وحيد رحمتي روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: اين تعداد قطعه موقوفه از بدو تاسيس جمعيت هلال احمر تاكنون، از سوي خيرين و نيكوكاران جامعه به اين جمعيت ملي براي انجام فعاليت هاي خيريه و خدمات رسان به افراد نيازمند جامعه در حوزه هاي مختلف خدمات درماني، اجتماعي و عام المنفعه اهدا شده است.
وي گفت: اين شمار موقوفه شامل اراضي كشاورزي، مراكز درماني، پايگاه هاي امداد و نجات جاده اي و بين شهري، انبارهاي امدادي و نظاير آن است كه نماينده ولي فقيه در جمعيت هلال احمر بر نحوه مصرف اموال اهدايايي و تبديل هدايايي مردمي در صورت لزوم اداره موقوفات و تعيين خط مشي امور فرهنگي در جهت انطباق به موازين شرعي نظارت مي كند.
مديركل روابط عمومي و ارتباطات مردمي جمعيت هلال احمر در ارتباط با موقوفات و هدايايي كه مردم در اختيار اين جمعيت قرار مي دهند، افزود: برخلاف تصور عمومي كه خدمات رساني جمعيت هلال احمر فقط به امداد و نجات در زمان وقوع حوادث و بلاياي طبيعي ختم مي شود، تنوع فعاليت ها در اين مجموعه مردم نهاد بسيار گسترده است كه مي توان به ارايه خدمات توانبخشي، بهداشت و درمان اضطراري، فعاليت هاي داوطلبانه، آموزش، جذب، آماده سازي، سازماندهي و بكارگيري جوانان براي فعاليت هاي عام المنفعه و بشردوستانه، تامين دارو و تجهيزات مورد نياز بيمارستان ها و مراكز درماني و غيره اشاره كرد كه برخي از اين فعاليت ها در قالب وقف به اين جمعيت واگذار مي شود كه بايد به دقت و بر اساس نيت واقف مديريت و هدايت شود.
رحمتي ادامه داد: هلال احمر به عنوان موسسه اي خيريه، غيرانتفاعي و داراي شخصيت حقوقي و مستقل، مهد و خاستگاه احيا و ترويج فرهنگ وقف به عنوان عالي ترين تجلي احساس تعاون و نوعدوستي بشر است.
وي با بيان اينكه امروزه مسايل و مشكلات مختلفي در جامعه وجود دارد كه وقف به عنوان يك سنت پسنديده اسلامي مي تواند براي رفع آنها مشگل گشا باشد، افزود: وقف سنت نبوي است كه مالكيت شخصي را به مالكيت عمومي تبديل مي كند و چنانچه وقف متناسب با زمان باشد از كارايي و اثرات بيشتري در جامعه برخوردار خواهد بود.
مديركل روابط عمومي و ارتباطات مردمي جمعيت هلال احمر خاطرنشان كرد: سنت حسنه وقف يكي از افتخارات مكتب انسان ساز اسلام است كه در صورت انجام درست آن در مسايل روز راهگشاي بسياري از مشكلات خواهد بود.
وي گفت: اكنون بايد با تاسي از اين سنت، خيرين و نيكوكاران جامعه با اهتمام به اين مساله وقف را به امور ضروري جامعه اختصاص دهند تا از كارايي لازم برخوردار باشد.
رحمتي با بيان اينكه در سال هاي آغاز فعاليت جمعيت هلال احمر، اين جمعيت هيچگونه امكانات مناسبي براي ارائه خدمات بشردوستانه و عام المنفعه به افراد محروم و كم تر برخوردار جامعه در اختيار نداشت، اما با بهره گيري از سنت حسنه وقف و كمك هاي هاي مالي دولت، خيرين و نيكوكاران در چند دهه توسعه چشم گيري داشت، افزود: در سال 1357 اين جمعيت با داشتن بيش از 700 مركز امدادي و درماني، بيمارستان، زايشگاه، پرورشگاه، شيرخوارگاه، مهدكودك، درمانگاه هاي امدادي و صحرايي، كشتي بيمارستاني، سازمان تداركات درماني، آموزشگاه هاي پرستاري و بهياري، مراكز انتقال خون و امكانات توانبخشي، يكي از قوي ترين و گسترده ترين جمعيت هاي ملي صليب سرخ و هلال احمر در دنيا براي انجام فعاليت هاي نيكوكاري به محرومين محسوب مي شد.
