به گزارش ایرنا، در كنارحفظ ثبات اقتصادی كمك به توسعه متوازن استانها و محرومیت زادیی از چهره مناطق كم برخوردار از دیگر مولفه هایی است كه به گفته مسوولان و كارشناسان اقتصادی در دولت یازدهم رویكرد مطلوبی بخود گرفته است.
كهگیلویه وبویراحمد از جمله استانهای توسعه نیافته كشور است كه برغم خدمات نظام جمهوری اسلامی همچنان محرومیت های زیادی را درخود جای داده است،با این وجود جهش توسعه آن در سایه توجه دولت تدبیر و امید روند مطلوبتری بخود گرفته است .
پایین بودن شاخص برخورداری این استان در بسیاری از بخشها نسبت به سایر استانها باعث شدكه دولت تدبیروامید برای رفع جبران محرومیت های این استان به فرایند توسعه و اجرای طرحهای عمرانی این استان با افزایش بودجه عمرانی توجه ویژه ای داشته باشد.
در كنار عمق محرومیت های كهگیلویه وبویراحمد توجه ویژه دولت تدبیر و امید به محرومیت زدایی از چهره این استان را می توان در روند بودجه ریزی آن كه هر سال افزایش چشمگیر را نسبت به سال قبل از آن داشته است ، مشاهده نمود.
در میزگرد عملكرد دوساله دولت تدبیر و امید باحضور معاون عمرانی استاندار، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و مدیركل راه و شهرسازی كهگیلویه وبویراحمد اقدام اجرایی، موانع وچالش های عمرانی ،اولویت ها و محرومیت های این استان بررسی شد.
** دولت یازدهم توسعه عمرانی را شتاب بخشید
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری كهگیلویه وبویراحمد به توجه جدی دولت یازدهم به اجرای طرحهای عمرانی نیمه تمام اشاره كرد و گفت: در دوسال گذشته بیش از 400 طرح عمرانی در این استان بهره برداری شده است .
پژمان نیك اقبالی به وجود یك هزار و 868طرح نیمه تمام دولت قبل اشار ه كرد و افزود:دولت تدبیر و امید در شرایطی امور اجرایی كشور را بدست گرفت كه كشور با مشكلات اقتصادی ، مقوله تحریم و تامین منابع مالی مواجه بود.
وی با بیان اینكه توفیقات دولت یازدهم تنها مربوط به شتاب بخشی طرحهای عمرانی نیست بلكه موفقیت های بدست آمده در مساله هسته ای روح امید به آینده را در بین مردم زنده كرده است، تصریح كرد: هم اكنون روند عمران و آبادانی این استان كمتر توسعه یافته در سایه افزایش اعتبارات عمرانی شتاب مطلوبی بخود گرفته است.
وی بهره برداری از طرحهای عمرانی با پیشرفت فیزیكی بالا را در اولویت دولت دانست و افزود: هیچ پروژه جدیدی بدون تامین اعتبار 100درصد در استان كلنگ زنی نخواهد شد.
معاون عمراتی استانداركهگیلویه وبویراحمد بیان كرد: در هفته دولت امسال شمار زیادی طرح عمرانی و اقتصادی در استان بهره برداری خواهد شد كه به روند توسعه استان كمك خواهد كرد.
وی از تدوین یك سند راهبردی برای استان كه برغم برخورداری از مواهب الهی و منابع مختلف همچون نفت و گاز ، شرایط اقلیمی منحصربفرد و جاذبه های متنوع گردشگری، وفور منابع آب و به طور كلی استعدادهای فراوان در زمینه های مختلف كه به دلایلی از جمله محرومیت های تاریخی نتوانست همپای دیگرمناطق كشور مسیر توسعه و پیشرفت طی كند، خبر داد.
نیك اقبالی گفت: این سند راهبردی كه در بخش های مختلف تهیه و تدوین شد كه درقالب آن شاخص های توسعه ای استان در هر حوزه ای را بر اساس وضع موجود و نگاه به آینده بویژه در دو سال آتی مشخص كرده است.
