به گزارش ايرنا ازمعاونت علمي وفناوري رياست جمهوري، دكتررضا اسدي فرد با اشاره به ايجاد بسترجديد ارائه خدمات آزمايشگاهي به نخبگان، محققين و پژوهشگران درقالب اعطاي اعتبار گفت: شبكه آزمايشگاهي فناوريهاي راهبردي از طريق اين زيرساخت، ضمن تعريف اعتبار براي محققين و پژوهشگران، زمينهاي فراهم كرده تا افراد بتوانند با ارائه كد ملي خود به هريك از آزمايشگاههاي عضو شبكه آزمايشگاهي فناوريهاي راهبردي، از خدمات وتسهيلات آزمايشگاهي به ميزان اعتبارشان بهرهمند شوند.
وي با بيان اينكه يكي از اهداف معاونت علمي وفناوري از ايجاد شبكه آزمايشگاهي فناوريهاي راهبردي فراهمسازي زيرساختي مناسب براي بهرهمندي آسان تر وكيفيتر متقاضيان خدمات آزمايشگاهي بوده است، افزود: در حال حاضر زيرساختي نوين در شبكه آزمايشگاهي فناوريهاي راهبردي ايجاد شده كه يك محقق، پژوهشگر يا صنعتگر، ميتواند از اعتباري كه در شبكه آزمايشگاهي براي تعريف ميشود، با ارائه كارت ملي خود، بهرهمند شود.
وي ادامه داد:با بهرهگيري از چنين زيرساختي، محققين و پژوهشگران كه چنين اعتباري به آنها اختصاص داده مي شود، ميتوانند با مراجعه به هريك از حدود 200 آزمايشگاه عضو شبكه مستقر در بيش از 20 استان كشور، با ارائه كارت ملي، از اعتبار تعريفشده براي دريافت خدمات آزمايشگاهي بيش از 2000 دستگاه بهرهمند شوند.
وي با بيان اينكه افراد ميتوانند باقي مانده اعتبار خود را در ديگر آزمايشگاههاي شبكه خدمات استفاده كنند گفت: آزمايشگاهها، گزارش خدماتي را كه از اين طريق به مشتريان ارائه دادهاند، به شبكه آزمايشگاهي ارائه داده و معادل نقدي آن را دريافت ميكنند.
اسدي فرد، با اشاره به اينكه در بيشتر موارد، بخش عمده و حجم عظيمي از منابع مالي پيشبيني شده براي يك طرح يا پروژه پژوهشي، از نوع خدمات آزمايشگاهي است، اظهاركرد: ارائه اين تسهيلات در قالب اعتبارخدمات آزمايشگاهي، ميتواند ضمن كمك به بهرهمندي از خدمات بهتر وبا كيفيتتر به مديريت هزينهها كمك كرده و از طرفي، از ارائه پول مستقيم جلوگيري كند.
وي افزود: زيرساخت ارائه تسهيلات آزمايشگاهي با كد ملي، امكان خوبي فراهم ميكند تا همه نهادهايي كه به نوعي به فعالان محقق و پژوهشگر، تسهيلات و گرنت ارائه ميدهند، به جاي پرداخت مستقيم وجه نقد براي انجام فعاليتهاي پژوهشي، اين تسهيلات يا بخشي از آن را به شكل اعتبار خدمات آزمايشگاهي ارائه كنند.
اسديفرد به آمادگي شبكه آزمايشگاهي فناوريهاي راهبردي براي انعقاد تفاهم نامه و همكاري سازنده با ستادهاي توسعه فناوريهاي راهبردي و همه نهادهاي ارائهدهنده تسهيلات به محققان و پژوهشگران اشاره كرد و بيان كرد: ستادهاي توسعه فناوري معاونت علمي وفناوري رياست جمهوري، صندوق حمايت از پژوهشگران، بنياد ملي نخبگان، دانشگاه هاي سراسر كشور و تمامي نهادهايي كه حمايت از تحقيق و پژوهش را دستور كار خود دارند، ميتوانند با انعقاد تفاهمنامه با شبكه آزمايشگاهي فناوريهاي راهبردي، فهرستي از افراد منتخب مشمول اين تسهيلات شامل نخبگان، محققين، پژوهشگران و يا صنعتگران را به شبكه آزمايشگاهي ارائه كنند تا پس از تخصيص اعتبار، اين افراد از طريق كد ملي خود از خدمات آزمايشگاههاي عضو شبكه آزمايشگاهي فناوريهاي راهبردي معاونت علمي بهرهمند شوند.
وي ادامه داد: شبكه آزمايشگاهي فناوريهاي راهبردي، مجموعه خدمات ارائه شده به متقاضيان معرفي شده از سوي هرنهاد داراي توافقنامه را، در دورههاي زماني معين، به آنان گزارش خواهد كرد و پس از دريافت منابع مالي گزارش شده، اين منابع را ميان آزمايشگاههاي ارائه دهنده خدمت توزيع ميكند.
اسديفرد با بيان اين كه اعتبار خدمات آزمايشگاهي، روند دريافت خدمات را به طور چشمگيري براي دريافتكنندگان خدمات آسان خواهد كرد و افراد صرفا با ارائه كد ملي خود ميتوانند از اعتبار خود استفاده كنند افزود: اين زيرساخت براي آزمايشگاههاي عضو شبكه نيز سودمند خواهد بود، چراكه از اين طريق، اعتبارهاي پژوهشي به سوي آنان سرازير خواهد شد و بهرهوري آزمايشگاه افزايش خواهد يافت.
وي يادآور شد: نخستين تفاهمنامه شبكه آزمايشگاهي در اين طرح، به ارزش يك و نيم ميليارد تومان با برنامه دستيابي به مرجعيت علمي از سوي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري منعقد شده و افراد برتر و عضو باشگاه مرجعيت علمي، ميتوانند به ميزان اعتباري كه شبكه آزمايشگاهي به آنها اختصاص ميدهد، با ارائه كارت ملي، از همه آزمايشگاههاي عضو شبكه، خدمات آزمايشگاهي دريافت كنند.
علمي (1) ** 9340**1440
ارايه تسهيلات خدمات آزمايشگاه هاي عضو شبكه سراسري به پژوهشگران كشور
۲۲ تیر ۱۳۹۴، ۱۵:۴۲
کد خبر:
81681612
تهران-ايرنا-مدير شبكه آزمايشگاهي فناوريهاي راهبردي معاونت علمي و فناوري، از فراهم شدن امكان ارائه تسهيلات خدمات آزمايشگاهي همه آزمايشگاههاي عضو شبكه در سراسركشور به پژوهشگران ونخبگان در قالب تعريف اعتبار و از طريق كد ملي خبر داد.