به گزارش ایرنا، همزمان با افزایش نگرانی مقامات چینی درباره پیر شدن جمعیت این كشور، سیاست تك فرزندی كه برای سه دهه در این كشور اجرا می شد، مورد بازبینی قرار گرفت كه در همین راستا زوج های چینی با استقبال از وضعیت جدید، برای به دنیا آوردن فرزند دومشان ابراز تمایل كرده اند.
«یانگ ون ژوانگ» معاون كمیسیون ملی سلامت و تنظیم خانواده چین در این باره اعلام كرد، تغییر سیاست تك فرزندی موجب شده كه میزان زاد و ولد در سال 2014 افزایش یابد به طوری كه 16.87 میلیون نوزاد در این سال به دنیا آمدهاند.
وی تصریح كرد این میزان حدود یك میلیون نفر بیشتر از 15.92 میلیون زاد و ولد در سال 2010 است.
این مقام چینی افزود: علاوه بر تغییر سیاست تك فرزندی، افزایش جمعیت زنانی كه در شرف اولین زایمان خود بودند، از جمله علل رشد میزان زاد و ولد در سال گذشته است.
«یانگ» همچنین میزان جمعیت چین را تا پایان سال 2014، حدود یك میلیارد و 368 میلیون نفر عنوان كرد.
سیاست تك فرزندی كه از اواخر دهه 70 میلادی در چین اجرا می شد، بر اساس آن زوج های شهری نمی توانستند بیش از یك فرزند داشته باشند و زوج های روستایی نیز در صورتی كه فرزند اول آنها دختر می بود، می توانستند صاحب دومین فرزند شوند.
همزمان با پیر شدن جمعیت چین و كاهش نیروی كار، دولتمردان چینی این سیاست را در اواخر سال 2013 مورد بازبینی قرار دادند و اعلام كردند زوج های چینی در صورتی كه خود تك فرزند باشند می توانند صاحب دومین فرزند شوند.
«یانگ» در این باره گفت: جمعیت نیروی كار در چین (افراد بین سنین 15 تا 59 سال) در سال گذشته به 930 میلیون نفر كاهش یافته است. این در حالی است كه این میزان در سال 2011، 940 میلیون نفر بوده است.
با این وجود، این مقام چینی معتقد است این میزان، دو برابر جمعیت نیروی كار در اروپا و بیشتر از مجموع جمعیت كار در كشورهای توسعه یافته است.
آمار نهادهای چین نشان می دهد كه شمار افراد بالای 60 سال در این كشور به 200 میلیون نفر رسیده است.
اگر روند پیری در پرجمعیت ترین كشور جهان طبق روند گذشته ادامه می یافت تا سه دهه دیگر این جمعیت بالغ بر 400 میلیون نفر می شد.
نظرسنجی كمیسیون ملی تنظیم خانواده چین نشان می دهد حدود 80 درصد از خانواده ها در این كشور پرجمعیت تمایل به داشتن بچه دوم دارند.
حزب حاكم كمونیست چین در اواخر دهه 1970 قوانین قوانین سفت و سختی را برای محدود كردن خانواده های شهری به داشتن یك فرزند اعمال كرده و لذا این قانون بارها از سوی منتقدین داخلی و خارجی مورد نقد و حتی انتقاد شدید قرار داشت.
به رغم این همه انتقادات، مقامات چین توسعه امروز كشورشان را مرهون سیاست های مطلوبی چون قانون تك فرزندی می دانند و در عین حال از اواخر 2013 تغییراتی را در آن اعمال كرده و تحت شرایط خاص فقط برای والدینی كه خودشان تك فرزند هستند دو فرزندی را جایز اعلام كردند.
آساق*231*1597
پكن - ایرنا - یك مقام ارشد چینی با اعلام تمایل زوج های جوان این كشور به داشتن فرزند دوم، از افزایش میزان زاد و ولد در این كشور در سال گذشته میلادی خبر داد.