به گزارش ایرنا، گرچه در دولت تدبیر و امید با اجرای طرح تحول نظام سلامت گامهای مثبتی در زمینه كاهش هزینه های درمانی و معالجه بیماران برداشته شده اما هنوز كم نیستند بیمارانی كه توان پرداخت سهم اندك تعیین شده را ندارند.
به گفته كارشناسان خراسان رضوی یكی از استانهای فعال در حوزه خیرین سلامت به لحاظ ساخت بیمارستان، مراكز درمانی و همچنین كمك به بیماران نیازمند در سطح كشور شناخته شده است.
احداث بیمارستان های تخصصی و بزرگ در مشهد نظیر مركز درمانی بیماران سرطانی رضا، بیمارستان چشم خاتم الانبیاء (ص)، اورژانس 120 تختخوابی عدالتیان، بیمارستان 300 تختخوابی ناظران و بیمارستان اكبر از جمله فعالیت های خیرین سلامت خراسان رضوی به شمار می رود كه برخی از آنها به بهره برداری رسیده و برخی نیز در دست اجراست.
برگزاری گردهمایی هایی با حضور جمعی از نیكوكاران در بیمارستان های مشهد به طور هفتگی، یكی از نمونه های اقدامات خیرین برای كمك به بیماران نیازمند بستری در مراكز درمانی به شمار می رود.
در این جلسات ابتدا وضعیت بیمارانی كه از هزینه های درمان خود عاجزند، تشریح شده و هر كدام از خیرین با نیت و قصدی كه در دل دارند، میزان كمك خود را برای بیمار مربوطه اعلام كرده و حمایت گر هزینه های درمانی آن بیمار می شوند.
رییس بیمارستان امام رضا (ع) مشهد كه قائم مقام دانشگاه علوم پزشكی مشهد در امور خیرین سلامت می باشد در این خصوص گفت: جلسات كمك به هزینه های درمانی بیماران به طور منظم هر هفته دو بار با حضور خیرین به طور جداگانه در این بیمارستان برگزار می شود.
دكتر عبدالله بهرامی افزود: مشابه همین جلسات در بیمارستان های تخصصی چشم خاتم الانبیا (ص) مشهد، قائم (عج)، كودكان دكتر شیخ و بیمارستان ابن سینا مشهد نیز به طور مستمر برپا می گردد.
مسوول مددكاری بیمارستان امید مشهد معتقد است: با اجرای طرح تحول نظام سلامت سهم پرداختی بیماران بویژه در مبتلایان به سرطان كاهش چشمگیری یافته اما همچنان بسیاری از بیماران توان پرداخت هزینه های درمانی را ندارند.
اقدس صادقی افزود: هزینه های دارو و درمان مبتلایان به سرطان بالا است و همواره برخی از بیماران مبتلا برای تامین هزینه های درمانی خود نیازمند كمك می باشند.
***كمك 700 میلیارد ریالی خیرین سلامت در مشهد
مدیر عامل مجمع خیرین سلامت خراسان رضوی در این خصوص گفت: مجمع خیرین سلامت این استان از سال 1388 در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و به منظور تحقق اهداف حوزه سلامت و در جهت ترویج سنت زیبا و حسنه بخشش، فعالیت خود را آغاز كرده است.
دكتر مرتضی احتشام فر افزود: خراسان رضوی در زمینه تاسیس مجمع خیرین و فعالیت این مجمع یكی از استان های پیشرو به شمار می رود.
وی بیان كرد: در حال حاضر مجمع خیرین سلامت علاوه بر مشهد در 9 شهرستان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشكی مشهد شامل تربت جام، بردسكن، قوچان، كاشمر، فریمان، خلیل آباد،مه ولات، باخرز و خواف فعال است.
او تعداد خیرین سلامت فعال در خراسان رضوی را حدود 200 نفر عنوان كرد.
