اين گزارش كه در روز دوشنبه بيست و ششم مرداد 1394 هجري خورشيدي به قلم محمد رضايي انتشار يافته ، مي افزايد: :«زن» پس از عفونتهاي داخلي و نتيجه نگرفتن در درمان و در پي قطع نشدن خونريزيهاي ساده به توصيه پزشك معالج به مركز درمان بيماريهاي عفوني و كلينيكهاي مثلثي مبارزه با ايدز- فقط براي يك آزمايش ساده- مراجعه كرد. او پس از دو بار تكرار آزمايشهاي پزشكي و روشهاي تشخيصي جديد اين مركز متوجه نكته مهم در وضعيت جسماني و ايمني بدن خود شد و به دليل عفونتهاي قارچي و ايجاد خطوط سفيد در كناره زبان، آفتهاي متعدد و دير درمان، تبخالهاي مزمن و طولاني مدت به آزمايشگاه مجهزتشخيص ايدز راهنمايي شد.
ابتلا به ايدز به علت بيوفايي شوهر
قرباني داستان ما به ايدز مبتلا شده بود، گرچه او هرگز خودش آگاهانه رفتار پرخطر جنسي و انتقال خون و جراحيهاي خوني و آلودگي بيمارستاني نداشت، اما همسرش چند ماهي در خارج از كشور به اين رفتارها - آن هم از نوع جنسي- دست زده بود او قرباني بي وفايي شوهرش بود و يك بيمار را به آمار مبتلايان از طريق جنسي ايدز در كشور افزوده بود. همسرش «آقاي ش.ج.» پارسال از سفر به اروپا برگشته بود، او براي سه ماه از خانواده دور بود و به دلايلي با دوستان خودش ضمن كار و تجارت در كشورهاي غربي به خوشگذراني مشغول و سرانجام به ايدز مبتلا شده بود.
اين بيمار جنسي ايدز از طريق رفتارهاي پرخطر در اين باره به خبرنگار ما ميگويد: همه چيز از يك «بله» گفتن شوم و رودر بايستي لعنتي شروع شد، اگر آن شب به دعوت دوستان خوشگذران و بيبند و بارم «نه» ميگفتم و به همسرم وفادار ميماندم، شايد امروز من هم يكي ازهمسران خوب و پدري خوشبخت بودم، شايد...
كاهش سن ابتلا به ايدز
دكتر محمد كريم مظاهري، فوق تخصص بيماريهاي عفوني و ايدز و عضو هيأت علمي وزارت بهداشت به خبرنگار ما ميگويد: روند ابتلا به ويروس «اچ.آي. وي» در كشورهاي مختلف جهان، رو به كاهش است، اما متأسفانه الگوي انتقال اين ويروس در ايران تغيير و سن ابتلا به ايدز كاهش يافته است.
وي ميافزايد: «ايدز جنسي» در كشورهاي دنيا كه تاكنون آمار نگران كننده اي داشت به دليل تلاش دولتها و w.h.o براي مقابله با رفتارهاي پرخطر ازطريق آگاهي رساني، توزيع رايگان و سراسري سرنگ و لوازم پيشگيري از بارداري (تنظيم خانواده) روند كاهشي دارد، ولي به دليل «تابو» بودن فرهنگسازي در ايران روند افزايشي داشته است.
اين فوق تخصص بيماريهاي عفوني و ايدز، با بيان اينكه هر چه شهرها بزرگتر ميشود كنترل اين بيماري نيز سختتر ميگردد، بيان ميكند: در شهرهاي كوچكتر با توجه به رعايت مسايل اعتقادي و به دليل وفاداري به كيان خانواده و خود كنترلي، آمار كمتري از مبتلايان جديد به ايدز نسبت به شهرهاي بزرگتر داريم و در تهران و كلانشهرها بيشتر شاهد رشد اين آمار «تلخ» هستيم.
حمله موج سوم ايدز به زنان
هشدارهاي كارشناسان بهداشت و درمان و رسانههاي تخصصي سلامت درسالهاي اخير مبني بر گسترش و پيشرويِ موج سوم، در ايران به واقعيت پيوسته و جزييات آماري از آن حكايت دارد كه اين موج هم اكنون گريبان زنان را گرفته است و بيشتر مبتلايان جديد ثبت شده در كلينيكهاي درمان و كنترل ايدز از قشر زنان هستند.
در اين ارتباط دكترسميرا فتحي آشتياني، جراح توراكس و عضو مركزمبارزه با ايدز يكي از بيمارستانهاي تهران آمار ابتلا به ايدز را در كشور نگران كننده و افزايشي خوانده و در مورد گسترش ايدز در ميان مصرف كنندگان شيشه هشدار ميدهد.
