۱۵ تیر ۱۳۹۴، ۱۱:۱۴
کد خبر: 81672654
T T
۰ نفر

آقا محمدی: همه هدف دشمن جلوگیری ازرشد ایران است

۱۵ تیر ۱۳۹۴، ۱۱:۱۴
کد خبر: 81672654
آقا محمدی: همه هدف دشمن جلوگیری ازرشد ایران است

مشهد-ایرنا - عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: همه هدف دشمن جلوگیری از رشد ایران است لذا با برداشتن تحریم ها و توافق هسته ای در مذاكرات كه احتمال آن زیاد است باز هم جلوگیری از رشد اقتصادی كشورمان از دستور كار غرب خارج نمی شود.

علی آقامحمدی یكشنبه شب در سلسله نشست های بزم اندیشه سازمان خدمات مشاوره ای جوانان و پژوهش های اجتماعی آستان قدس رضوی كه با موضوع تبیین سیاست های برنامه ششم توسعه برگزار شد، تحریم های اقتصادی، مباحث هسته ای و حقوق بشر مطرح شده از سوی غرب را حربه آمریكا برای جلوگیری از رشد اقتصادی ایران دانست و گفت: با اینكه تمام رگ های حیاتی اقتصادی كشور با تحریم ها بسته شد و نرخ رشد اقتصادی ایران در سال 91 شش درصد و در سال 92 دو درصد منفی شد اما از سال 93 رشد اقتصادی جهت مثبتی پیدا كرد كه امسال نیز این نرخ رشد ادامه دارد.

وی با بیان اینكه اقتصاد به تبع سیاست مطرح می شود و آن را مدیریت می كند، افزود: ایران طی 10 سال گذشته برای چشم انداز تحول اقتصادی سیاستی را تعیین كرده و در برنامه ششم توسعه محور را رسیدن به رشد اقتصادی شتابان، پایدار و اشتغالزا با بسیج همه امكانات و ظرفیتهای برای تحقق متوسط رشد اقتصادی سالانه هشت درصد كشور قرار داده است.

وی افزود: این در حالیست كه نرخ رشد اقتصادی تركیه در اثر بحران اقتصادی سال 2008 و بدون هیچ تحریم اقتصادی 6.7 درصد منفی شد اما ایران با وجود همه تحریم ها نرخ رشد اقتصادی بهتری داشت لذا می توان فهمید كه قدرت اقتصادی كدام كشور بیشتر است.

وی با بیان اینكه فشار بسیار بزرگ بین المللی برای جلوگیری از رشد ایران وجود دارد، اظهار كرد: رهبر معظم انقلاب برای حفظ رشد اقتصادی كشور اقتصاد مقاومتی را مطرح كردند لذا یكی از سیاست های اصلی برنامه ششم توسعه پیاده سازی الگوی اقتصاد مقاومتی است.

آقامحمدی گفت: در راستای برنامه چشم انداز توسعه اگر نرخ رشد اقتصادی 9 سال گذشته ادامه یابد به 40 درصد اهداف چشم انداز در پایان سال بیستم دست می یابیم لذا باید براساس برنامه ششم توسعه نرخ رشد اقتصادی كشور را به هشت درصد در سال افزایش دهیم كه تحقق این مساله همت همه آحاد مردم را می طلبد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینكه با یك تحول دوران در منطقه مواجه هستیم، افزود: ایران در زمان سلسله صوفیه جزو سه قدرت برتر دنیا بود اما هنگام انقلاب صنعتی عقب ماند و نصف خاك خود را از دست داد.

وی بیان كرد: اكنون عصر اطلاعات و دانایی است كه جدا از عصر صنعت بوده و اگر ایران این عصر را درك نكند یك خطای استراتژیكی مرتكب شده است لذا بر همین اساس رهبر معظم انقلاب بر رشد علمی كشور بسیار تاكید دارند.

وی اظهار كرد: ایران باید خود صاحب دانش شود و ریشه های علمی را بدست گیرد و این مساله توسط نسل جوان محقق می شود؛ نسل جوان سرمایه بزرگ ایران است كه بیكاری آن می تواند به تهدید تبدیل شود.

آقامحمدی افزود: در شرایط فعلی نه پول نفتی و نه میزی در ادارات برای جوانان وجود دارد و فقط خلاقیت، نبوغ و اندیشه آنان برای یافتن راه حل می تواند راهگشان باشد لذا در برنامه ششم توسعه اولویت كلیدی توانمندسازی نسل جوان برای رسیدن به رتبه اول علمی ایران در چشم انداز است.

وی گفت: اكنون ایران در عصر طلایی جمعیت قرار دارد و دارای نسل جوان تحصیلكرده مطلوبی است كه این موقعیت تا سال 2040 میلادی برای كشورمان حفظ می شود لذا تا 25 سال دیگر فرصت دارد از این ذخیره عظیم استفاده كند.

