محمد نجفي شنبه در گفت و گو با ايرنا' با بيان اينكه امروزه مبارزه با بيسوادي و ريشه كني آن يك اولويت اساسي در نهضت سواد آموزي است و جهت گيري و تلاش متوليان امر در راستاي تحقق اين مهم مي باشد؛ بر استفاده از توانمندي و ظرفيت تمامي دستگاه ها در جهت ايجاد مشوق براي توسعه امر آموزش و مقابله با بيسوادي در جامعه تاكيد كرد.
وي با اشاره به آمار افراد بيسواد رده سني 10 تا 49 سال در رودان اظهار داشت: در سال 93؛ تعداد يك و هزار و 994 نفر بيسواد در شهرستان شناسايي شدند كه تنها 359 نفر از آنان در دوره هاي سواد آموزي جذب و تحت تعليم قرار گرفتند.
نجفي ادامه داد: اداره سواد آموزي آموزش و پرورش رودان موظف است در سال 94؛ 700 نفر از اين افراد را جذب و زير پوشش دوره هاي سواد آموزي قرار دهد.
وي تحت پوشش قرار دادن 250 نفر از افراد در دوره انتقال و 80 نفر در دوره تحكيم را از ديگر تعهدات اداره سواد آموزي رودان در سال 94 برشمرد.
نجفي فقر مالي، مهاجرت براي اشتغال و افراد بازمانده از تحصيل و كودكان كار را از علل اصلي و عمده كم سوادي و بيسوادي در رودان بويژه جوامع روستايي عنوان كرد و اظهار داشت: بخش جغين، مركزي، شهر رودان و بخش بيكاه به ترتيب بيشترين آمار بيسوادي و كم سوادي را در شهرستان رودان به خود اختصاص داده اند.
وي با اشاره به شرايط و مشكلات خاص فراروي افراد بيسواد؛ تحقق اهداف و برنامه ها در راستاي باسواد كردن افراد بازمانده از تحصيل را در گرو تلاش، وحدت، همدلي و همراهي مسوولان، جلب مشاركت و گسترش دامنه حمايت هاي آنان از نظام تعليم و تربيت دانست.
نجفي در ادامه با تشريح برنامه ها و سياست هاي سواد آموزي در راستاي ريشه كني بيسوادي در كشور از اختصاص هديه شش ميليون و 800 هزار ريالي در طرح خودآموز (فراگيري آموزش بدون معلم) و فرد به فرد خبر داد و افزود: اين هديه تشويقي پس از گذراندن دوره سوادآموزي و موفقيت در امتحانات پايان دوره به فرد آموزش ديده و آموزش دهنده اهداء خواهد شد.
وي اضافه كرد: در طرح آموزش فرد به فرد علاوه بر پرداخت مبلغ شش ميليون و 800 هزار ريالي به فرد آموزش دهنده؛ به فرد آموزش پذير نيز پس از موفقيت در امتحانات پايان دوره؛ مبلغ يك ميليون و 360 هزار ريال بعنوان هديه اهداء مي شود.
نجفي تجليل از سه اداره، سه سازمان و نهاد و سه از نفر از فعالان عرصه سوادآموزي را از ديگر برنامه ها و مشوق هاي اداره سوادآموزي در راستاي ترغيب افراد در جهت ريشه كني بيسوادي در جامعه برشمرد.
وي خاطر نشان كرد: مديران و معلماني كه در سال تحصيلي در شناسايي، سازماندهي، جذب و آموزش بيسوادان مشاركت داشته باشند 10 امتياز ارزشيابي براي آنان لحاظ مي شود.
نجفي در پايان با تاكيد بر عزم و مشاركت همگاني در راستاي ريشه كني بيسوادي؛ از تلاش فرمانداري، بخشداري ها، دهياري ها و شوراي هاي اسلامي در پيشبرد اهداف سوادآموزي در شهرستان رودان قدرداني كرد.
هم اكنون يك هزار و 635 فرد بيسواد در رده سني 10 تا 49 سال در شهرستان رودان وجود دارد. ك/3
7196/6048
بندرعباس- ايرنا- رييس اداره سواد آموزي آموزش و پرورش شهرستان رودان با اشاره به اقدامات انجام شده در راستاي ريشه كني بيسوادي، گفت: توجه به امر بيسوادي و ريشه كني اين معضل نيازمند برنامه ريزي بيشتر، تلاش و همت مضاعف، مشاركت، عزم، اراده و خرد جمعي است.