به گفته اين مقام مسوول در جمعيت هلال احمر، احداث پايگاه هاي امداد و نجات جاده اي و بين شهري براي نجات جان مصدومان حوادث جاده اي و ترافيكي، ايجاد خانه هاي داوطلب شهري و روستايي بمنظور ارايه خدمات متنوع اجتماعي، ترويج فرهنگ فعاليت هاي عام المنفعه و بشردوستانه، كمك به افراد محروم و كم تر برخوردار جامعه بويژه در مناطق محروم و كم تر برخوردار، تحقيق و پژوهش، توسعه مراكز علمي و پژوهشي، ايجاد مكان هاي ورزشي، توجه به امور معلولين و سالمندان بويژه در مناطق روستايي، صعب العبور و كوهستاني و كمك به دانش آموزان مستعد اما نيازمند از جمله اموري است كه واقفان مي توانند از اموال خود به صورت وقف بهتر بهره گيري كنند.
وي افزود: وقف سنتي نبوي و علوي است و افرادي كه توان دارند بايد به تقويت اين سنت حسنه بپردازند و افرادي كه توان مالي دارند بايد قسمتي از مال خود را وقف كنند تا پس از مرگ از خود يك صدقه جاريه بر جاي گذارند.
اين مقام مسوول در جمعيت هلال احمر بر صحيح و به جا خرج كردن موقوفات تاكيد كرد و ادامه داد: متصديان موقوفات بايد اموال وقفي را درست خرج كنند.
وي توجه به موقوفات را بسيار با اهميت خواند و تصريح كرد: مستاجريني كه اموال وقفي را در اختيار دارند بايد در دادن مال الاجاره نهايت دقت را داشته باشند و باعث تضييع حقي از موقوفات نشوند.
رحمتي همچنين بر ضرورت متناسب ساختن وقف با زمان تاكيد كرد و گفت: مردم بايد متناسب با زمان مبادرت به انجام وقف كنند و در اين مسير بايد مردم و خيرين را به اين سمت هدايت كرد.
وي تصريح كرد: يكي از مشكلات سنت وقف، فقدان آشنايي مردم با اين فرهنگ حسنه است، بطوريكه امروزه سنت وقف در بين مردم شناخته شده نيست.
مديركل روابط عمومي و ارتباطات مردمي جمعيت هلال احمر با اشاره به عدم آگاهي مردم از سنت حسنه وقف، بر شناساندن اين مساله ديني از سوي رسانه هاي جمعي به مردم تاكيد كرد و گفت: شناساندن فلسفه وجودي وقف و برنامه هاي عام المنفعه و بشردوستانه جمعيت هلال احمر بويژه طرح هاي ملي خدمت رسان با استفاده از خدمات و حمايت هاي داوطلبانه نيكوكاران و خيرين به افراد آسب پذير و كم برخوردار ضروري و حائز اهميت است.
به گفته رحمتي، وقف تمام يا بخشي از اموال توسط مومنان و خيرين در طول تاريخ بارهاي مهمي از دوش جامعه اسلامي در ارايه خدمت به محرومان و برپايي سنت هاي نيك برداشته است اما اين نيازها در شرايط جديد در حال تغيير است.
وي افزود: توجه به زمان براي انجام وقف از سوي خيرين مساله مهمي است، چه بسا در زمان هاي مختلف جامعه نيازهاي مختلفي داشته باشد كه نيكوكاران مي توانند با وقف در رفع آن بكوشند، اما در اين رهگذر توجه به اين نيازها و هدايت آنها براي رفع نيازهاي مردم نياز به تقويت فرهنگ عمومي و اطلاع رساني دقيق دارد.
مديركل روابط عمومي و ارتباطات مردمي جمعيت هلال احمر، با گلايه از ضعيف و كمرنگ شدن اهداف عاليه اي چون وقف، هبه و صلح در جامعه به دلايل مختلف، از تمامي نيكوكاران و خيرين خواست با انجام وقف، قسمتي از اموال خود را در راه كمك به اقشار آسيب پذير و آسيب ديده جامعه فرهنگ وقف كه عاليترين تجلي احساس تعاون و نوعدوستي بشر است، دوباره احيا كنند.
اجتمام(4) ** 7029 ** 1071
مقام مسوول در جمعيت هلال احمر:
بيش از يكهزار قطعه موقوفه هلال احمر در خدمت به نيازمندان استفاده مي شود
۲۴ مرداد ۱۳۹۴، ۱۱:۵۱
کد خبر:
81719595
تهران - ايرنا - مديركل روابط عمومي و ارتباطات مردمي جمعيت هلال احمر گفت: اين جمعيت داراي يكهزار و 270 قطعه موقوفه است كه 800 قطعه از اين موقوفه ها در شهرستان رفسنجان استان كرمان و 270 قطعه ديگر از اين موقوفات در سراسر كشور قرار دارند، كه از آنان در خدمات رساني به نيازمندان استفاده مي شود.