به گزارش خبرنگار ایرنا، شاهین رستمپور چهارشنبه در بازدید میدانی از طرحهای گلخانه ای فعال شهرستان گراش افزود: با توجه به پتانسیل بالای شهرستان گراش در زمینه انرژی خورشیدی، این پروژهها میتوانند نقشی مهم در تأمین نیازهای آینده انرژی منطقه جنوب فارس ایفا کنند.
مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی با بیان اینکه رویکردهای کشاورزی در جهان امروز تغییر کرده و محصولات کشاورزی بر مبنای قرارداد و نیاز بازار تولید میشود، گفت: از مشکلاتی که در زمینه کشاورزی در کشور ما وجود دارد کشت محصولات بدون برنامه ریزی و توجه به نیاز بازار است.
وی افزود: در توسعه گلخانهها یک چالش اساسی داریم زیرا تولید در محصول گلخانه نیاز به تامین انرژی دارد و در آینده برچسب انرژی لازم داریم و بر اساس آن تسهیلات داده خواهد شد
برای توسعه کشت گلخانه ای در گراش تسهیلات ۱۵۰ میلیاردی نیاز است
فرماندار شهرستان گراش هم گفت: اجرا و توسعه طرحهای گلخانه ای شهرستان در سال جاری به ۱۵۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی نیاز دارد.
محمود طاهرزاده افزود: برای اجرایی شدن طرح های جهاد کشاورزی و توسعه کشت گلخانهای نیازمند اعتبار هستیم؛ تقویت بسترهای کشت گلخانهای در شهرستان علاوه بر تامین امنیت غذایی، درآمدزایی و نهایت بهرهوری، اشتغال فراوانی را نیز همراه دارد.
او از اجرای پنج پروژه گلخانهای با مشارکت بخش خصوصی با وسعت ۹ و نیم هکتار و اخذ موافقت های اولیه طی سه سال گذشته در این شهرستان خبر داد و گفت: مساحت گلخانههای شهرستان دو هکتار است که افزون بر تولید ۲۰ میلیون نشا محصولات صیفی که نقش به سزایی در کاهش مصرف آب و هزینه ها دارد، انواع محصول سبزی و صیفی در این گلخانه ها تولید میشود.
فرماندار گراش با بیان اینکه در سه سال اخیر اقدامات زیربنایی و خوبی برای توسعه گلخانه ها انجام شده اظهار کرد: هدف گذاری ویژه برای توسعه گلخانه در منطقه امری ضروری و بسیار به صرفه است.
طاهرزاده با بیان اینکه قرارگیری گراش در منطقه گرم و خشک و مشکل کمبود آب، شیوه کشاورزی را بیش از پیش به سمت کشت گلخانه ای سوق می دهد، اضافه کرد: با توجه به محدودیت های منابع آبی در منطقه جنوب استان فارس باید شیوه کشت گلخانه ای را جایگزین کشت فضای باز نمود که علاوه بر کاهش ریسک تولید امنیت غذایی نیز تأمین شود، لذا شهرستان در زمینه سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی به شیوه گلخانهای از ظرفیت های بالایی برخوردار است و با توجه به رشد باغ شهرها و استفاده از سرمایههای سرگردان میتواند زمینه اشتغال و بهرهوری محصولات کشاورزی را فراهم کرد.
توسعه کشتهای گلخانهای مناسبترین راهبرد عبور از چالش کم آبی
مدیر جهاد کشاورزی گراش نیز با بیان برخی از مشکلات کشاورزان در حوزه های مختلف گفت: ارتقای بهرهوری با توسعه کشت گلخانه ای از اولویتهای جهاد کشاورزی است و دولت نیز حمایتهای لازم را در این خصوص دارد.
حسن مرادی با تاکید بر اینکه با تولید نشا در گلخانه ۴۵ روز در مصرف آب صرفه جویی می شود، گفت: گلخانه جعفری با ارزش سرمایه گذاری ۲۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی پنج نفر به شکل مستقیم و پنج نفر به شکل غیر مستقیم فعالیت میکند.
وی افزود: این گلخانه ۱۲ هزار متر مربع مساحت دارد و امکان تولید ۲۰ میلیون قطعه نشاء محصولاتی نظیر فلفل، بادمجان، خربزه، طالبی و گوجه فرنگی را در سال فراهم میکند و به استان های همجوار صادر میشود
مرادی با بیان اینکه توسعه کشتهای گلخانهای مناسبترین راهبرد عبور از چالش کم آبی در گراش است افزود: گلخانه عابد با سرمایهگذاری سه میلیارد تومانی و ایجاد اشتغال برای پنج نفر به طور مستقیم در مساحت سه هزار ۲۰۰ متر مربع توسط بخش خصوصی در شهریورماه سال جاری به بهره برداری رسیده است.
نظر شما