به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا علی جنتی روز یكشنبه در جمع خبرنگاران در پاسخ به ایرنا درباره وضعیت اكران فیلم رستاخیز گفت: این فیلم حتما اكران خواهد شد اما نظرات مراجع اعظام نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینكه درویش كارگردان فیلم شخصا فیلم را در بیوت مختلف مراجع نمایش داده و اصلاحاتی مختلفی روی آن انجام داده است گفت: به دنبال این هستیم كه فیلم در وضعیت و زمان مناسب اكران شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاكید بر اینكه خود من بیشترین كمك را چه در زمان تولید و چه در زمان اكران به فیلم رستاخیز كرده ام گفت: حتی در رایزنی با وزرای مختلف خواسته ام تا دی وی دی این فیلم را پیش خرید كنند و در اختیار كارمندان خود قرار دهند.
جنتی خاطرنشان كرد: رستاخیز از فیلم های بسیار ارزشمند سینمای ایران است و قطعا باید اكران شود.
وی همچنین در خصوص حمایت از ساخت فیلم های فاخر گفت: فیلم های فاخر حتما نباید مستقیما دینی باشند، از هر فیلمی كه بتواند فرهنگ و اخلاق جامعه را ارتقا دهد حمایت می كنیم.
وی در خصوص اعتراض برخی افراد در جلوی سینماها و در اعتراض به اكران فیلم رستاخیز گفت: با بررسی هایی كه انجام دادیم این واكنش ها بیشتر رقابت سینمایی بوده است. همانطور كه در بسیاری از صنوف رقابت وجود دارد در میان سینماگران نیز این رقابت باعث شده برخی نسبت به اكران این فیلم اعتراض كنند.
جنتی با تاكید بر اینكه 20 یا 30 نفری كه در جلوی وزارت ارشاد نسبت به اكران فیلم رستاخیز اعتراض داشتند به هیچ وجه انگیزه های مذهبی را دنبال نمی كردند توضیح داد: ما شاهد بودیم همین افراد در ایام ماه مبارك رمضان روبروی وزارت ارشاد روزه خواری می كردند.
جنتی درباره پخش فیلمی در شبكه های اجتماعی درباره قمه زدن یك خانم در اعتراض به اكران رستاخیز گفت: معلوم نیست این حركت كی انجام شده و واقعا در اعتراض به اكران رستاخیز باشد، شاید در روز عاشورا و یا زمان دیگری انجام شده باشد چرا كه برای ما واقعا مشخص نیست.
** حضور دكتر روحانی در شورای عالی سینما
وی در ادامه و در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینكه دو سال از عمر دولت یازدهم گذشته است اما هنوز رییس جمهوری در شورای عالی سینما حضور نیافته است، گفت: تنها شورای عالی سینما نیست مجموعههای مختلف دیگری هم هستند كه در قانون ریاستش بر عهده رییس جمهوری است اما در 24 ماه گذشته واقعا وقت آقای روحانی به پیگیری مذاكرات هستهای گذشته است و طبیعتاً نمی توانستند در این جلسات شركت كنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاكید كرد: امیدوارم با كم شدن فشار كار دكتر روحانی شاهد حضور وی در شورای عالی سینما باشیم.
** درباره فعالیت بی بی سی در ایران
جنتی در پاسخ به سوالی درباره مجوز فعالیت BBC در ایران نیز توضیح داد: ما مجوزی برای اینكه BBC World یا جهانی دفتری در تهران داشته باشد ندادهایم ولی مثل بقیه شبكههایی كه در دنیا است خبرنگارانشان آمده و به مدت خاص برای تهیه گزارش مجوز میگیرند.
وی اضافه كرد: البته كمیسیونی كه به آنها مجوز میدهد مركب است از وزارت ارشاد، وزارت امور خارجه، وزارت اطلاعات و بررسیهای همهجانبهای صورت میگیرد تا مثلاً یك گروه خبری یا یك گروه تولیدی در كشور 3 یا 4 روز یا یك هفته فعالیت داشته باشند.
وزیر ارشاد بیان داشت: البته ویزای این گروه هم خاص است یعنی توریستی نیست كه بتوانند یك ماه بمانند بلكه 3 تا حداكثر 10 روزه است مجوزی كه به BBC جهانی داده شده برای تهیه خبر است كه میآیند و میروند.
** وضعیت كشور پس از تحریم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سوال كه وضعیت كشور بعد از پایان تحریمها چه خواهد شد، گفت: ما باید توقعات را بعد از تحریم در حد معقول نگاه داریم و در جامعه فكر نشود كه تمامی مشكلات اقتصادی بعد از تحریم از بین خواهد رفت.
جنتی اضافه كرد: اقتصاد ما مشكلات فراوانی دارد. در طول زمان تحریم بانك ها و بازار ما در برخی از بخش ها با ظرفیت پایین فعالیت كرده است و بیكاری كه به وجود آمده است چیزی نیست كه یك شبه بتوان آن را حل و فصل كرد.
** مشكل خبرنگاران
وی در ادامه و در پاسخ به این سوال كه روز گذشته علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در روز خبرنگار برای سامان دادن به وضعیت خبرنگاران اعلام آمادگی كرده كه اگر وزارت ارشاد لایحهای را در این زمینه تقدیم مجلس كند پیگیری خواهند كرد، گفت: عمده مشكل خبرنگاران در دو بخش امنیت شغلی و مشكلات رفاهی مثل بیمه تامین اجتماعی است و در هر دو زمینه می توان كار كرد اما نمیدانم مجلس چقدر میتواند در این زمینه به ما كمك كند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: وقتی روزنامهای توقیف می شود به یكباره یك مجموع 100 نفری بیكار میشوند و به رسانه ای دیگر برای همكاری میروند و دوباره شاهد توقیف آن رسانه میشویم. بنابراین در این زمینه بیشتر دستگاه قضایی دخیل است و آنها نیز مستقل هستند.
وی گفت: احساس میكنم راه حل این موضوع از طریق قانون نیست بلكه از طرق تعامل و تفاهم وزارت ارشاد با قوه قضاییه است.
جنتی ادامه داد: اما در حوزه بیمه اجتماعی میشود لایحه ای اتخاذ كرد تا سازمان تامین اجتماعی موظف به بیمه خبرنگاران باشد.
رستاخیز به كارگردانی احمدرضا درویش در اولین روز اكران خود با اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ادامه نمایش بازماند. این اثر فیلمی با موضوع عاشورا توسط بخش خصوصی تولید و در سی و دومین جشنواره فیلم فجر موفق به دریافت 9 سیمرغ بلورین و كسب جایزه بیرق طلایی (ویژه مصطفی عقاد) شده است.
آرش آصفی، حسن پورشیرازی، فرهاد قائمیان، پوریا پورسرخ، بابك حمیدیان، بهادر زمانی، یاور احمدی فر، بهنام تشكر، انوشیروان ارجمند و … و هفت بازیگر از كشورهای عربی در فیلم رستاخیز ایفای نقش كرده اند.
در خلاصه داستان فیلم آمده است؛ پس از مرگ معاویه، یزید به عنوانِ خلیفه مسلمین بر خلافت تكیه می زند و به والیِ مدینه نامه می نویسد كه از حسین(ع) بیعت بگیرد.
فراهنگ ** 9246 ** 9314 ** 1569
تهران - ایرنا – وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در باره اكران فیلم رستاخیز گفت: نظر فقهی مراجع برای مقلدانشان قابل احترام است اما اجازه دهند فیلم رستاخیز برای علاقه مندانش اكران شود.