۴ مرداد ۱۳۹۴، ۱۴:۰۷
کد خبر: 81695588
T T
۰ نفر
نگرانی اماراتی ها از افزایش قیمت سوخت در این كشور

تهران - ایرنا - خبرگزاری امارات (وام) و دیگر رسانه های خبری این كشور از افزایش قیمت بنزین و گازوئیل و حذف یارانه دولتی از ماه آینده میلادی (اگوست) خبر دادند.

انتشار این خبر، نگرانی های گسترده ای را بین اماراتی ها و خصوصا خارجیان مقیم این كشور كه با دستمزدهای پایین به فعالیت مشغول هستند، ایجاد كرده است.

امارات كه یكی از كشورهای بزرگ تولید كننده نفت است ، با برداشتن یارانه دولتی از انواع سوخت، قصد دارد در 28 هر ماه میلادی، قیمت جهانی بنزین و گازوئیل را محاسبه و سپس با افزودن هزینه های جانبی مثل حمل و نقل، آن را با قیمت آزاد و بدون یارانه عرضه كند.

كارشناسان اقتصادی منطقه معتثقدند كه این اقدام دولت امارات در راستای حل مشكل كسری بودجه این كشور كه نشات گرفته از كاهش قیمت جهانی نفت است، صورت می گیرد و دولت امارات می خواهد با برداشتن یارانه از فرآورده های نفتی در حقیقت مشكل كاهش درآمدهای خود را كه از سال 2014 و در نتیجه كاهش قیمت های جهانی نفت بوجود آمد، حل كند.

صندوق بین المللی پول در گزارش هفته گذشته خود اعلام كرد كه دولت امارات، سالانه 29 میلیارد دلار برای حمایت از قیمت تولیدات نفتی و برق، یارانه پرداخت می كند كه حذف این یارانه می تواند كمك شایانی به اقتصاد این كشور باشد.

قیمت فرآورده های نفتی در امارات نسبت به دیگر كشورهای عضو شورای همكاری خلیج فارس شامل عربستان، بحرین، كویت، عمان و قطر بالاتر است و هر لیتر بنزین به قیمت 47 سنت آمریكا عرضه می شود.

قیمت كنونی هر بشكه نفت برنت در حال حاضر 56 دلار است كه در شش سال گذشته در كمترین سطح قرار دارد.

سهیل بن محمد المزروعی وزیر انرژی امارات در واكنش به نگرانی شهروندان و خارجیان مقیم این كشور از افزایش بهای سوخت گفت كه این افزایش به حدی نیست كه توازن در هزینه ها را برهم بزند.

وی با اشاره به وجود بیش از سه میلیون خودرو در خیابان های امارات كه سالانه 9 درصد هم افزایش می یابد، افزود: بررسی ها نشان می دهد تطبیق قیمت فرآورده های نفتی با قیمت جهانی حتی موجب كاهش بهای گازوئیل نیز در این كشور خواهد شد و این خبر خوشی برای مصرف كنندگان است، چرا كه قیمت گازوئیل بیش از هر فرآورده دیگر در زندگی روزمره مردم تاثیر گذار است.

وزیر انرژی امارات در باره تاثیر این افزایش قیمت بر زندگی خارجیان مقیم این كشور نیز گفت كه بخش اندكی از درآمدهای آنها صرف سوخت می شود و جای نگرانی نیست.

المزروعی افزود: این امر موجب تغییر دیدگاه مصرف كنندگان در میزان مصرف و ارزش قایل شدن به فرآورده های نفتی شده و آنها را به صرفه جویی در مصرف وادار خواهد كرد.

وی در عین حال تاثیر افزایش قیمت فرآورده های نفتی بر زندگی مردم را منكر نشد و گفت كه این تاثیر در مقابل درآمدهای مردم ناچیز است و حتی برای خارجیان مقیمی كه بین دو هزار تا سه هزار درهم ( هر دلار با 67/3 درهم ارزشگذاری می شود) حقوق دریافت می كنند، پرداخت چند صد درهم برای سوخت، مبلغ ناچیزی است.

وزیر انرژی امارات در باره مقایسه قیمت فرآورده های نفتی در این كشور با دیگر كشورهای جهان نیز اضافه كرد كه ما نباید قیمت بنزین را با برخی كشورهای دیگر منطقه و جهان مثل ونزوئلا كه در كمترین سطح قرار دارد، مقایسه كنیم، چرا كه درآمد یك فرد اماراتی بسیار بیشتر از یك شهروند ونزوئلایی است.

این اولین بار از سال 2009 است كه دولت امارات با كسری بودجه مواجه می شود، كسری كه حدود 2.3 درصد از كل تولید ناخالص ملی این كشور را شامل می شود.

**خاورم**1653**1651
۰ نفر