وی از تهیه یك طرح 10+20 به عنوان یكی از راهكارها و برنامه های راهبردی كهگیلویه وبویراحمد برای ارتقای شاخص های توسعه ای استان خبرداد و گفت:براساس این سند نیز 20طرح مهم عمرانی و 10اقتصادی در بخش های مختلف شناسایی و بهره داری از آنها نیز در اولویت قرار گرفته است.
وی گفت: در قالب این طرح چند طرح مهم عمرانی در حوزه های مختلف راه، آب، برق، گردشگری، بهداشت و سایر بخش ها احصا شده كه با بهره برداری و تكمیل آنها شاهد تحولات اساسی در توسعه همه جانبه استان خواهیم بود.
** طرحهای راهسازی تحول ساز شده است
نیك اقبالی اهمیت اجرای برخی از طرحهای راهسازی این استان در دولت تدبیر و امید را یادآور شد و گفت: طرح ملی جاده پاتاوه - دهدشت، پل سوم بشار یاسوج، چهارخطه یاسوج- اقلید، یاسوج شیراز، یاسوج - اصفهان ، كمربندی یاسوج، یاسوج - سی سخت، دوگنبدان - باشت و دوگنبدان - دهدشت از مهمترین پروژه های در حال اجرای حوزه راه است.
وی اظهار كرد: بخش زیادی از طرحهای بزرگراهی استان درآستانه بهره برداری است و یا بسرعت مطلوب مراحل ساخت آن ادامه دارد كه توفیقات عمرانی این بخش و دیگر بخشها مربوط به مدیریت مطلوب منابع است.
** طرحهای تامین آب شتاب بخشی شد
معاون عمرانی استانداركهگیلویه وبویراحمد برخی از طرح های مهم حوزه آب را شامل آبرسانی به دشت آبلش لنده كه سالها تعطیل و راكد بود، آبرسانی به چاه تلخ و چاه موره باشت و فاز یك تصفیه خانه های گچساران را از پروژه های مهم حوزه آبرسانی این استان اعلام كرد.
وی آبرسانی به دشت امام زاده جعفر گچساران به میزان حدود سه هزارو 500 هكتار، آبرسانی به حدود شش هزار هكتار از اراضی دهدشت غربی با پیشرفت نه چندان مطلوب ، آبرسانی و پمپاژ منطقه مختار یاسوج و شمس آباد چرام را نیز از جمله طرح های تامین آب كشاورزی در دست اجرای استان ذكر كرد.
به گفته وی بخشی از این طرحهای مهم تامین آب از جمله فاز یك تصفیه خانه گچساران و آبرسانی چالموره باشت در هفته دولت بهره برداری خواهند شد.
** افزایش پروازها
وی افزایش پروازهای فرودگاه یاسوج از یك پرواز درهفته به شش پرواز را یكی از مهمترین اقدامات و اتفاقاتی دانست كه كه با تدبیر و تلاش استاندار كهگیلویه وبویراحمد و سایر مسوولان اجرایی رقم خورد.
نیك اقبالی همچنین راه اندازی دستگاه كمك ناوبری D.VOR فرودگاه یاسوج برای جلوگیری از لغو مكرر پروازهای این فرودگاه را از دیگر اقدامات و رویدادهای مهم از سوی مسوولان و متولیان امور در این استان در دولت یازدهم اعلام كرد.
وی به موضوع طرح تطویل باند فرودگاه یاسوج و وجود برخی مشكلات و موانع فراروی عملیات اجرایی آن از جمله دكل های روشنایی ورزشگاه 15 هزار نفری و زندان مركزی یاسوج، گفت: مقدمات لازم برای رفع این مشكلات انجام شده است.
وی از تخصیص 230 میلیارد ریال برای عملیات اجرایی تطویل باند فرودگاه یاسوج خبر داد و گفت:50 درصد این میزان اعتبار را استان و مابقی از سوی شركت فرودگاه های كشور تامین خواهد شد.
