به گزارش ایرنا شعله های مهار ناشدنی آتش در جنگل های بخش الوار گرمسیری دغدغه ناتمام اهالی این بخش شده است.
در هفته جاری آتش در دو مرحله موجب نابودی بخش زیادی از جنگل های بخش الوار گرمسیری اندیمشك شد و آخرین آتش سوزی در جنگل های این منطقه با گذشت دو روز هنوز مهار نشده است.
صعب العبور بودن مناطق بخش الوار و نبود امكانات مناسب برای كنترل و مهار سریع آتش به تهدیدی جدی برای این جنگل ها كه عمدتا از گونه بلوط زاگرس می باشند تبدیل شده است.
در حالیكه 24 ساعت از اعلام خبر مهار آتش سوزی در منطقه ریت كوه الوار اندیمشك نگذشته بود كه مجددا گزارش شروع مجدد آتش سوزی در مناطق كوهستانی این بخش روی خروجی ایرنا قرار گرفت.
در دو سال اخیر صدها هكتار از جاذبه های جنگلی و درختان منطقه الوار گرمسیری اندیمشك دچار حریق شده و در صورت عدم اتخاذ تدبیر لازم این روند مخرب زیست محیطی همچنان ادامه خواهد داشت.
از سوی عمدی بودن برخی از این آتش سوزی ها نگرانی بیش از پیش دوستداران محیط زیست و اهالی منطقه را به دنبال داشته است.
به گفته غلامحسین شرافت زاده بخشدار الوار گرمسیری اندیمشك در آتش سوزی اوایل هفته جاری افزون بر 100 هكتار از جنگل های بخش الوار در آتش سوخت اما از آنجا كه پوشش گیاهی كم بوده و به دلیل فاصله زیاد درختان تعدادی زیادی درخت دچار خسارت نشده است ا ما در منطقه ای كه از دیروز دچار آتش سوزی شده تراكم درختان زیاد بوده و احتمال خسارت بیشتری می رود.
به گفته فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی خوزستان جنگل های ارتفاعات كوهستانی ریت كوه بخش الوار گرمسیری صبح شنبه توسط یك فرد به طور عمدی به آتش كشیده شده است.
مسوولان اندیمشك به دلیل نبود امكانات لازم در منطقه به دنبال راهی برای برون رفت از وضعیت بحرانی كنونی هستند.
حمیدرضا گودرزی فرماندار اندیمشك گفت:نبود امكانات مناسب و مسافت طولانی منطقه موجب كندی مهار آتش سوزی شده است.
گویا داستان آتش سوزی جنگلهای زاگرس برای اهالی منطقه و مسوولان شهرستان یك تراژدی تلخی است كه راهی جز سازش و كنار آمدن با آن ندارند.
این در حالی است كه دلسوزان اندیمشك و محیط زیست نیك می دانند بلوط های بخش الوار اندیمشك همچنان چشم انتظار توجه مسوولان استان و كشور برای تدبیر اساسی هستند.
به گفته امیر حمزه بزرگی معاون فرماندار اندیمشك تمام امكانات و نیروهای موجود در شهرستان برای مهار آتش سوزی بسیج شده و گروههای مختلفی نیز به منطقه اعزام شده اند.
صرف نظر از عامل این آتش سوزی ها ، برنامه ریزی جدی تر و استقرار تجهیزات مناسب برای وقع حوادث احتمالی از نیازهای ضروری به شمار می رود.
استقرار یك بالگرد در استان خوزستان برای مهار و كنترل شرایط بحرانی آتش سوزی باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد.
از اندیمشك تا منطقه ریت كوه مسافت طولانی بوده كه ساعاتی پیاده روی كوهستانی نیز دارد.
پیاده روی تا محل آتش سوزی موجب خستگی نیروهای اعزامی به منطقه می شود این در حالی است كه عدم دسترسی به آب (حتی آب آشامیدنی) امكان هر گونه اقدام موثر را از نیروهای اعزامی می گیرد.
اندیمشك در مجاورت رشته كوه زاگرس واقع است و بخش الوار گرمسیری اندیمشك حدود سه هزار كیلومتر وسعت و 187 روستا دارد و از بخش های كوهستانی شمال استان خوزستان می باشد.
در شهرستان اندیمشك 80 هزار هكتار جنگل وجود دارد كه به دلیل كمبود امكانات و تجهیزات این جنگل ها در معرض نابودی ناشی از آتش سوزی قرار دارند.
خشكسالی و عدم وجود آب كافی در منطقه خطر وقوع آتش سوزی ها را بیشتر كرده است.
استقرار قرقبان در منطقه الوار گرمسیری یكی از نیازهای اساسی و فوری در این منطقه می باشد.
بیش ازهزار هكتار از جنگل های بخش الوار اندیمشك كه دارای گونه های گیاهی نادر از جمله بلوط زاگرس ، پسته وحشی ، انجیر ، كلخونگ ، آلبالوی وحشی ، كیكم و زالزالك هستند به دلیل آتش سوزی در سالهای گذشته نابود شده اند.
ساكنان بخش الوار گرمسیری امروز در فضای مجازی و شبكه های اجتماعی به عدم كنترل آتش سوزی در منطقه معترض شده اند.
این روزها مردم چشم انتظار 'تدبیر ' دولتمردان دولت تدبیر و امید هستند تا 'امیدشان' نا امید نگردد.
در شهرستان اندیمشك 80 هزار هكتار جنگل وجود دارد كه به دلیل كمبود امكانات و تجهیزات این جنگل ها در معرض نابودی ناشی از آتش سوزی قرار دارند.
افزون بر یك هزار هكتار از جنگل های بخش الوار اندیمشك كه دارای گونه های گیاهی نادر هستند به دلیل آتش سوزی در سالهای گذشته نابود شده اند.
بخش الوار گرمسیری اندیمشك در شمال استان خوزستان دارای 187 روستا و حدود 25هزار نفر جمعیت است.
7281/6068/6064
دزفول - ایرنا - آتش سوزی در جنگل های بلوط حوزه زاگرس و گسترش این آتش سوزی ها در حالی است كه تدبیر جدی برای جلوگیری از این حادثه تلخ وجود نداشته و مهار این آتش سوزی ها نیز به سختی و با حداقل امكانات محلی انجام می شود.