وي درباره روش انتقال ايدز در ميان مصرف كنندگان آمفتامينها و انواع روانگردانها به خبرنگار ما ميگويد: متأسفانه تماسهاي جنسي اين افراد و استفاده نكردن از وسايل پيشگيري-حتي درزمان همبستر شدن با همسرشان- بيماري ايدز را تشديد ميكند يعني به دليل از خود بيخود شدن آنان در مهمانيهاي همراه با مصرف آمفتامين، ايدز بين آنها انتقال پيدا ميكند.
عزم ملي براي ايدزكودكان
عضو هيأت مديره سمن «جامعه و سلامت» همچنين تأكيد ميكند: گسترش روزافزون ايدز در بين كودكان خياباني بسيار نگرانكننده است و بايد در اين زمينه بين دانشگاههاي علوم پزشكي، مراكز نگهداري كودكان كار،خانوادههاي بدسرپرست و نيزمراكز بهداشتي، درماني يك عزم ملي ايجاد شود. اين استاد دانشگاه علوم پزشكي همچنين با تأكيد بر آگاهي بخشي به اعضاي جامعه هدف، بالا رفتن ابتلاي كودكان به ايدز را زنگ خطري جدي براي آينده سلامت جامعه دانسته و ميگويد: بر اساس آمارهاي نظام سلامت،ميانگين سن ابتلا به ايدز در ايران به 16 سال كاهش يافته و اين معضل بايد به صورت يك دستورالعمل سريع درنظام سلامت بررسي شود.
مهارتهاي زندگي پيش از ابتلا به ايدز
دكتر حسين كرمي نوري (روان شناس) دانشيار دانشگاه و كارشناس سابق مبارزه با ايدز وزارت بهداشت، به خبرنگار ما ميگويد: گرچه در بحث اعتياد تزريقي و انتقال خون موفقيتهايي داشتهايم، اما بيشترين مشكلات ما در حوزه ابتلا به ايدز در بحث «جنسي و رفتارهاي پرخطر» مشاهده ميشود كه بايد براي خانوادهها بويژه مردان، در حوزه مهارتهاي زندگي و وفاداري به همسر،بستههاي آموزشي تهيه شود.
وي ميافزايد: متاسفانه ما در اين حوزه مشكل داريم و هنوز هم بيماري ايدز و حتي بيان روشهاي پيشگيري از آن در كشور «تابو» است و مشاوران خانواده، روانشناسان و زوج درمانگران در اين باره كمترين ارباب رجوع را در مطبهايشان پذيرش ميكنند.
دكتر كرمي نوري، يادآور ميشود: هم اكنون همه طرحهاي بهداشتي و درماني ملي باآگاهي بخشي اعضاي جامعه هدف امكانپذير است، اما در اين زمينه بشدت خلأ داريم و تا وقتي سلامت مردم در خطوط قرمز صدا و سيما از اولويت برخوردار نباشد نتيجه اي جز اين نميتوان انتظار داشت و توقع كاهش شمار بيماران رؤيايي بيش نيست.
پيشتازي ايدز جنسي و غفلت رسانه ملي!
اين روان شناس و دانشيار دانشگاه تأكيد ميكند: همه ميدانيم موج سوم ابتلا به ايدز (ابتلا از طريق روابط جنسي)، شانه به شانه موج دوم و حتي پيشتاز تر از آن در جهت افزايش ابتلاي قربانيان به اين بيماري (ابتلا از طريق تزريق مشترك)، درحال قرباني گرفتن است، ولي دريغ از يك برنامه تلويزيوني و فرهنگسازي در رسانه ملي.
وي با ارايه جدول و آمار منتشر شده درمجله علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران ميگويد: ما شاهد رشد 33 درصدي ابتلا به ويروس ايدز از طريق روابط جنسي در كشور هستيم و متأسفانه روند افزايشي شمار متبلايان به ايدز از طريق روابط جنسي بويژه در بين زنان بسيار بالا گزارش شده است. به باور اين روانشناس و كارشناس سابق مبارزه با ايدز وزارت بهداشت، الگوي انتقال ويروس «اچ.آي.وي» از طريق سرنگهاي آلوده و تزريق مشترك معتادان تابلو به تماسهاي جنسي تغيير يافته است و با اينكه آمار قابل اعتنايي در خصوص جمعيت پنهان مبتلايان به ايدز وجود ندارد، زنان و دختران جوان آلوده به ويروس با افزايش 10 برابري از سه به 30 درصد رسيده است.
*منبع : روزنامه قدس
**گروه اطلاع رساني**1893**9131
تهران- ايرنا- روزنامه قدس در صفحه جامعه به بررسي علل و عوامل افزايش ايدز در جامعه پرداخته است.