وی افزود: كانون های جوان و سمن ها باید بسیجی وار وارد عمل شوند، با همفكری همدیگر نوع رشته علمی، كاری كه به رشد علمی منتج می شود یا ایجاد هسته های علمی برای تحول در كشور را مشخص كنند.

وی بیان كرد: نسل جوان ایران در جنگ و انرژی هسته ای و همچنین آزادسازی عراق از دست داعش ثابت كرده است كه ظرفیت لازم برای خودسازی و رشد درونی اقتصاد را دارد لذا تا زمانی كه همه این ظرفیت ها و اراده ها ملی نشده و بسیجی وار حركت نكنیم این اهداف را محقق نخواهیم ساخت.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ایران طبق شاخص پیچیدگی اقتصادی سازمان ملل متحد در سال 2012 در بین 144 كشور جهان در رتبه 110 قرار گرفته است و این به دلیل قرار نگرفتن ریشه های علمی در دست جوانان است.

وی افزود: قطعا با واردات كالا و اتكا به درآمدهای نفتی نمی توان كاری كرد لذا باید برای ارتقای كیفیت تولیدات داخلی و حمایت از تولید ملی ریشه های علمی را تقویت كرد.

وی گفت: ایران اولین مخزن ذخیره استعدادهای تحقق نیافته است لذا در برنامه ششم توسعه به نتیجه رساندن این استعدادها مهمترین كار ماست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آمریكا در آینده نزدیك به تولیدكننده نفت تبدیل می شود لذا نیازش به نفت خاورمیانه از بین می رود اما نقشه اش برای خاورمیانه و هدفش برای ایجاد گروه داعش، بازنده كردن ایران در رقابت با دو كشور عراق و عربستان در تولید نفت است.

آقامحمدی افزود: از این رو در برنامه ششم توسعه تغییر نگاه به نفت و گاز و درآمدهای حاصل از آن از منبع تامین بودجه عمومی به منابع و سرمایه های زاینده اقتصادی، دائمی شدن اساسنامه صندوق توسعه ملی با تنفیذ اساسنامه موجود، واریز سالانه 30 درصد از منابع حاصل از صادرات نفت و میعانات گازی و خالص صادرات گاز به صندوق توسعه ملی و افزایش حداقل دو واحد درصد سالانه به آن دیده شده است.

وی با بیان اینكه یكی از چالش های داخلی كشور وابستگی به درآمدهای نفتی است، گفت: در برنامه ششم توسعه مورد مصرف منابع نفتی باید برای سرمایه گذاریهای اصلی كه بتواند نیروی انسانی را فعال كند، باشد و تحقق این مساله این نیازمند همدلی مردم است از این رو كشور ما به یك كار عظیم فرهنگی، تحولی و تغییر نیاز دارد.

وی ارتقای سلامت اقتصادی و اداری و مبارزه با فساد، حمایت قضایی از موسسات مالی، توسعه ثبت رسمی اسناد و املاك و بقیه تحولات اجتماعی برای اصلاح اقتصاد را از دیگر بخشهای برنامه ششم توسعه كشور برشمرد.

وی اظهار كرد: ایران در زمینه بازار مالی بسیار ضعیف است، زیرا هم نقدینگی در كشور بسیار بوده و هم پول برای تولید وجود ندارد و طبیعتا یك كشور با جمعیت بالای نسل جوان نیاز به امكانات و اعتبار زیاد دارد.

وی گفت: در برنامه ششم توسعه به تقویت بازار مالی، اصلاح نظام بیمه ای، جذب سرمایه ایرانیان خارج از كشور و اعمال نظارت كامل بانك مركزی بر موسسات مالی آمده است.

آقامحمدی تاكید جدی بر اصل 44 قانون اساسی، اهتمام به تحقق كلیه سیاست های علم و فناوری، دانش بنیان نمودن صنایع بالادستی نفت و گاز و شیوه تولید محصولات صنعتی و خدمات وابسته به آن، اولویت دادن به حوزه های راهبردی صنعتی از قبیل نفت و گاز، پتروسیمی، حمل و نقل، مواد پیشرفته، ساختمان، فناوری اطلاعات و ارتباطات، هوانیرو، دریا، آب و كشاورزی را از دیگر بخشهای برنامه ششم توسعه برشمرد.

وی گفت: كسب جایگاه برتر منطقه در توسعه دولت الكترونیك، توسعه محتوا در فضا مجازی، ایجاد تكمیل و توسعه شبكه اطلاعات، افزایش سهم سرمایه گذاری زیرساختی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، توسعه فناوری فضایی و افزایش نرخ ارزش افزوده صنعت و معدن از دیگر بخشهای برنامه ششم توسعه است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اكنون ایران جزو 20 كشور بزرگ اقتصادی جهان است و در چشم انداز 20 ساله باید به رتبه 12 دست یابد لذا محور برنامه ششم توسعه مشاركت آحاد مردم برای تفكر و اندیشه به منظور تحول سازی در كشور است.

