به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، مطالعات نشان می دهد كه گرم كردن غذا با مایكروو، در ظروف پلاستیكی، سبب افزایش فشار خون و افزایش مقاومت بدن به انسولین می شود كه هر دو عامل ابتلا به دیابت نوع 2 هستند.
در این تحقیقات آمده است كه نگهداری غذا در ظروف پلاستیكی، حتی اگر حرارت هم نبیند، سبب وارد شدن دز كمی از مواد شیمیایی مضر به بدن می شود.
تحقیقاتی كه چندی پیش انجام شد نشان می دهد اغلب محصولات پلاستیكی حاوی دو ماده به نام های DINP و DIDP هستند. چند سالی است كه این دو ماده جایگزین مواد سمی شده اند كه در صنعت پلاستیك مورد استفاده قرار می گرفت. تحقیقات جدید نشان می دهد كه این دو تركیب، گرچه به عنوان تركیبات ایمن شناخته شده اند، برای بهداشت و سلامت كودكان و نوجوانان مضر هستند و علاوه بر افزایش فشار خون، مقامت بدن نسبت به انسولین را نیز افزایش می دهند.
مقاومت به انسولین وضعیتی است كه در آن بدن به انسولین ترشح شده از لوزالمعده پاسخ نمی دهد و قند خون كنترل نمی شود. مقاومت به انسولین مهمترین دلیل ابتلا به دیابت است.
در این مطالعه، 1329 كودك 8 تا 19 سال مورد بررسی قرار گرفتند. تحقیقات نشان می دهد كه با افزایش DINP و DIDP در ادرار این كودكان، میانگین فشار خون افزایش می یابد. هنوز علت ارتباط تركیبات پلاستیكی با فشار خون و دیابت مشخص نیست.
متخصصان به افراد توصیه می كنند كه مصرف محصولات پلاستیكی را تا حد امكان كاهش دهند واز ظروف شیشه ای نشكن استفاده كنند.
در ادامه این مطالعه آمده است كه قرار دادن ظروف پلاستیكی در ماشین ظرفشویی نیز می توند سبب انتقال مواد شیمیایی این ظروف شود.
تحقیقاتی كه سال گذشته صورت گرفت نشان می دهد قرار گرفتن مادران باردار در معرض ظروف پلاستیكی، سبب كاهش بهره هوشی نوزاد می شود.
علمی (6) ** 9259**1599
استفاده از ظروف پلاستیكی در مایكروویو عامل ابتلا به دیابت و فشار خون
۲۹ تیر ۱۳۹۴، ۱۳:۴۴
کد خبر:
81688462
تهران - ایرنا - مطالعات محققان دانشگاه كلمبیا نشان می دهد كه گرم كردن غذا با ظروف پلاستیكی داخل مایكروو، احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.