محمود اوكاتي صادق روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اين نيروگاه با هدف بررسي عملي امكان پذير بودن تامين درآمد براي اقشار با توان مالي محدود به ويژه روستاييان منطقه راه اندازي خواهد شد.
وي با اشاره به دريافت كمك از معاونت فناوري رياست جمهوري براي راه اندازي اين نيروگاه تصريح كرد: محاسبات علمي كارشناسان براي تامين درآمد با راه اندازي اين نيروگاه اميدوار كننده است به طوري كه با عملي كردن آن خانوارها مي توانند علاوه بر تامين برق مورد نياز خود، برق مازاد بر مصرف را بر اساس هزينه هاي تعبين شده به وزارت نيرو بفروشند.
رييس دانشگاه زابل ظرفيت استفاده از انرژي ها تجديد پذير در سيستان را بالا دانست و اظهار داشت: منطقه سيستان به ويژه دشت ميل نادر و شهر جديد رامشار محلي مناسب براي ساخت نيروگاه هاي بادي است اما به دليل نبود زير ساخت هاي لازم مانند پست فشار قوي، علاقه مندان از سرمايه گذاري در آن اجتناب مي كند.
وي از مسوولان مربوطه خواست با ايجاد زير ساخت هاي مورد نياز و ارائه تسهيلات زمينه را براي نقش آفريني سرمايه گذاران در منطقه فراهم كنند.
اوكاتي صادق گفت: دانشگاه زابل به عنوان نخستين مركز آموزش عالي سيستان و بلوچستان با ايجاد رشته مهندسي برق گرايش قدرت زمينه را براي پرورش نيروي متخصص در منطقه فراهم كرده است.
وي خاطرنشان كرد: به طور قطع اگر نيروي متخصص براي بكارگيري در نيروگاه هاي بادي منطقه تامين شود، سرمايه گذاران بدون هيچ دغدغه اي در اين زمينه فعاليت خود را آغاز مي كند.
وي برگزاري همايش انرژي هاي تجديد پذير و توسعه پايدار در اين دانشگاه را با نگاه علمي و جمع آوري مقالات عنوان كرد و گفت: در اين همايش علاوه بر ارائه بيش از 30 مقاله به صورت سخنراني، مجموعه مقالات در يك كتابچه جمع آوري و به مراكز علمي سطح كشور ارسال شد.
رييس دانشگاه زابل افزود: در اين همايش مسوولان وزارت نيرو، جهاد كشاورزي، صبا نيرو و سرمايه گذاران با ظرفيت هاي استفاده از انرژي هاي تجديد پذير در سيستان آشنا شدند.
وي كسب اطمينان از خريد تضميني برق توليد شده توسط نيروگاه برق بادي را يكي از دغدغه هاي مهم سرمايه گذاران عنوان كرد.
افزون بر 17 سال خشكسالي پي در پي معضلات زيست محيطي فراواني براي سيستان ايجاد كرده است به طوري كه بسياري از مردم منطقه ناگزير به مهاجرت شده اند.
اين در حالي است كه منطقه سيستان از ظرفيت بسيار بالايي براي استفاده از انرژي هاي تجديد پذير به ويژه نصب و راه اندازي نيروگاه هاي بادي برخوردار است و بهره برداري مناسب از اين ظرفيت مي تواند علاوه بر رونق اقتصادي منطقه، مشكلات معيشتي مردم بومي را برطرف كند.
7317/3042/6081
نيروگاه برق بادي با ظرفيت زير 50 كيلووات در سيستان راه اندازي مي شود
۲۰ تیر ۱۳۹۴، ۱۱:۰۲
کد خبر:
81678300
زابل- ايرنا- رييس دانشگاه زابل گفت: پروژه ساخت نيروگاه برق بادي با ظرفيت توليد زير 50 كيلو وات در اين دانشگاه آغاز شده و تلاش داريم تا 6 ماه آينده از آن بهره برداري شود.