علی نیکبخت روز چهارشنبه در نشست رابطین مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی اظهار داشت: کشور در شرایط سخت و جنگ اقتصادی قرار دارد و موضوع تحریم نیز مطرح است.
وی طی سخنانی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: ما پیش از این نیز زمان هشت سال دفاع مقدس در شرایط سخت بودهایم، بنابراین باید نقش خود را به نحو احسنت ایفا کنیم. در حالی که کشور در تولید علم در چند سال گذشته پیشرفت زیادی داشته، میتوانیم در اقتصاد نیز بدرخشیم.
نیکبخت تصریح کرد: در زمان انقلاب و دهه ۶۰ تنها دانشجو تربیت شد اما در دهه ۷۰ نیروهای دانشگاهی به صنایع رفتند و از دهه ۸۰ به سمت نوآوری رفتهایم و نتیجه آن هزاران شرکت دانش بنیان است که حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان فروش محصولات دارند. هم اکنون نیز ایران رتبه ۱۶ دنیا و رتبه یکم خاورمیانه را در حوزه علمی دارد.
مدیرکل امور آزمایشگاههای امیرکبیر اظهار داشت: برای پژوهش هزینه فراوانی در کشور میشود. هم اکنون دوره اقتصاد نفتی گذشته و تیم سازی در این شرایط بسیار مهم است تا بودجهای که تعلق میگیرد تاثیر مثبت داشته باشد.
ایجاد سامانه آزمایشگاهی و ارائه گرنت
محسن خواجه زاده مدیر شبکه آزمایشگاهی امیر کبیر نیز در ادامه عنوان کرد: آزمایشگاه مرکزی این دانشگاه به مدت ۱۰ سال در حال فعالیت است و ۱۳۰ آزمایشگاه از سراسر کشور عضو آن هستند که خدمات خود را به محققان ارائه میکند.
وی ادامه داد: هدف بلند مدت تاسیس مجتمع خدمات دانشگاه صنعتی امیر کبیر، ارائه خدمات به شرکتهای دانشبنیان و شبکه فناوری است. در این راستا سامانه خدمات آزمایشگاهی امسال راه اندازی شده که بستر مناسب برای فروش خدمات و تجهیزات ایجاد کرده و برنامه ریزی خاصی در این باره دارد.
خواجه زاده در باره این سامانه اظهار داشت: اعطا شناسنامه اچ اس ای و رتبه بندی آزمایشگاهها در این سامانه انجام میشود. همچنین در این زمینه آزمایشگاهها مشاورره و حمایت میشوند.
مدیر شبکه آزمایشگاهی امیر کبیر عنوان کرد: ارائه گرنتهای آموزشی و صنعتی، ثبت سفارشهای خرید تجهیزات و کار دفع و بازیافت مواد آزمایشگاهی نیز توسط سامانه اینترنتی دانشگاه امیر کبیر انجام می شود.
لازم به ذکر است در این نشست از ۱۵ رابط و ۲۵ کارشناس برتر آزمایشگاهی در سراسر کشور تقدیر شد.
نظر شما