۲۵ تیر ۱۳۹۴، ۱۴:۲۵
کد خبر: 81685892
T T
۰ نفر
ایران در عرصه فناوری لیرز به موفقیت های بزرگی دست یافته است

كرج-ایرنا- رییس مركز ملی علوم و فنون لیزر ایران با اشاره به بسترها و ظرفیت های مهم علمی در كشور، گفت: تاكنون در این عرصه به موفقیت های علمی بزرگی دست یافته ایم.

حسن نبوی روز پنجشنبه در جریان بازدید از مركز جهاد دانشگاهی كشور در شهرستان ساوجبلاغ استان البرز، گفت: مهمترین راهبرد مركز ملی علوم وفنون لیزر ایران ، بومی سازی فناوری لیزر در یك برنامه بلند مدت در كشور است.

رییس مركزملی علوم و فنون لیزر ایران اظهار كرد: جوانان با اراده ، متعهد و توانمند ایران اسلامی تاكنون بومی سازی لیزرهای نیمه هادی، فیبر و دیسكی را انجام داده اند.

وی گفت: امسال در دومین نمایشگاه لیرز كشور، از 40 نوع چشمه لیزر دستاوردمتخصصان داخلی رونمایی شد.

نبوی اظهار داشت : در طول 11 سال گذشته گام های موثری در عرصه دانش لیزر در كشور برداشته شده است.

وی گفت: امروزه جوانان توانمند و بااستعداد فعال در علوم و فنون لیزر ایران می كوشند در بخش نانو و لیزرهای پزشكی كه مورد استفاده در تشخیص و درمان است و نقشی بسیار راهبردی دارد به یافته های جدیدی با هدف توسعه خدمات درمانی در جامعه دست پیدا كنند.

رییس مركز ملی علوم و فنون لیزر ایران ادامه داد: با تلاش و همت جوانان ایرانی، دانش لیزر فیبر 6 كیلو وات و 5.3 كیلو وات كه كاربرد كه دربخش های صنعتی و پزشكی كاربرد دارد برای اولین با در كشور به نتیجه رسید .

وی با اشاره به تاكید مقام معظم رهبری در زمینه گسترش علوم تحقیقاتی و ارتباط تنگاتنگ بین دانشگاه و صنعت یادآور شد: مهمترین مسیر تحقیقات هدفمند در دانشگاه است كه این مهم در حوزه فناوری لیزری كشور به منظور برطرف كردن نیازهای كشور در اولویت كاری قرار گرفته است.

وی یكی از برنامه های مركز ملی علوم و فنون لیزرایران را انتقال فناوری به مراكز دانش بنیان و تخصصی دانست.

نبوی با بیان اینكه استان البرز با توجه به برخورداری از ظرفیت های مناسب علمی و تحقیقاتی به قطب لیرز كشور تبدیل می شود، افزود: این استان دارای پارك علم و فناوری و مركزمهم تحقیقات جهاد دانشگاهی است كه در سال های اخیر خدمات ارزشمندی به جامعه در بخش های تحقیقات علمی، آموزشی و توسعه ای برای خودكفایی كشور ارایه كرده است.

وی اظهار داشت: مركز ملی علوم و فنون لیزر ایران با هدف برخوردار ی كشور از دانش پیشرفته و توانمندی در عرصه تولید علم و فناوری فعالیت می كند و با همین هدف برای توسعه زیرساخت ها از هیچ كوششی دریغ نمی كند.

نبوی، بكارگیری ظرفیت های موجود در بخش علوم و فنون لیزركشور برای پاسخگویی به نیازهای جامعه در حوزه پزشكی، صنعتی و علمی ضروری خواند و یادآور شد: البرز از جمله استان های توانمند و مستعد در این بخش است كه با استفاده از امكانات و فضاهای تحقیقاتی و پژوهشی آن می توان دانش و فنون لیزر در ایران را توسعه داد.

وی افزود: در مركز ملی علوم و فنون لیزر ایران تلاش می شود با رصد فناوری های روز دنیا در زمینه علوم و فنون لیزر اقدام كند و گامی محكم در سطح كاهش فاصله دانش داخلی با آخرین یافته های خارجی بردارد.

فرماندار ساوجبلاغ نیز دراین بازدید گفت: تلاش مجموعه مدیران استان البرز و ساوجبلاغ برگسترش مراكز مهم علمی، تحقیقاتی و شركت های دانش بنیان در پارك علم و فناوری البرز مستقر درساوجبلاغ است.

ابوالقاسم پالیزگیر بااشاره به اینكه در ساوجبلاغ واحدهای تحقیقاتی و تولید دارو و تجهیزات پزشكی ، داروهای گیاهی و همچنین واحدهای صنعتی بزرگ در سطح كشوری و خاورمیانه فعالیت دارد، افزود: برنامه پیگیری فعال شدن مركز علوم و فنون لیزر ایران در دستور كاری فرمانداری این شهرستان قرار دارد.

شهرستان ساوجبلاغ با 250 هزار نفر جمعیت در 35 كیلومتری غرب كرج مركز استان البرز قرار دارد.ك/3

2819/1535
۰ نفر