**راه آهن یاسوج تامین اعتبار شد
وی احداث راه آهن یاسوج - اقلید را نیز به عنوان یكی از نیازهای اساسی مردم این استان دانست و گفت: تاكنون به دلیل نداشتن خط ریلی ، این استان از هر گونه استفاده از اعتبارات ملی این بخش محروم بود.
نیك اقبالی افزود: با پیگیری های فراوان حدود 23 كیلومتر از خط ریلی راه آهن یاسوج - اقلید به مناقصه رفت و عملیات اجرایی آن نیز از سمت اقلید آغاز شده است.
نیك اقبالی میزان اعتبار تخصیص یافته برای اجرای قطعه اول این پروژه را افزون بر 137 میلیارد ریال اعلام كرد.
وی طول كل مسیر راه آهن یاسوج - اقلید را 145 كیلومتر اعلام كرد و افزود: میزان اعتبار لازم برای تكمیل آن نیز یك هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.
**دولت تدبیر و امید با وجود كاهش منابع اعتبارات عمرانی را افزایش داد
رییس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی كهگیلویه وبویراحمد گفت: اگر چه در دولت گذشته از درآمدارزی 700میلیارد دلاری كشور استفاده بهینه نشد اما در دولت تدبیر و امید با وجود كاهش منابع مالی اعتبارات عمرانی افزایش چشمگیری یافت.
حسن نوروزی با مقایسه درآمدهای كشور در دولت قبل و یازدهم و روند تامین اعتبار و اجرای امور كشور و آثار اقتصادی آن برای كشور و استانها تصریح كرد: صادرات روزانه دومیلیون و500هزار بشكه صادرات نفت دردولت گذشته هم اكنون به 700هزار بشكه و درآمد نفتی به یك دهم كاهش یافته است.
وی رشد اقتصادی را یك شاخص خوب برای ارزریابی كار دولت ها دانست وافزود: در شرایطی كه سالانه100میلیارد دلار درآمد نفتی داشت رشد اقتصادی به منفی شش و هشت دهم درصد رسید درحالی كه طبق برنامه باید سالانه كشور هشت درصد رشد اقتصادی داشت.
وی به تورم بالای 40ردصدی كشور قبل از دولت یازدهم اشاره كرد و تصریح كرد: سو ءمدیریتها باعث شد كه تا شروع كاردولت یازدهم با مشكلات وموانع چشمگیر و دست پاگیری كلانی همراه شود.
رییس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی كهگیلویه وبویراحمد توجه به مقوله نقش نیروی انسانی متخصص و كارآمد در امر گماردن امور اجرایی كشور را یكی از عوامل موفقیت عملكردی دولت یازدهم در بهبود انجام امور مدیریتی كشور دانست وافزود: چینشن تیم اقتصادی وسیاست خارجی و دیگر بخشها بیانگر اثرگذاری این اقدام خردمندانه دولت بوده است.
** انضباط مالی و برنامه محوری
رییس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی كهگیلویه وبویراحمد به نبود برنامه ریزی و انضباط مالی در قبل در دولت یازدهم و مشكلات كلان آن برای كشور اشاره كرد وگفت: یكی از عوامل موفقیت دولت یازدهم توجه به انظباط مالی و برنامه محوری بوده است و آثار این در توسعه عمرانی استانها نیز مشهود شده است.
نوروزی ارایه دولایحه بودجه در 15 و 16 آذر هر سال از سوی دولت تدبیر وامید را پس از سالها بی نظمی وتاخیر دراین بخش را بیانگر انضباظ مالی و قانونگرایی دولت دكتر ورحانی دانست وافزود: احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی انتظام بخشی به این امور را دوچندان خواهد كرد.
وی یكی ازعوامل توزم 40ردصد را رشد بی رویه پایه پولی و نبود برنامه ریزی در حوزه اقتصادی دانست افزود استخدام های بی رویه باعث شده كه هزینه جاری كشور افزایش واین امر روند توسعه عمرانی را به دلیل كسری بودجه دچار مشكل كرده است.