وی با بیان اینكه خیرین سلامت خراسان رضوی بیش از 811 میلیارد ریال به حوزه سلامت كمك كرده اند، افزود: افزون بر 700 میلیارد ریال از این میزان كه از سال 1390 تاكنون را در برمی گیرد، مربوط به كمك های خیرین سلامت در شهر مشهد می باشد.
وی خاطر نشان كرد: توسعه بیمارستان تخصصی چشم خاتم الانبیا (ص) مشهد، احداث اورژانس عدالتیان، احداث بیمارستان تخصصی اطفال اكبر و بیمارستان كودكان دكتر شیخ مشهد و بیمارستان قلب ابیطالب از جمله اقداماتی می باشد كه با كمك خیرین سلامت در شهر مشهد انجام شده و یا در حال انجام است.
احتشام فر كمك به نیازمندان در رابطه با تامین هزینه اعمال جراحی، ویزیت پزشك و تأمین دارو ، كمك به بیماران صعب العلاج،تأمین تجهیزات و امكانات درمانی و كمك به بیماریهای خاص نظیر تالاسمی و هموفیلی را از جمله فعالیت های انجمن خیرین سلامت خراسان رضوی عنوان كرد.
وی ادامه داد: كمك به تأمین تجهیزات و پروتزهای لازم جهت جراحی های بیماران معلول،كمك به كلیه نیازمندانی كه توانایی تأمین مخارج درمانی خود را ندارند، همیاری در احداث، تكمیل، ترمیم و تجهیز مراكز بهداشتی و درمانی استان از دیگر فعالیت های این مجمع می باشد.
وی همچنین گفت: در حال حاضر فراهم كردن زمین اكثر خانه های بهداشت و مراكز بهداشتی درمانی در سطح استان خراسان رضوی و بخش قابل توجهی از هزینه های ساخت و تجهیز آنها توسط خیرین و مردم نیك اندیش مناطق مختلف این استان شده است.
*** كارگران روزمزد بستری در بیمارستان شناسایی می شوند
قائم مقام دانشگاه علوم پزشكی مشهد در امور خیرین سلامت گفت: اگرچه هم اكنون هزینه های تحول نظام سلامت برای بیماران كاهش یافته است اما بسیاری از بیماران توان پرداخت هزینه های درمانی خود را ندارند.
دكتر عبدالله بهرامی افزود: بدین منظور جلساتی با حضور خیرین به طور هفتگی در برخی از بیمارستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشكی مشهد برای كمك به بیماران نیازمند برگزار می شود.
وی اظهار كرد: در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد برخی از بیماران نیازمند مانند كارگران روزمزد كه با بستری شدن آنها، خانواده هایشان با معضلات مختلفی روبرو می شوند با كمك خیرین تحت پوشش حمایت های مالی و كمك های غیر نقدی و اقلام مواد غذایی قرار می گیرند.
وی با بیان اینكه كمبودها در بخش پزشكی و درمان زیاد است، گفت: دولت به تنهایی نمی تواند تجهیزات پزشكی و درمانی مورد نیاز را برای مردم فراهم كند و كمك خیرین در این زمینه راهگشا می باشد.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشكی مشهد در امور خیرین سلامت در ادامه تاكید كرد: سرمایه گذاری های خیرین باید در مسیر خوب و درست هدایت شود تا نیكوكاران از بابت هزینه هایی كه برای امور خیر صرف می كنند، اطمینان كافی داشته باشند.
بهرامی ادامه داد: به بركت حضور حضرت ثامن الحجج (ع)، امور خیر و نیكوكاری در مشهد مقدس و خراسان رضوی رواج زیادی دارد به طوریكه خیرین زیادی از استان های دیگر و حتی خارج كشور و كشورهای عربی، برای اهدا كمك های خود در مشهد داوطلب می شوند.
وی با بیان اینكه چند مهمانسرا با كمك خیرین برای اقامت همراهان بیمار در بیمارستان های مشهد در حال احداث است، گفت: هم اكنون عملیات ساخت مهمان سراها در بیمارستان های امام رضا (ع)، ابن سینا و قائم با كمك خیرین در حال ساخت است.
