1569
كوتاه از حوزه نشر؛
برگزاری نقد و بررسی كتاب تثلیث در قرآن و عهدین
۱۴ تیر ۱۳۹۴، ۱۶:۲۷
کد خبر:
81672051
تهران - ایرنا- نشست نقد و بررسی كتاب تثلیث در قرآن و عهدین با حضور برخی از منتقدان و نویسندگان در سرای اهل قلم برگزار می شود.