** افزایش بودجه عمرانی
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی كهگیلویه وبویراحمد به اختصاص30هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی كشور در سال 93اشاره كرد و گفت: در سال 93بودجه عمرانی كهگیلویه وبویراحمد با افزایش چشمگیر به 292میلیارد تومان رسید كه نسبت به 240میلیارد سال قبل آن یك رشد مضاعفی یافت.
وی به افزایش92درصدی بودجه 93 كهگیلویه وبویراحمد به نسبت به سال 91 اشاره كرد و افزود: روند افزایش بودجه عمرانی به توسعه عمرانی وشتاب بخشی طرحهای عمرانی راكد مناطق محروم كمك شایانی كرده است.
** افزایش بودجه مناطق محروم و توسعه متوازن
رییس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی كهگیلویه وبویراحمد از افزایش بودجه این استان در سال جاری خبر داد وگفت: این وضعیت بودجه ریزی در دولت یازدهم بیانگر توجه به محرومیت زدایی از چهره مناطق كمتر توسعه یافته است.
وی اظهاركرد: بودجه ماده 180 قانون بودجه این استان از 810میلیارد ریال سال گذشته، امسال به یك هزار و 490میلیارد ریال رسیده است كه این بودجه رفع بخشی از محرومیت های این استان را با اجرای طرحهای نیمه تمام جبران خواهد كرد.
وی گفت: درسال جاری 850میلیارد ریال اعتبار عمرانی،538میلیارد ریال اعتباراز محل نفت و از محل ماده 10و12 قانون مدیریت بحران 120میلیارد ریال به این استان اختصاص یافته است.
وی از افزایش سهم استان از بودجه كشوری خبر داد وگفت: با تلاش مجمع نمایندگان بویژه نمایندگان عضو كمیسیون برنامه وبودجه و مدیران اجرایی استان سهم این استان از بودجه عمومی كه در سال 92 پنج دهم بود در سال 94 این میزان به 96صدم درصد بودجه افزایش یافت.
وی تصریح كرد: سهم بودجه این استان از ملی استانی شده از هشت دهم به دونیم درصد و از محل بودجه متفرقه به 9برابر رسیده است كه این امر بیانگر توجه دولت به محرومیت زدایی از این استان محروم است.
نوروزی توجه به حفظ محیط زیست ، توسعه پایدار،ایجاد اشتغال پایدار و افزایش درآمد های غیرنفتی را از دیگر برنامه های اقتصادی دولت برشمرد وافزود: برخی تسهیلات در گذشته بدون ایجاد فرصت شغلی پرداخت شد كه این رویه در دولت تدبیروامید باهدف استغال پایدار اصلاح شده است.
وی كاهش وابستگی بودجه به درآمد نفت را از اقدامات ارزنده دولت تدبیرو امید برشمرد و تصریح كرد: در سال های 93و 94 میزان وابستگی به نفت در بودجه كاهش یاقته و افزایش درآمد های مالیاتی در برنامه دولت قرار گرفته است.
وی تصریح كرد: از بودجه 236هزار میلیارد تومانی كشور 175هزار میلیارد تومان برای جاری هزینه می شود كه بخشی از این مشكل به مساله استخدامهای حساب نشده در دولت قبل مربوط می شود.
وی اظهار كرد: از 333میلیارد تومان بودجه عمرانی ملی استانی شده،نفت و ماده 180استان در سال جاری تاكنون 960میلیارد ریال معادل 28 از این بودجه به دستگاههای اجرایی استان تخصیص پیدا كرده است.
**30 كیلومتر بزرگراه آماده بهره برداری شد
مدیركل راه و شهرسازی كهگیلویه و بویراحد از آماده بهره برداری شدن 30 كیلومتر بزرگراه در برای افتتاح در هفته دولت خبر داد و افزود: خدمات دولت تدبیر و امید در بخش راه بویژه اجرای طرحهای چهارخطه در 34 سال گذشته كم سابقه بوده است.
حسن فدایی افزود: میانگین ساخت بزرگراه در كهگیلویه و بویراحمد در دولت های گذشته سالانه كمتر از یك و نیم كیلومتر بوده كه در دولت تدبیر و امید ساخت بزرگره رشد چند برابری بخود گرفته است.