وی گفت: مهمانسران های دایر در بیمارستان امدادی،امام رضا و دكتر شیخ مشهد نیز با كمك خیرین احداث شده است.
***دانشگاه علوم پزشكی مشهد پیشگام در طرح حامی بیمار
مشاور دانشگاه علوم پزشكی مشهد در امور مشاركتهای اجتماعی، مردم نهاد و خیریه های سلامت از اجرای طرح حامی بیمار در این دانشگاه خبر داد و گفت: در قالب طرح حامی بیمار خیرین برای كمك به معالجه بیماران نیازمند صعب العلاج، ماهانه هزینه ای را به حساب بیماران زیر پوشش خود می پردازند.
غلامرضا عباسی گفت: اجرای طرح حامی بیمار كه از سال 1388 در دانشگاه علوم پزشكی مشهد درحال اجراست، در سطح كشور منحصر به فرد است.
وی با بیان اینكه اكنون 300 بیمار صعب العلاج در مشهد زیر پوشش طرح حامی بیمار قرار دارند، افزود: این بیماران انواع مختلف بیماریها از جمله 'ام.اس، قطع نخاعی، پیوند كبد، سرطانی، بیماران نقص سیستم ایمنی و سندرمهای غیر قابل درمان' را شامل می شوند كه قادر به پرداخت هزینه درمان خود نیستند.
وی ادامه داد: بیماران صعب العلاج زیر پوشش این دانشگاه كه قادر به پرداخت هزینه های درمان خود نیستند شناسایی شده و پس از بررسی وضعیت اقتصادی و اجتماعی، در قالب طرح حامی قرار می گیرند.
به گفته وی، هم اینك ماهیانه 150 میلیون ریال از سوی خیرین و حامیان بیمار به حساب بیماران صعب العلاج َدر مشهد واریز می شود.
عباسی افزود: حامیان می توانند خودشان بیماری كه زیر پوشش قرار می دهند را به لحاظ سن، جنس و نوع بیماری انتخاب كنند.
***انجمن حمایت از بیماران سرطانی خراسان رضوی 10 هزار عضو نیكوكار دارد
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران سرطانی خراسان رضوی نیز گفت: این انجمن كه فعالیت خود را از سال 1361 در مشهد آغاز كرده، هم اكنون دارای 10 هزار عضو نیكوكار است.
اصغر افراسیابی افزود: بزرگترین و مجهزترین مركز پرتودرمانی كشور به نام مركز درمانی رضا(ع) از اقدامات این انجمن است كه در سال 1385 در مشهد به بهره برداری رسید.
به گفته وی، روزانه بیش از 700 بیمار سرطانی از خراسان رضوی و استانهای شمالی و شرقی كشور در این مركز پذیرش می شوند.
وی خاطر نشان كرد: برای بیماران نیازمند خدمات درمانی به صورت رایگان ارائه می شود و سایر بیماران نیز تعرفه های دولتی را می پردازند.
وی بیان كرد: ساخت بیمارستان 300 تختخوابی درمان سرطان مشهد از دیگر برنامه ها و اقدامات انجمن حمایت از بیماران سرطانی در این استان است.
افراسیابی افزود: این بیمارستان در زمینی به مساحت 18 هزار و 500 مترمربع بزرگترین و مجهزترین بیمارستان تخصصی درمان سرطان در شرق كشور به شمار می رود كه عملیات اجرایی آن سه سال به طول می انجامد.
وی در ادامه گفت: هزینه ساخت این بیمارستان بدون تجهیزات پزشكی 250 میلیارد ریال است كه تمامی آن توسط خیرین تامین می شود و از دولت فقط انتظار حمایتهای معنوی را داریم.
گزارش: مریم انجیدنی
/1211/ 3027
مشهد - ایرنا - امروزه نقش افراد نیكوكار در حوزه سلامت از طریق ساخت مراكز درمانی و كمك به مداوای بیماران با توجه به كمبود امكانات دولتی، بر كسی پوشیده نیست.