به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس، سطح بالاي هورمون هاي استرس در بزاق نشان مي دهد كه فرد در معرض خطر زوال شناختي قرار دارد.
در اين مطالعه آمده است: حجم مغز افرادي كه سطح هورمون استرس بالايي در بزاق دارند، 16 ميلي متركوچكتر از افراد عادي است و همين امر احتمال بروز زوال عقل و آلزايمر را افزايش مي دهد.
كورتيزول و اپي نفرين مهمترين هورمون هاي استرس هستند كه توسط بدن در مواقع حساس ترشح مي شوند.
تحقيقات نشان مي دهد كه كورتيزول داراي اثر سمي بر منطقه هيپوكامپ مغز است كه نقش مهمي در حافظه دارد.
بيماري پيش رونده آلزايمر شايع ترين نوع زوال عقل است كه باعث اختلال در حافظه، تفكر و رفتار فرد مي شود. اين بيماري معمولا پس از 60 سالگي ديده مي شود ولي دليل آن هميشه كهولت سن نيست و عوامل ژنتيكي، سكته مغزي و شوك عاطفي نيز مي تواند منجر به اين بيماري شود.
علاوه بر كاهش حافظه، اختلال در گفتار و عدم توان انجام امور روزانه و اختلال در ريتم شبانه روزي بدن نيز از عوارض آلزايمر محسوب مي شوند.
در آمريكا در هر 67 ثانيه، يك نفر به آلزايمر مبتلا مي شود و در حال حاضر بيش از 5.3 ميليون نفر در آمريكا به اين بيماري مبتلا هستند. آلزايمر ششمين عامل مرگ در آمريكا محسوب مي شود.
پيش بيني مي شود كه تا سال 2050 ميلادي، شمار مبتلايان به آلزايمر به 14 ميليون تن برسد. در حال حاضر هيچ درماني براي جلوگيري از توسعه بيماري وجود ندارد.
نتايج اين تحقيقات در نشريه Neurology منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
تهران-ايرنا-مطالعات محققان موسسه ملي بهداشت در آمريكا نشان مي دهد كه با بررسي سطح هورمون استرس در بزاق مي توان احتمال آلزايمر و زوال عقل در سالمندان را تشخيص داد.