۴ مرداد ۱۳۹۴، ۱۳:۱۴
کد خبر: 81695450
T T
۰ نفر
بیشتر شهرهای فارس مصلای نمازجمعه ندارند

شیراز- ایرنا- رییس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان فارس گفت: بیشتر شهرهای استان فارس مصلای نمازجمعه ندارند و حدود 10 شهر از مكان مناسب به عنوان مصلی، مصلی حسینیه و مصلی مسجد برای اقامه نماز جمعه برخوردار هستند.

به گزارش ایرنا حجت الاسلام حسین ملك مكان یكشنبه در جمع خبرنگاران بیان كرد: سایر شهرستان های استان از جمله فسا، كازرون و لامرد مكان مناسبی برای برگزاری نمازجمعه ندارند.

وی افزود: بحث احداث مصلای نمازجمعه دربرخی از شهرستان های استان از جمله فسا، كازرون و لامرد آغاز شده اما به پایان نرسیده و در برخی از شهرستانها نیز به دلیل عدم اعتبار هنوز آغاز نشده است.

ملك مكان اظهارداشت: برای اتمام برخی از مصلاهای نماز جمعه از جمله مصلی در شهرستان های سروستان، خرامه، داراب، زاهد شهر و فیروزآباد كه پیشرفت فیزیكی و عمرانی آنها بیش از سایر شهرستان ها بوده نیاز به مساعدت و همكاری دولت داریم.

رییس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان فارس افزود: امروز 72 ستاد اقامه نماز جمعه در استان فارس فعال است كه فارس از استان هایی است كه بیشترین تعداد نمازجمعه را برپا می كند.

وی اضافه كرد: برخی از نمایندگان استان فارس بخشی از اعتبارات تحت اختیار خود را از محل ماده 180 ، برای كمك به ساخت مصلی های نمازجمعه در شهرستان های حوزه انتخابیه خود اختصاص دادند كه بیشترین میزان اعتبار در این زمینه 500 میلیون تومان مربوط به مصلای نمازجمعه مرودشت است.

او ادامه داد: در حال حاضر به دلیل اقامه نمازجمعه شیراز در شبستان حرم مطهر شاهچراغ(ع) تصمیمی برای مصلای نماز جمعه شیراز نداریم اما ساخت مصلای نمازجمعه در شهرك های اطراف شهر شیراز از جمله صدرا و گویم درحال پیگیری است كه نیازمند كمك دولت است.

وی بااشاره به سفر رییس جمهوری و هیات دولت در اردیبهشت ماه امسال به فارس عنوان داشت: جای گلایه است كه در سفر رییس جمهوری به استان فارس حتی یك ریال هم اعتبار برای پروژه های نیمه تمام مصلاهای نمازجمعه اختصاص داده نشد درحالی كه در راس دولت فردی قراردارد كه تحصیلات حوزوی دارد و بر اهمیت نماز جمعه واقف است.

*** 15 شهر استان فارس متقاضی برپایی نمازجمعه هستند

وی گفت: هم اینك 15 شهر استان فارس متقاضی برپایی نمازجمعه هستند كه در صورت تهیه زیرساخت های لازم از طرف مردم ائمه جمعه برای این شهرها منصوب و ستاد اقامه نمازجمعه در آن منطقه برپا می شود.

ملك مكان بیان كرد: در مرحله نخست ائمه جمعه برای شهرهایی كه ستادهای نمازجمعه در آنها فعال و به علتی فاقد ائمه جمعه است و در مرحله بعد برای شهرهای تازه تاسیس انتخاب می شود.

وی اظهارداشت: احكام ائمه جمعه برای مدت سه سال است و برای انتخاب و معرفی ائمه جمعه علاوه بر گزینش ها برخورداری از حداقل تحصیلات سطح سه حوزه معادل فوق لیسانس حوزوی الزامی است.

او بابیان اینكه مسن ترین امام جمعه كشور در استان فارس است اضافه كرد: مسن ترین امام جمعه استان فارس با 96 سال سن مربوط به شهر خاوران جهرم و جوانترین امام جمعه استان با 31 سال سن مربوط به شهر قطب آباد جهرم است.

*** كار ائمه جمعه صرف اقامه نماز نیست

ملك مكان ادامه داد: برخی تصور می كنند ائمه جمعه تنها یك روز در هفته كار می كنند و كار آنها تنها خواندن نماز است اما این درحالی است كه اقامه نماز كار ائمه جمعه صرف اقامه نماز نیست.

وی عنوان داشت: ائمه جمعه پاسخگویی به نیازهای مردم و پیگیری مطالات آنها را بر حوزه های كاری خود دنبال می كنند و شش روز هفته را كار می كنند و نتیجه آن را در روز جمعه و آخر هفته می بینند.

او گفت: مسوولیت های مختلفی از جمله شركت در جلسات شوراهای اداری شهرستان ها، تدریس در حوزه های علمیه و دانشگاه ها، مدیریت حوزه های علمیه، اقامه نماز و سخنرانی در مدارس، رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان ها برای ائمه جمعه در نظر گرفته شده است.

ملك مكان افزود: نهادهای نمازجمعه هیچ گونه ردیف اعتباری از سوی دولت و دفتر رهبر معظم انقلاب ندارند و به صورت مردمی اراده و حمایت می شوند.

