محمدرضا شيرزادي روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار سلامت ايرنا افزود: با وجود پيشرفت هاي بهداشتي كه طي سالهاي اخير در كشور بدست آمده، همچنان ايران يكي از كانون هاي مهم هاري در جهان است.
وي افزود: سالانه حدود 160 هزار مورد حيوان گزيدگي در كشور رخ ميدهد كه با وجود 800 مركز پيشگيري در درمان هاري كه در تمام شهرهاي كشور وجود دارد با مراجعه سريع آسيب ديدگان و دريافت به موقع سرم و واكسن ضد هاري، اكثر افرادي كه دچار حيوان گزيدگي شدهاند، درمان شده و نجات مييابند.
شيرزادي ادامه داد: هر فردي كه مورد حيوان گزيدگي قرار ميگيرد، بلافاصله و بدون فوت وقت، بايد اصل را بر ابتلاي حيوان به هاري بگذارد و به يكي از مراكز بهداشتي شهرستانها كه سرم شست و شوي محل گزش و واكسن ضد هاري دارند، مراجعه كند.
وي گفت: سال گذشته(1393) پنج نفر از ايرانيان به علت دير مراجعه كردن به مراكز درماني بعد از گزش حيوان، به بيماري هاري مبتلا شدند و چون بيماري هاري درمان ندارد، همه اين مبتلايان فوت كردند.
رييس اداره مبارزه با بيماري هاي مشترك انسان و حيوان وزارت بهداشت ادامه داد: بيشتر مبتلايان يا كودكاني بودند كه والدين آنها نزديكشان نبودند يا بزرگسالاني بودند كه به سرعت به مراكز درمان و پيشگيري از هاري مراجعه نكردند.
شيرزادي گفت: امكان ابتلا به هاري بعد از گزش حيوان در سراسر كشور وجود دارد حتي ممكن است حيوانات ديگري به جز سگ نيز به ويروس هاري مبتلا باشند و بعد از گزش، اين بيماري را به انسان منتقل كنند چنانچه سال گذشته بعد از سالها در يك پديده نادر شاهد ابتلاي يك گربه در اطراف تهران به بيماري هاري بوديم كه معدوم شد.
اجتمام(4) ** 3063 ** 1071
مقام مسوول در وزارت بهداشت:
ايران همچنان يكي از كانون هاي بيماري هاري است
۳۱ تیر ۱۳۹۴، ۹:۵۱
کد خبر:
81690645
تهران - ايرنا - رييس اداره مبارزه با بيماريهاي مشترك انسان و حيوان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از مشاهده يك گربه مبتلا به هاري در اطراف تهران خبر داد و گفت: ايران همچنان يكي از كانون هاي هاري در جهان است.