۱۸ مرداد ۱۳۹۴، ۱۳:۲۹
کد خبر: 81713441
T T
۰ نفر
سواحل دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی مستعد استحصال نمك نیست

ارومیه ـ ایرنا ـ رییس اداره محیط زیست طبیعی اداره كل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: سواحل دریاچه ارومیه در این استان مستعد استحصال نمك نیست و امسال هیچ مجوزی برای اشخاص در این زمینه صادر نشده است.

حمید رعناقد روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شواهد نشان می دهد كه آذربایجان شرقی مجوزهایی برای استحصال نمك در ضلع شرقی دریاچه ارومیه صادر كرده ولی به علت نامناسب بودن شرایط سواحل برای این امر، در آذربایجان غربی هیچ مجوزی صادر نشده است.
وی درباره مزایا و معایب استحصال نمك از دریاچه ارومیه اظهار كرد: نظرات در این زمینه متفاوت است برخی ها بر این عقیده اند كه می تواند موجب تشدید بحران ریزگردهای نمكی باشد و برخی از افراد نیز موافق برداشت نمك هستند.
رعناقد ادامه داد: اكنون مطالعاتی از طریق ستاد احیای دریاچه ارومیه و نیز سازمان محیط زیست در این زمینه توسط سازمان زمین شناسی در حال انجام است كه اثرات برداشت نمك و میزان برداشت را مطالعه می كنند.
وی بیان كرد: پارسال به چهار نفر در حوزه استان آذربایجان غربی اجازه برداشت نمك در مناطقی مانند قالقاچی، مرنگلو و انگنه داده شد و آنها نیز به صورت محدود نسبت به برداشت اقدام كردند.
رییس اداره محیط زیست طبیعی اداره كل حفاظت محیط زیست آذربایجان گفت: افردی كه مجوز استحصال نمك داشتند ملزم به رعایت ضوابط زیست محیطی بودند.
به گزارش ایرنا، اكنون برداشت نمك از دریاچه ارومیه برای مصارف صنعتی در بخشی از سواحل آذربایجان شرقی انجام می شود.
همچنین بر اساس اعلام یكی از منابع محلی به خبرنگار ایرنا ، هر تن نمك برداشت شده در سواحل شرقی دریاچه ارومیه، به قیمت 120 هزار ریال به خریداران كه اغلب كاخانه هی استحصال مواد اولیه صنعتی در حوزه آذربایجان شرقی و كردستان هستند، فروخته می شود.
مشاهدات خبرنگار ایرنا همچنین حاكی است كه برداشت بسیار محدود و دستی نمك برای مصارف شخصی در بخش هایی از اطراف پل میان گذر دریاچه ارومیه انجام می شود.
شواهد و آثار به جای مانده از سواحل دریاچه ارومیه نشان می دهد كه در گذشته نه چندان دور و طی چند سال اخیر، نمك به مقدار زیاد از سواحل این دریاچه برداشت می شده است.
دریاچه ارومیه دومین دریاچه شور جهان است كه در 18 سال گذشته با بحران شدید كم آبی مواجه شده و از پهنه 5700 كیلومتری آن تنها حدود 10 تا پنج درصد باقی مانده است.
ستاد احیای دریاچه ارومیه از پارسال با اجرای برنامه های مدون در راستای تثبیت وضعیت فعلی دریاچه اقدام هایی را آغاز كرده است.
2077/7125/1905
۰ نفر