۲۹ مرداد ۱۳۹۴، ۸:۵۴
کد خبر: 81726590
T T
۰ نفر
نرخ بيكاري زنان در خراسان شمالي پايين تر از مردان

بجنورد- ايرنا- سرپرست اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي گفت: ميانگين نرخ بيكاري بهاره زنان در اين استان900 هزار نفري حدود 2.5 درصد پايين تر از ميانگين بيكاري مردان است.

حسن نوري روز پنجشنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرگزاري جمهوري اسلامي اظهار كرد: براساس گزارش مركز آمار ايران نرخ بيكاري مردان اين استان در بهار سالجاري 10.2 درصد برآورد شده است.
وي اضافه كرد: علاوه بر آن نرخ بيكاري زنان استان طبق اين گزارش از ميانگين نرخ بيكاري استاني در بهار كه 9.5 درصد بوده نيز دو درصد پايين تر است.
دبير شوراي اشتغال خراسان شمالي گفت: نرخ بيكاري زنان استان در بهار سالجاري به نسبت ميانگين زمستان كه حدود 15 درصد بوده نيز 50 درصد كاهش يافته و اين نشان از وضعيت خوب كشاورزي اين منطقه در بهار امسال است.
نوري به نرخ بيكاري در مناطق شهري و روستايي استان اشاره كرد و گفت: براساس برآورد مركز آمار ايران نرخ بيكاري مناطق روستايي اين استان در بهار سالجاري 6.7 درصد و نرخ بيكاري در مناطق شهري 12.5 درصد بوده كه نشان از كاهش 50 درصدي نرخ بيكاري روستاييان به نسبت شهرنشينان در بهار سالجاري است.
به گفته وي در اين استان حدود 42 درصد از جمعيت شاغل 10 سال به بالا در بخش كشاورزي، 21.5 درصد در بخش صنعت و 36.6 درصد نيز در بخش خدمات اشتغال به كار دارند و سهم اشتغال بخش كشاورزي در خراسان شمالي به نسبت ميانگين كشوري بيش از دو برابر است.
وي ميانگين سهم بخش كشاورزي را در اشتغال كشوري حدود 19.2 درصد اعلام و اظهاركرد: اگرچه سهم اشتغال استان در حوزه كشاورزي حدود دو برابر بيشتر از ميانگين كشوري است، ولي ميانگين اشتغال در حوزه صنعت و خدمات حدود 12 درصد از ميانگين كشوري پايين تر است.
نوري معتقد است: به نظر مي رسد ما در استان براي ارتقاي اشتغال در حوزه صنعت و خدمات بايد به سمت ايجاد صنايع تبديلي كشاورزي و بازاريابي حركت كنيم.
وي دليل ازدياد اشتغال در حوزه كشاورزي خراسان شمالي را ناشي از سنتي بودن فعاليت كشاورزي در اين منطقه از كشور و سكونت حدود نيمي از جمعيت استاني در مناطق روستايي دانست.
سرپرست اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خراسان شمالي نرخ مشاركت اقتصادي ( جمعيت 10 ساله به بالاي فعال تقسيم بر كل جمعيت 10 سال به بالاضربدر 100) در مردان اين استان را 63 درصد و زنان را 22 درصد اعلام كرد كه اين آمار نشان از كاهش سه برابر نرخ مشاركت اقتصادي زنان به نسبت مردان دارد.
به گفته وي ميانگين مشاركت اقتصادي زنان اين استان نيز به نسبت ميانگين كشوري حدود دو برابر بيشتر است.
خراسان شمالي 900 هزار نفر جمعيت دارد كه در 22 منطقه شهري و 800 نقطه روستاي ساكن هستند.
از اين تعداد جمعيت، 52 درصد در مناطق شهري و 48 درصد در مناطق روستايي سكونت دارند.
افزايش تعداد شهرهاي استان از سرشماري سال 90 تاكنون باعث شده تا تغييراتي در جمعيت ساكن شهري و روستايي در اين منطقه ايجاد شود به طوري كه در سرشماري سال 90 تعداد شهرهاي استان 12 شهر بود كه امروز به 22 شهر افزايش يافته است.ك3
6982/6042