وی افزود:در اقتصاد منطقه ای براساس سیاست های ابلاغی برنامه ششم توسعه از سوی رهبر معظم انقلاب، پیوند اقتصاد سه استان خراسان برای شكل گیری خراسان بزرگ به منظور جلوگیری از قدرت گرفتن داعش در شمال آسیا لازم الاجراست.

آقا محمدی اظهارداشت :اكنون داعش در كشور افغانستان استقرار یافته و هدف اولیه اش نفوذ در كشورهای تاجیكستان، قرقیزستان، ازبكستان و سایر كشورهای شمالی ایران است.

وی بیان كرد: داعش حمله وسیعی را علیه این كشورها طراحی كرده تا آمریكا از این طریق به روسیه و چین فشار آورد لذا پیوندهای اقتصادی با این كشورها از سوی ایران باید شكل گیرد.

وی اظهار كرد: براساس طرحی كه در اقتصاد منطقه ای برنامه ششم توسعه مطرح شده ، باید با گره زدن پیوندهای فرهنگی سه استان خراسان زمینه پیوند اقتصادی آنها را فراهم كرد و خراسان بزرگ برای زیر پوشش قرار دادن این كشورها یك برنامه و تدبیر اساسی اتخاذ كند كه تاكنون از آن غفلت شده است.

وی بیان كرد: خراسان می تواند مهمترین مركز شیعیان در جهان شود لذا باید تمام پروازها به مشهد وصل شود و این شهر به پایتخت پروازی تبدیل گردد كه در این راستا توسعه حمل و نقل بویژه راه اندازی خط ریلی چابهار- مشهد – سرخس در برنامه ششم توسعه دیده شده است.

وی افزود: بخشی از توسعه صنعت ایران گردی و توسعه پیوندهای اقتصادی و تجاری متقابل و شكیبایی كشور بویژه با منطقه آسیای جنوب غربی در برنامه ششم توسعه از طریق شكل گیری خراسان بزرگ محقق می شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در چشم انداز توسعه كشور منطقه مورد نظر آسیای میانه، قفقاز و همسایگان ایران است كه پس از فروپاشی شوروی همه كشورهای غربی به دنبال اداره این منطقه و تعیین حوزه نفوذ برای آنان بودند در حالی كه امام راحل واگذاری این منطقه به غرب را یك خطر استراتژیكی می دانستند.

وی افزود: خاورمیانه منطقه دیگری است كه 10 درصد جمعیت و 9 درصد تولید ناخالص جهان را در اختیار دارد و از گذشته های دور تاكنون قلب آن ایران بوده و رهبر معظم انقلاب این منطقه را آسیای جنوب غربی نام نهاده اند.

وی بیان كرد: در مقابل غرب به دنبال ایجاد یك منطقه خاورمیانه جدید به نام «مناپ» است كه از افغانستان شروع شده تا آفریقا ادامه دارد و قلب این منطقه اسرائیل است.

آقامحمدی افزود: غرب درصدد است كل منطقه خاورمیانه را براساس طرح جدید خود تغییر دهد لذا تحولاتی كه در كشورهای مختلف نظیر لیبی و مصر و عراق رخ می دهد، حساسیت های اسرائیل بر روی ایران از این تفكر نشات می گیرد.

وی اظهار كرد: براساس پیش بینی غرب تا 15 سال آینده منطقه خاورمیانه به ناامن ترین منطقه جهانی تبدیل می شود و غرب برای دستیابی به ایجاد خاورمیانه جدید نقشه اساسی طراحی كرده كه داعش بخشی از این نقشه است.

وی افزود: ایران این منطقه ناامن را چشم اندازی دیده و برنامه توسعه خود را بر روی آباد كردن منطقه چشم انداز متمركز كرده است.

وی بیان كرد: اینكه بعضا گفته می شود مشاركت ایران در مقابله با حملات به غزه، عراق یا سوریه با چه هدفی انجام می گیرد جلوگیری از پیاده سازی طرح خاورمیانه جدید غرب است كه اگر ایران نتواند آن را مهار كند نقشه غرب دامان ایران را خواهد گرفت.

وی اظهار كرد: از این رو چشم انداز نمی تواند موضع تدافعی داشته باشد لذا موضعش تهاجمی است و براساس آن ایران بیش از آنچه در چشم انداز توسعه از آن انتظار می رفت در بعد نظامی، سیاسی و اطلاعاتی موفق بوده كه موفقیت آن در عراق و سوریه دلیلی بر این مدعاست.

7489/1211 / 1539