۲۱ تیر ۱۳۹۴، ۱۲:۳۰
کد خبر: 81679803
T T
۰ نفر
وزیرصنعت: دنبال حركت جهشی در زمینه صادرات هستیم

تهران - ایرنا - وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به توافق احتمالی هسته ای، گفت: در صورتی كه این توافق حاصل شود این وزارتخانه با برنامه ریزی های بعمل آمده به دنبال دستیابی به یك حركت جهشی در زمینه صادرات است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمدرضا نعمت زاده روز یكشنبه در حاشیه امضا تفاهم نامه همكاری وزارت صنعت، معدن و تجارت با دانشگاه آزاد اسلامی در جمع خبرنگاران، افزود: مستلزم تحقق این حركت جهشی در زمینه صادرات، توسعه تولیدات داخلی است و اگر رفع موانع پیش روی تولید محقق شود قطعا تولیدات داخلی نیز افزایش می یابد.

وی ادامه داد: برخلاف برخی ها كه فكر می كنند با رسیدن به توافق درهای كشور باز می شود و واردات صورت خواهد گرفت ما به دنبال یك حركت جهشی در زمینه صادرات هستیم، هرچند یك سری نیازمندی های كشور باید وارد شود چرا كه این واردات به نفع كشور نیز است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به آمارهای منتشر شده، اظهار داشت: در سه ماهه نخست امسال ثبت سفارش كالاهای مصرفی كشور 30 درصد كاهش یافته است.

وی با بیان اینكه هیچ مشكلی در این خصوص اتفاق نخواهد افتاد، گفت: اگرچه واردات كاری ساده تر از صادرات است و در شرایطی كه كشور مدت ها از بازارهای جهانی فاصله داشته اما تمام انرژی و تلاش ما آن است كه صادرات را به نحو شایسته ای توسعه دهیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت سپس در خصوص تك نرخی شدن ارز نیز گفت: به طور قطع یك نرخی شدن ارز ضمن آنكه بسیاری از مفاسد را برطرف می كند، به نفع تولید است.

نعمت زاده با بیان آنكه تك نرخی شدن ارز از سیاست های دولت به شمار می آید كه با مسئولیت بانك مركزی دنبال می شود، افزود: ارایه ارز پایین تر از نرخ واقعی به ضرر تولید و به نفع واردات است و زمانی كه این كار صورت گیرد بدان معناست كه به واردات یارانه می دهیم.

وی ادامه داد: اصولا ارز باید به سمت قیمت واقعی خود حركت كند تا بتواند شكوفایی لازم را در اقتصاد داشته باشد، این در شرایطی است كه نبود ارز تك نرخی طی سال‌های اخیر به ضرر تولید و به نفع واردات بوده است، چرا كه ارز ارزان در اختیار واردات قرار گرفته است.

نعمت زاده اضافه كرد: در گذشته با ارز ارزان، قطعه سازان خودرو، تولید را متوقف و نیاز خود را از خارج تامین كردند در حالی كه اخیرا كه به واردات قطعه خودرو ارز متقاضی داده می شود، باز هم تولید رونق گرفته و واحدهای قطعه ساز فعال تر شده اند.

وی همچنین با تاكید براینكه رییس جمهوری در ابلاغیه ای به معاون اول خود خواستار رقابت پذیر شدن سیستم بانكی كشور شده است، گفت: براساس این ابلاغیه سیستم بانكی كشور باید رقابت پذیر شده و به سمت حمایت از تولید و خروج از ركود متمركز شود.

وزیر صنعت معدن و تجارت افزود: بازنگری در نظام پولی و بانكی كشور براساس این بخشنامه صورت خواهد گرفت و ما نیز پیشنهاداتی را در این رابطه به دولت ارائه كرده ایم تا بتوان در كنار كفایت سرمایه بانك‌ها، آنها را به سمت حمایت از تولید سوق داد.

نعمت زاده در ادامه به پیشنهاد خود به بانك مركزی اشاره كرد و گفت: پیشنهادی به بانك مركزی ارائه داده ایم كه باید در شورای پول و اعتبار مطرح شود و آن اینكه در كل تسهیلات بانكی، سهم غالبی برای بخش‌های مولد از جمله صنعت، كشاورزی و تولید در نظر گرفته شود تا بتوان بخش هایی كه پیشران اقتصاد هستند را حركت دهیم.

وی با بیان اینكه بخش خدمات هم اكنون سهم بیشتری از تسهیلات بانكی دارد، اظهار داشت: البته ما مخالف با خدمات نیستیم ولی حال كه قرار است از ركود خارج شویم، باید بخش‌هایی مدنظر قرار گیرند كه ایجاد اشتغال می كنند.

نعمت زاده تصریح كرد: این طرح باید در شورای پول و اعتبار مطرح شده و در مورد آن تصمیم گیری شود اما به هر حال اگر این اتفاق رخ دهد، تحركی در بخش تولید كشور رخ می دهد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین از برنامه دولت برای تمركز بیشتر بر روی خروج از ركود به جای تورم خبر داد و گفت: دولت و رئیس جمهور ابتدای سال 94 بر این نكته تاكید داشته اند كه زمان آن رسیده بر روی خروج از ركود كار كنیم.

نعمت زاده تصریح كرد: قانون اخیر رفع موانع تولید رقابت پذیر بر همین مبنا است كه در این راستا، آئین نامه های آن به مرور در حال تصویب است اما نباید از این قانون انتظار معجزه داشت.

اقتصام(4)1574/9314**1558
۰ نفر