۱۴ مرداد ۱۳۹۴، ۱۵:۳۵
کد خبر: 81709089
T T
۰ نفر
ثبت جهاني اورامان تخت نقش موثري در ايجاد اشتغال و جذب گردشگران دارد

سنندج- ايرنا- مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كردستان گفت: منطقه اورامان كه يكي از جاذبه هاي منحصر به فرد استان است به عنوان يك اثر تاريخي و طبيعي جهت ثبت در فهرست آثار جهاني معرفي شده است و ثبت سيماي منظري اين منطقه مي تواند در اشتغالزايي نقش مهمي را ايفا كند.

به گزارش ايرنا رسول اشتودان روز چهارشنبه در جلسه كارگروه تخصصي گردشگري در سنندج افزود: در سفر رييس سازمان ميراث فرهنگي كشور به استان و بازديد از منطقه هورامان مواردي در جهت تكميل پرونده پيشنهادي ثبت منطقه، ارائه شد.
وي با بيان اينكه تشكيل و ايجاد پايگاه پژوهشي در سطح ملي در هورامان تخت از جمله موارد مورد تاكيد در اين بازديد بود گفت: اين پايگاه علاوه بر وظايف ملي در زمينه پژوهش در كليه زمينه هاي طبيعي و تاريخي و فرهنگي منطقه نقش هماهنگي با ادارات در جهت آماده سازي محل و پيگيري پرونده ثبت جهاني منطقه برعهده دارد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كردستان در ادامه اظهار كرد: منطقه هورامان داراي بيش از 50 روستا با بافت و منظر تاريخي، طبيعي و فرهنگي است كه تاكنون سه بافت روستاي ژيوار، پالنگان و شهر هورامان در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده است.
وي افزود: بنا داريم منطقه هورامان را نيز ثبت جهاني كنيم چون اين منطقه با داشتن فرهنگ، آداب و رسوم و منحصر به فرد، تلفيقي از انسان و طبيعت، صنايع دستي، گويش منحصر به فرد، طبيعت بكر و داشتن يك بافت زنده و پويا قابليت ثبت جهاني در فهرست آثار يونسكو را دارد.
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار كردستان نيز در اين جلسه گفت: مناطق و روستاهاي گردشگري همچون اورامان و پالنگان در واقع بهشت طبيعي كردستان هستند كه در حفظ آن بايد تلاش كرد.
امير قادري افزود: معماري پلكاني، خانه‌هايي با نماي سنگي و ساخته شده در شيب تند و باغستان‌هايي در دل كوه از ويژگي‌هاي منحصر به فرد منطقه اورامان بوده كه آن را به قلب گردشگري غرب كشور تبديل كرده است.
او با بيان اينكه توسعه و ورود امكانات به اين منطقه بر اساس چارچوب تعريف شده، به اين بافت ارزشي و تاريخي لطمه وارد مي‌كند اظهار كرد: مخالف ورود امكانات رفاهي به اين مناطق نيستم، اما تجربه نشان داد به دليل بخشي نگري و منطقه‌اي عمل كردن ورود امكانات تنها به بافت تاريخي روستاهايي از اين قبيل لطمه وارد كرده است.
معاون عمراني استاندار كردستان از گردشگري به عنوان اصلي‌ترين محور توسعه در اين استان نام برد و گفت: بايد با تعامل بين دستگاه‌ها و همراه كردن مردم منطقه در اين مسير گام‌هاي اساسي برداريم.ك/2
7348/1904