وی بیان كرد: تنها در بخش اعتباراتی در بخش عمرانی برای ساخت مصلای های نمازجمعه و منازل سازمانی از سوی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه اختصاص داده می شود كه محدود است اما اعتبارات و هزینه های جاری دفاتر ائمه جمعه به كمك مردم، معتمدین و خیران محلی تامین می شود.

ملك مكان با بیان اینكه وضعیت مالی ائمه جمعه برای برخی افراد سوال است گفت: ائمه جمعه هیچ گونه حقوق رسمی دولتی و غیر دولتی دریافت نمی كنند و تنها با توجه به شرایط محل خدمت شهریه حوزوی بین 200 هزار تومان تا 600 هزار تومان تحت نظر شورای سیاست گذاری ائمه جمعه به آنها پرداخت می شود.

وی اظهارداشت: خط مشی كلی ائمه جمعه بر اساس سیاست ها و تبعیت از رهبری است لذا تغییر دولت ها نگرانی و تاثیری بر كار ائمه جمعه ندارد زیرا ائمه جمعه حامی هر دولت، گروه و جناح خدمت رسان به مردم هستند.

او اضافه كرد: رعایت كردن اصولی مانند حفظ ارزش های انقلاب، خدمت به مردم، حراست از دستاوردهای انقلاب اسلامی، حركت در مسیر خط و مشی امام راحل، پیروی از مقام ولایت، حركت بر مبنای سیاست های كلی مقام معظم رهبری، رعایت خطوط قرمز نظام و استفاده از نیروهای متعهد نظام از سوی مدیران برای ائمه جمعه حائر اهمیت است.

*** حمایت كامل ائمه جمعه فارس از استاندار

وی درباره روند انتخاب مدیریت ارشد در استان فارس نیز ادامه داد: استاندار فارس مورد تایید، قبول و حمایت ائمه جمعه استان فارس است و اعلام همراهی و همكاری خود را با نماینده عالی دولت در استان اعلام می كنند.

ملك مكان عنوان داشت: اگرچه ائمه جمعه استان مانند نمایندگان مردم فارس در مجلس از نحوه عملكرد وزارت كشور در انتخاب نماینده عالی دولت در استان گلایه مند هستند اما این دلیل بر اختلاف و مخالفت نیست.

وی بیان كرد: خواسته ائمه جمعه استان از استاندار فارس حفظ دستارودهای نظام، ممانعت از ایجاد فضای اختلاف و التهاب در استان، تلاش و همت مضاعف برای رفع مشكلات مردم استان به ویژه در بخش آب و اشتغال و عدم گماردن افراد مسئله دار به ویژه مرتبط با فتنه در پست های استان است.

او گفت: ائمه جمعه استان در برابر عبور از خطوط قرمز و كم كاری ها در استان به عنوان یك منتقد دلسوز و ناصح امین مردم از طریق تربیون های نمازجمعه اقدام به هدایت مسئولان می كنند و این به معنای مخالفت با دولت نیست.

ملك مكان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در سالجاری افزود: ائمه جمعه برای هیچ گروه و جناحی خاصی تبلیغ و فعالیت نمی كنند بلكه در ایام انتخابات معیارهای كلی را برای مردم بیان می كنند اما تشخیص بر عهده خود مردم است.

رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان فارس اظهارداشت: در ایام انتخابات ائمه جمعه حق ندارند در تایید یا علیه كاندیدایی در تربیون های عمومی و نمازجمعه استفاده كنند و این یك منع قانونی است.

ملك مكان اضافه كرد: تنها یك امام جمعه در استان با هدف كاندیدا شدن به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی، در حوزه استفاظی خود استعفا داده است.

وی ادامه داد: ازدوم تا نهم مردادماه به عنوان هفته نمازجمعه در كشور نام گذاری شده است كه برنامه هایی متناسب با این ایام برای بزرگداشت این هفته در استان تدوین و در حال اجراست.

او برنامه هایی از جمله برپایی مسابقات فرهنگی و ورزشی، برپایی نمایشگاه كتاب و اقلام فرهنگی در مصلی های نمازجمعه، تقدیر از ائمه جمعه و دست اندركاران نمازجمعه، تجلیل از خانواده شهدای ستاد نمازجمعه و فضاسازی محیطی از جمله برنامه های هفته نمازجمعه در استان عنوان كرد.

ملك مكان عنوان داشت: همچنین سه فراخوان ملی در موضوع های عكاسی، ارائه مقاله و ارائه پیشنهادهای علمی با موضوع نمازجمعه و شعارسال از سوی این شورا اعلام شده است كه علاقه مندان به شركت در این جشنواره ها می توانند آثار خود را تا 15 مردادجاری به صورت حضوری به این شورا در شیراز یدهند ویا به پست الكترونیك sheraz2@imamatjome.com ارسال كنند.

پنجم مردادماه سال 58 اولین نمازجمعه به امامت آیت الله طالقانی در تهران اقامه شد كه این روز به عنوان سالروز اقامه نماز جمعه در تقویم ملی كشورمان ثبت شده است.

بر این اساس از دوم تا نهم مرداد به عنوان هفته نماز جمعه در كشور نام گذاری شده است.

بعد از تهران نخستین نمازجمعه در كشور در شهر شیراز و به امامت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب امام جمعه فقید شیراز و سومین شهید محراب در این شهر اقامه شد.ك/2

3002/ 1876