وی گفت: در هفته دولت امسال از 30كیلومتر بزرگراه اجراشده، شش كیلومتر از محور یاسوج به شیراز،پنج كیلومتر از محور یاسوج به اقلید،پنج كیلومتر از محور لیكك به بهبهان،11 كیلومتر از محور یاسوج به بابامیدان و سه كیلومتر از محور یاسوج به سمیرم به بهره برداری می رسد.
فدایی اظهار كرد: به علت توپوگرافی خاص این استان هزینه ساخت هر كیلومتر راه بیش از پنج برابر استان اصفهان است.
وی عنوان كرد: به علت افزایش ترد و نبود راه های چهار خطه بیشترین آمار تصادفات منجر به فوت كهگیلویه و بویراحمد از نوع رخ به رخ است،كه برغم كاهش آمار تصادفات كشوری در كهگیلویه و بویراحمد افزایش 30 درصدی داشته است.
مدیر كل راه وشهر سازی كهگیلویه و بویراحد ابراز داشت: كوهستانی و سخت گذر بودن این استان موجب شده است تا در ساخت راه ها از حداقل شاخص های ساخت راه استفاده شود.
فدایی ادامه داد: در جاده های كوهستانی كه نیاز به تونل ضروری است به علت كمبود اعتبار از ساخت آن صرفه نظر می شود.
وی گفت:هم اكنون راه ارتباطی شهرستان های سی سخت و لنده فرعی و شهرستاهای لنده و بهمئی راه روستایی است.
فدایی با بیان اینكه شاخص برخورداری از راه روستایی در كشور 86 درصد است ،تصریح كرد:رشد ساخت راه روستایی در دولت یازدهم در كهگیلویه و بویراحمد از 36درصد به 43 درصد رسیده است.
مسوول راه و شهرسازی كهگیلویه و بویراحمد خاطر نشان كرد: هم اكنون بیش از 250 پروژه بزرگراهی،راه اصلی،فرعی و روستایی و ساختمان های اداری با میانگین پیشرفت فیزیكی 30 تا 40 درصد در این استان فعال است.
فدایی گفت: 26 پروژه بزرگراهی،راه روستایی و روكش آسفالت با اعتبار بیش از 800 میلیارد ریال هفته دولت امسال در كهگیلویه و بویراحمد به بهربرداری می رسد.
وی ازبهره برداری آسفالت 180كیلومتر راههای استان درهفته دولت خبرداد و گفت: اقدامات ارزشمندی در حوزه راهسازی این استان درحال انجام است.
این مسوول اضافه كرد:كل اعتبار حوزه راه و شهرسازی كهگیلویه و بویراحمد در سال 93 یكهزار و 400 میلیون ریال بوده كه امسال در بیشتر سرفصل ها بیش از دو برابر شده است.
فدایی افزود:اعتبار پروژه ملی محور ارتباطی پاتاوه به دهدشت از 250 میلیارد ریال پارسال ،امسال به 500 میلیارد ریال ،محور یاسوج به شیراز از 20 میلیارد به 50 میلیارد،و بیمارستان 250 تختخوابی یاسوج از 100 میلیارد ریال به 150 میلیارد ریال در بودجه امسال افزایش یافته است.
مدیر كل راه و شهرسازی كهگیلویه و بویراحمد اظهار كرد: از مجموع پنج هزارو 200 واحد مسكن مهر ساخته شده در این استان بیش از یكهزارو 400 واحد تا كنون به متقاضیان تحویل شده است و بیش از 700 واحد نیز تا پایان شهریور امسال تحویل خواهد شد.
7529/6162
میزدگرد ایرنا
دولت با مدیریت كارآمدمنابع،طرحهای عمرانی را شتاب بخشید
۳۱ مرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۳۱
کد خبر:
81728842
یاسوج-ایرنا- تدبیر صحیح نسبت به مسایل داخلی و خارجی،مهارتورم، مدیریت كارآمد منابع و شتاب بخشی طرحهای عمرانی از رویكردهای موفق دولت تدبیر و امید در اداره امور اجرایی و عمرانی كشور بوده است.