به گزارش خبرنگار ايرنا، بلوط هاي زاگرس، گاه موجب دست درازي بيش از حد سودجويان با قطع بي رويه آنان مي شود و گاهي شعله اي كوچك مي شوند كه براي گرم كردن اندكي غذا و شايد هم ذغال.
**45 هكتار از ابتداي امسال به آتش كشيده شد
فرمانده يگان حفاظت محيط زيست استان كرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا از وقوع 9 مورد آتش سوزي در مناطق جنگلي حفاظت شده استان از ابتداي امسال تا نيمه نخست تير، خبر داد و افزود: اكثر اين آتش سوزيها در مناطق حفاظت شده بيستون بوده است.
بهادر چراغي اظهار كرد: اين تعداد آتش سوزي در مساحتي به ميزان 45 هكتار از جنگل هاي حفاظت شده محيط زيست استان به وقوع پيوسته است.
وي با بيان اينكه علت اصلي وقوع حريق در اين مناطق نامعلوم بوده، ادامه داد: اين آتش سوزي ها در اكثر مواقع به دليل خاموش نكرن صحيح آتش به وقوع پيوسته است.
به گفته فرمانده يگان حفاظت محيط زيست استان كرمانشاه، ميزان وقوع آتش سوزي در جنگل هاي استان نسبت به زمان مشابه در سال گذشته، افزايش يافته است.
چراغي با تاكيد بر اينكه اطفاي حريق در ساعات اوليه بسيار اهميت دارد، تصريح كرد: علاوه بر خشكسالي در بيشتر مواقع به دليل حضور محيط بان ها، گزارش حريق توسط اين ماموران به اداره اطلاع داده مي شود.
وي با اشاره به اينكه خوشبختانه تاكنون در اثر سانحه آتش سوزي مراتع و جنگل هاي استان تلفات انساني در محيط بانان و يا ماموران اطفاي حريق نداشتيم، گفت: ماموران و محيط بانان براي اطفاي حريق به ويژه در ارتفاعات با مشكلات بسياري مواجه مي شوند و گاه خاموش كردن اين آتش ساعت ها و يا حتي روزها ادامه مي يابد.
اين مسوول يادآور شد، همشهريان و دوستاران طبيعت مي توانند در لحظه وقوع آتش سوزي در مراتع و جنگل هاي استان اين حادثه را به شماره 1540 محيط زيست يا 1504 منابع طبيعي استان كرمانشاه اطلاع دهند.
**آتش سوزي مراتع، پاسخ طبيعت به انسان است
معاون نظارت و پايش اداره كل محيط زيست استان كرمانشاه نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، با تاكيد بر اينكه سعي شود از روشن كردن آتش در جنگل ها به ويژه در فصل گرم سال خودداري شود، افزود: در خشكسالي و فصل گرم سال شاهد خشك شدن علوفه و مراتع هستيم كه در چنين شرايطي يك جرقه كوچك براي حريقي بزرگ كافي است.
كاظم عليزاده با تاكيد بر اينكه محيط زيست سرمايه ملي و متعلق به همه انسان هاست، ادامه داد: آتش سوزي جنگل هاي زاگرس نتيجه عملكرد آدمي است و در واقع جواب طبيعت به اعمال نادرست انساني است.
وي، تغيير كاربري جنگل ها را در وقوع آتش سوزي تاثيرگذار دانست و گفت: پيشگيري از وقوع آتش بسيار راحت تر از اطفاي آن است.
اين مسوول با بيان اينكه از ابتداي امسال بيش از هفت مورد آتش سوزي در مناطق حفاظت شده استان به وقوع پيوسته، تصريح كرد: در زمان وقوع اين سانحه همواره شاهد حضور نيروهاي مردمي در كنار ماموران محيط زيست و منابع طبيعي براي اطقاي حريق بوده ايم.
عليزاده از همشهريان خواست كه به هنگام مشاهده نخستين جرقه هاي آتش در مراتع حادثه را به سازمان هاي ذيربط اطلاع دهند و در صورت امكان، خود به اطفاي كامل آن اقدام كنند.
** بلوط 90 درصد جنگل هاي استان را پوشانده است
مديرعامل موسسه ياران سبز ژينگه (ژينگه، كلمه اي كردي به معناي محيط زيست است) كرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، با بيان اينكه آتش سوزي مراتع و جنگل ها در بيشتر مناطق جنگلي كشور وجود داشته، افزود: جنگل بيش از 550 هزار هكتار از مساحت استان را پوشانده است.
افشين عبداللهي نژاد با بيان اينكه پوشش اصلي جنگلهاي زاگرس را بلوط تشكيل مي دهد، اظهار كرد: 80 الي 90 درصد پوشش اين جنگل ها را بلوط تشكيل مي دهد.
وي با بيان اينكه بخشي از بلوط جنگل هاي استان با بيماري قارچ ذغالي مواجه اند، افزود: بيش از 65 درصد اين بلوط ها دچار خشكيدگي هستند.
به گفته وي، 40 درصد جنگل هاي كشور در زاگرس قرار گرفته و 70 درصد جنگلهاي بلوط ايران در زاگرس مي باشد.
وي با اشاره به آتش سوزي مراتع ايلام و ثلاث باباجاني در روزهاي گذشته، ادامه داد: عوامل انساني كه گاه از روي عمد به دليل تغيير كاربري جنگل، طمع زمين خواران و افزودن اراضي كشاورزي اتفاق مي افتد جنگلي را به آتش مي كشد.
عبداللهي نژاد افزود: گاه بي توجهي يك رهگذر، آتشي مهيب ايجاد مي كند و از 2 ماه اخير تاكنون شاهد وقوع آتش سوزي در بسياري از مراتع از خوزستان و ايلام تا اورامانات و بيستون بوده ايم.
**كمبود امكانات در اطفاي حريق
اين دوستدار محيط زيست در خصوص علت طولاني شدن مهار آتش در جنگلها اظهار كرد: كمبود نيروي انساني و كمبود امكانات اطفاي حريق در اين عامل موثر است.
وي با تاكيد بر اينكه نياز به بالگرد براي مهار آتش سوزي هاي جنگلي در استان كرمانشاه، يك ضرورت است، گفت: در ماه هاي اخير شاهد آموزش هايي براي اطفاي حريق به همشهريان بوده ايم كه شايسته است با تامين منابع مالي و حمايت هاي معنوي سازمان هاي مردم نهاد در ارتباط با محيط زيست براي اين امر استفاده شود.
وي با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري براي مقابله با زمين خواران، ادامه داد: بر اساس اين فرمايشات شاهد پيگيري مسوولان مربوطه بوده ايم و در اين ميان جاي خالي فرهنگسازي و آموزش صحيح اطفاي حريق به مردم ديده مي شود.
زهره كريم زاده - خبرنگار ايرنا كرمانشاه
7460/6539
كرمانشاه – ايرنا – جداي از اينكه حدود 65 درصد از بلوط هاي صبور زاگرس با خشكسالي دست و پنجه نرم مي كنند، از ابتداي امسال به دفعات بخش هايي از اين جنگلها قرباني شعله هاي آتش شده است.