۲۹ تیر ۱۳۹۴، ۱۲:۱۴
کد خبر: 81688276
T T
۰ نفر

روزهای خوش به صنعت چاپ و نشر باز می گردد

۲۹ تیر ۱۳۹۴، ۱۲:۱۴
کد خبر: 81688276
روزهای خوش به صنعت چاپ و نشر باز می گردد

تهران - ایرنا- صنعت چاپ و نشر در سال های گذشته روزگار خوشی نداشت اما اكنون به نظر می رسد با لغو تحریم ها بار دیگر روزهای خوش به این صنعت بازگردد.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار حوزه كتاب و ادبیات ایرنا، كارشناسان می گویند صنعت چاپ و نشر یكی از مهمترین نهادهایی است كه با لغو تحریم ها، چرخه رونق اقتصادی این صنعت با ورود مواد اولیه چاپ و كاغذ به حركت در می آید.

تحریم ها در چند سال اخیر موجب شده تا بخش های مختلف صنعت چاپ با شرایط خاصی مواجه شوند، به طوری كه بسیاری از ناشران به دلیل گرانی كاغذ و مواد اولیه چاپ از رسالت اصلی خود كه انتشار كتاب است، دست برداشته و به بسته بندی و غیره روی آورند.

گزارش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نشان می دهد،40 هزار واحد تولیدی در امور چاپ و نشر فعال هستند و سالانه 70 هزار عنوان كتاب منتشر، علاوه بر این در سال 25 میلیون شمارگان كتاب، هزاران محصول فرهنگی، نشریات، تابلوهای تبلیغاتی، بسته بندی های سلولزی و برچسب ها تولید می شود.

همچنین در حال حاضر ایران رتبه بیست و نهم را در حوزه صنعت چاپ و نشر در دنیا برخوردار است.



** لغو تحریم ها دروازه ورود شركت های خارجی به ایران

برخی از كارشناسان امور چاپ بر این باورند كه در 10 سال گذشته، ذخیره مواد اولیه آنها حدود 20 برابر زمان حال بوده است، اما در شرایط كنونی نه تنها امكان ذخیره مواد اولیه وجود ندارد بلكه حتی خرید آنها به منظور رفع نیاز زمان حال نیز با مشكل مواجه است.

به گفته آنان، لغو تحریم ها دروازه ورود شركت های خارجی به ایران را باز كرده و می تواند یك فرصت برای صنعت چاپ تلقی شود، ورود نمایندگی برندهای معتبر، امكان وارد كردن ماشین آلات به روزتر و تامین مواد اولیه با كیفیت تر از جمله آثار مثبت برداشتن تحریم هاست.



** استفاده از كمك های نرم افزاری كشورهای پیشرفته

ساعد صفری، كارشناس امور چاپ در این زمینه می گوید: با لغو تحریم ها می توانیم استفاده بهینه تری از وقت و امكانات خود داشته باشیم، می توان از كمك های نرم افزاری كشورهای پیشرفته بهره ببریم.

وی ادامه می دهد: علاوه بر این چاپخانه هایی كه با ماشین آلات دست دوم كار كرده و از مواد اولیه چینی استفاده می كنند، نوسازی شده و بهره وری آن ها هم افزایش خواهد یافت.

صفری با بیان اینكه لغو تحریم ها، رقابت را نیز میان ناشران و چاپخانه داران داخلی ایجاد می كند، می افزاید:در حال حاضر تولید داخلی كاغذ پاسخگوی صنعت چاپ و نشر نیست، تحریم ها باعث بازار داغ دلالان شده و كاغذ و مواد اولیه را با بهای زیاد می فروشند.

این كارشناس امور چاپ تصریح می كند: همچنین لغو تحریم ها باعث می شود سرمایه گذاری های موازی در صنعت چاپ انجام شود و این صنعت به سمت شكوفایی اقتصادی پیش رود.



** ورود به سیستم تجارت جهانی

بابك عابدینی، رئیس هیات‌مدیره اتحادیه صادركنندگان صنعت چاپ و بسته‌بندی ایران نیز در این باره می گوید:از بین رفتن تحریم‌ها، یك فرصت است ، از این نظر كه بستر برای جهانی شدن و ورود به سیستم تجارت جهانی در صنعت چاپ فراهم می‌شود.

وی ادامه می دهد: همچنین مبادلات منطقه‌ای در صنعت چاپ توسعه پیدا می‌كند و امكانات و تسهیلات بانكی مشترك برای سرمایه‌گذاری‌های كلان در صنعت چاپ ایجاد می‌شود.

عابدینی با بیان اینكه رفع تحریم‌ها نیز یك تهدید محسوب می‌شود ، اظهار می دارد:زمینه برای ورود تجار و تولیدكنندگان خارجی و كشورهایی با تسهیلات بسیار مناسب بانكی و منابع بسیار زیاد مالی، به بازار داخلی كشورمان فراهم می‌شود و در این صورت بازار داخلی را به انحصار خود در می‌آورد.

وی تصریح می كند: باید ضمن رفع تحریم‌ها، برنامه‌ریزی مناسبی برای حمایت تولید داخلی و سرمایه‌گذاری مناسب برای توسعه و ترویج واحدهای تولیدی داخل كشورمان صورت گیرد، در این زمینه الگوهای متعددی در خارج از كشور وجود دارد كه لازم است در داخل كشورمان از آنها بهره‌مند شویم.



** افق روشن صنعت چاپ

كمبود نیروی متخصص، نبود دسترسی به قطعات یدكی مورد نیاز در چاپخانه‌ها، نبود اپراتورهای آموزش‌دیده، دسترسی نداشتن به تكنولوژی‌های جدید، برخوردار نبودن از تسهیلات مناسب برای سرمایه در گردش، هزینه‌های بالای سوخت و انرژی در واحدهای تولیدی و همچنین بالابودن بهای مواد اولیه صنعت چاپ از مهم‌ترین مشكلات این صنعت است.

صنعت چاپ و نشر می تواند بخشی از اشتغال كشور را برطرف كند از این رو رسیدگی به این صنعت یكی از ضرورت ها محسوب می شود. در صورتی كه صنعت چاپ كشور در بخش صادرات تقویت شود بدون تردید درآمد حاصل از صادرات صنعت چاپ زمینه را برای ایجاد سرمایه‌گذاری‌های جدید در كشور فراهم می‌كند.

به نظر می رسد لغو تحریم ها، افق روشن را در عرصه چاپ ونشر كشور ترسیم می كند و با تبادل اطلاعات و دانش با كشورهای مطرح در این عرصه، تجهیز امكانات و مواد اولیه لازم، می توان امیدوار بود كه ایران به جایگاه ویژه ای در این صنعت دست یابد.

فراهنگ **9022 ** 1569
۰ نفر