سرمایه گذاران چینی در یك دهه گذشته بیشترین سرمایهگذاری را در آمریكا و استرالیا داشتند، به خصوص از سال 2012 كه سرمایهگذاری در آمریكا ناگهان اوج گرفت.
مدت هاست كه چینی ها در حال خرید زمین و مسكن در آمریكا و استرالیا هستند اما به نظر می رسد این كشورها نتوانسته اند پاسخگوی نیاز فزاینده چینی های سرمایه گذار باشند.
شاید به همین سبب است كه سرمایه گذاران چینی پس از این كشورها علاقمند به حضور در ژاپن و كره جنوبی و انتقال سرمایه های خود به این نقطه از دنیا شده اند.
تازه ترین آمار شاخص «جووای» در چین نشان می دهد كه اشتیاق چینی ها برای سرمایه گذاری در ژاپن بخصوص در بخش اموال غیرمنقول این كشور بیش از 20 برابر در مقایسه با یك سال قبل شده است.
افزون بر این بیش از 40 درصد از خارجیانی را كه در بخش مسكن و اموال غیرمنقول در كره جنوبی سرمایه گذاری كرده اند، چینی هستند.
همچنین بیش از 90 درصد از مجموعه های گردشگری و زمین های گلف و بخش های تفریحی در جزایر مختلف و نقاط پراكنده كره جنوبی از آن چینی هاست.
اما در اروپا، مقصد مورد علاقه سرمایه گذاران چینی بریتانیا است. در نیمه اول سال گذشته، سرمایهگذاری چین در بریتانیا به 24 میلیارد دلار رسید و با سرمایهگذاری آن كشور در آمریكا برابر شد. این رقم بیش از دو برابر 11 میلیاردی است كه چین در دوره مشابه در فرانسه سرمایهگذاری كرده. البته چین همه جای دنیا سرمایهگذاری میكند و قرارداد پشت قرارداد میبندد، از جمله در آفریقا، كه چینیها هر روز بیش از پیش به آن توجه نشان میدهند.
دومین اقتصاد بزرگ جهان تا كنون در 34 كشور آفریقایی سرمایهگذاری كرده. بیش از همه در نیجریه (21 میلیارد دلار)، بعد در اتیوپی و الجزایر (هر كدام بیش از 15 میلیارد دلار) و بعد آنگولا و آفریقای جنوبی (هر كدام نزدیك 10 میلیارد دلار).
با توجه به اینكه بتدریج بازار چین جذابیت خود را برای سرمایه گذاران از دست می دهد، چینی های متمول شروع به خارج كردن ثروت خود و انتشار آن در بخش اموال غیرمنقول در سراسر جهان كرده اند.
بسیاری از ناظران بر این باورند كه امروز بازار اموال غیرمنقول اعم از مسكن، اماكن تفریحی و حتی بخش های گردشگری در برخی كشورها، با سرمایه گذاری چینی ها حیات دوباره گرفته است.
چینی ها در سال گذشته میلادی در مجموع 17 میلیارد دلار در بازار اموال غیرمنقول دنیا سرمایه گذاری كردند.
این رقم تنها در سه ماهه اول سال جاری میلادی بالغ بر هفت میلیارد و 500 میلیون دلار بوده است كه 21 درصد در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته فزونی گرفته است.
شاخص «جی ال ال» چین برآورد می كند كه كل سرمایه گذاری چینی ها در این عرصه در سراسر جهان امسال به بیش از 20 میلیارد دلار خواهد رسید.
نشریه «بیزینس نیوز» چین در گزارشی نوشت: گروه گروه سرمایه گذاران چینی در حال ورود به ژاپن هستند تا در زمینه مسكن و دیگر بخش های مرتبط با اموال غیرمنقول سرمایه گذاری كنند.
اشتهای سیری ناپذیر سرمایه گذاران چینی باعث شده است تا بسیاری از هتل ها و اماكن تفریحی و آپارتمان های ژاپن از سوی آنها خریداری شود.
انتشار این آمار و اشتیاق چینی ها برای سرمایه گذاری در خارج از كشور در حالی صورت می گیرد كه «جون شان» معاون وزیر بازرگانی چین آماری ارائه می دهد كه نشان دهنده سرمایه گذاری چین در خارج از كشور در سال 2014 به میزان 102 میلیارد و 900 میلیون دلار است.
او تاكید كرد كه چین در سال 2014 در مجموع 119 میلیارد و 600 میلیون دلار سرمایه خارجی جلب كرده كه در مقایسه با سال گذشته 1.7 درصد افزایش یافت.
با این حال این مقام چینی تاكید می كند كه میزان سرمایه گذاری كشورش در خارج از كشور با رشد 14.1 درصد به 102 میلیارد و 900 میلیون دلار رسیده است و روند رو به رشد آن همچنان ادامه دارد.
آساق*231*1597
پكن - ایرنا - چینیها كه اكنون صاحب بیش از سه هزار میلیارد دلار ذخیره ارزی هستند به بازارهای نقاط مختلف دنیا از آسیا گرفته تا آمریكا و اقیانوسیه چشم دوخته اند تا بتوانند با سرمایه گذاری در این مناطق، جا پایی برای خود باز كنند.