۱۱ مرداد ۱۳۹۴، ۱۹:۰۱
کد خبر: 81704956
T T
۰ نفر

عادت هاي اشتباه در ايجاد پوسيدگي دندان

۱۱ مرداد ۱۳۹۴، ۱۹:۰۱
کد خبر: 81704956
عادت هاي اشتباه در ايجاد پوسيدگي دندان

اهواز - ايرنا - يك متخصص دندانپزشكي ترميمي و زيبايي عوامل ايجاد كننده و عادت هاي اشتباه در ايجاد پوسيدگي دندان را تشريح كرد.

دكتر ارمغان عليخاني يكشنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: پوسيدگي دندان يك بيماري چند عاملي است كه يكي از عوامل آن باكتري هاي موجود در دهان مي باشد.

وي با اشاره به اينكه مواد غذايي يكي از مهمترين عوامل موثر در ايجاد اين بيماري است افزود: تماس طولاني مدت دندان ها با مواد غذايي و دفعات زياد و پشت سرهم مصرف به ويژه مواد قندي و چسبنده مي تواند ريسك پوسيدگي دندان را افزايش دهد چون PH دهان اسيدي شده و باعث حل شدن ميناي دندان مي شود.

دكتر عليخاني ادامه داد: اگر شست و شوي دهان و دندان از طريق مسواك به خوبي انجام نشود به مرور زمان و با تكرار اين عادت هاي اشتباه، پوسيدگي دندان ابتدا به صورت يك لكه سفيد ظاهر و وسيع تر مي شود.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز در زمينه انواع پوسيدگي و علائم ظهور اين بيماري گفت: اگر پوسيدگي در سطوح صاف دندان باشد و درد آن با دست كشيدن روي دندان يا مسواك كردن احساس مي شود كه به علت از بين رفتن ميناي دندان است.

وي اظهار كرد: پوسيدگي بين دندان ها با راديوگرافي قابل تشخيص است كه احساس درد در صورت مصرف شيرينجات، آب سرد و يا گرم ايجاد مي شود.

دكتر عليخاني تصريح كرد: اگر پوسيدگي درمان نشده و به حفره تبديل شود در صورت نفوذ و گير مواد غذايي درون حفره بيمار دچار درد مي شود كه به عنوان يكي از علائم پوسيدگي محسوب مي شود.

اين متخصص دندانپزشكي ترميمي و زيبايي اضافه كرد: اما لزوما احساس درد جزء علائم پوسيدگي دندان نيست و بستگي به واكنش گيرنده هاي درد هر فرد دارد.

وي گفت: دندانپزشك متخصص مي تواند ريسك پوسيدگي دندان را مشخص كند كه بازه زماني معاينه دندان به صورت بررسي هاي دوره اي تعيين شود.

دكتر عليخاني در زمينه راههاي پيشگيري از پوسيدگي دندان اظهار كرد: با رعايت بهداشت دهان و دندان يعني دو تا سه بار مسواك كردن دندان در طول شبانه روز و نخ كشيدن بعد از هر وعده غذايي عوامل مغذي باكتري ها از محيط دور مي شوند.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز ادامه داد: كم كردن دفعات مصرف مواد غذايي و فاصله گذاشتن 30 تا 40 دقيقه اي بين هر دو وعده غذايي به ويژه در زمان مصرف ميان وعده ها مي توان محيط دهان را به حالت عادي برگرداند.

وي با تاكيد بر معاينات مستمر دندان توسط دندانپزشك گفت: پوسيدگي دندان در مراحل اوليه تحت نظارت دندانپزشك قابل درمان است و ميناي دندان از طريق فلورايدتراپي ترميم شده و پوسيدگي برطرف مي شود.

دكتر عليخاني به روش فيشور سيلانت (شيار پوش) اشاره كرد و افزود: اين روش براي كودكاني كه دندانهاي دائمي آنها تازه شروع به رويش كرده است استفاده مي شود.

اين متخصص دندانپزشكي ترميمي و زيبايي تصريح كرد: از آنجا كه شيارهاي دندان در آغاز رويش بسيار عميق است، بنابراين عمق شيارها با مواد شيارپوش پوشانده شده و از پوسيدگي جلوگيري مي شود.

وي به روش فلورايد تراپي نيز اشاره كرد و ادامه داد: اين روش نيز بيشتر در سنين پايين انجام مي شود به صورتي كه تركيب شيميايي ميناي دندان تغيير مي كند و كريستال هاي قوي با مقاومت زياد در مقابل پوسيدگي ايجاد مي شود كه البته در سنين بالا نيز براي قوي شدن ميناي دندان توصيه مي شود.

دكتر عليخاني خاطرنشان كرد: پوسيدگي دندان يك بيماري چند عاملي است كه در صورت درمان نشدن، منجر به از بين رفتن نسج زيادي از دندان مي شود و در نهايت نياز به درمان هاي پيچيده ريشه و پروتزي خواهد داشت.

3004/6064