به گزارش ایرنا، در 2 سال گذشته، دولت یازدهم با نگاه عقلانی در راستای پشتیبانی از سرمایه گذاری ها، زمینه جذب سرمایه گذاران را در استان های گوناگون كشور مانند چهارمحال و بختیاری فراهم كرده است.
در آستانه هفته دولت میزگرد تخصصی با عنوان «رویكرد اقتصادی دولت یازدهم در چهارمحال و بختیاری» یكم شهریورماه به میزبانی خبرگزاری جمهوری اسلامی مركز شهركرد برگزار شد.
در این میزگرد تخصصی، «ملك محمد قربانپور» سرپرست دفتر امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری و مشاور امور زیربنایی و سرمایه گذاری استاندار، «سیدعباس جزایری» مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی و «ذبیح الله غریب» مدیركل جهادكشاورزی چهارمحال و بختیاری، به تبادل نظر درباره رویكرد اقتصادی دولت در این استان پرداختند.
سرپرست دفتر امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: این استان پارسال، رتبه نخست تقاضای سرمایه گذاری كشور را به خود اختصاص داد.
ملك محمد قربانپور افزود: حوزه اقتصادی در چهارمحال و بختیاری، با توجه به نگرش و رویكرد مجموعه مدیریت ارشد استان و برنامههای دولت تدبیر و امید تحولات چشمگیری داشته است.
وی تاكید كرد «به همین منظور، احیا و راهاندازی طرحهای غیرفعال و نیمه فعال تولیدی چهارمحال و بختیاری، در اولویت مسوولان ارشد استان قرار گرفته است».
قربان پور افزود: دولت تدبیر و امید به منظور دستیابی زودتر به رونق اقتصادی، لایحه رفع موانع تولید را مجلس شورای اسلامی فرستاد و مجلس نیز آن را به عنوان قانون تصویب و ابلاغ كرد.
وی تصریح كرد: برای رسیدن به رونق اقتصادی باید طرحهای نیمه تمام تكمیل و بهرهبرداری شود.
مشاور استاندار چهارمحال و بختیاری در امور سرمایه گذاری، برنامهریزی و اقتصادی با تاكید بر تلاش برای استفاده از ظرفیت سرمایه گذاری خارجی در استان گفت: در این راستا هماهنگی و تعاملاتی با شورایعالی ایرانیان در حال انجام است اما سرمایه گذاری خارجی، نیازمند طی مراحل قانونی خاص است.
وی استفاده از كمك های فنی و اعتباری دولت با هدف تقویت بخش تولید و بهرهمندی از تسهیلات صندوق توسعه ملی با سقف نامحدود را از دیگر رهیافت های مدیریت استان برای شتاب بخشی به توسعه عنوان كرد.
قربانپور دیپلماسی اقتصادی آب را از دیگر اقدام های مهم مسوولان استان در دولت یازدهم دانست و افزود: در همین زمینه، با توجه به ظرفیتهای غیردولتی بخش آب و به منظور دفاع از منابع آبی استان، اتاق فكر اقتصادی آب در استان تشكیل و فعال شده است.
وی رصد مسائل اقتصادی را ضروری دانست و گفت: مسوولان استان در كنار تقویت بخش خصوصی واقعی، به دنبال استفاده از توان نهادهای غیردولتی و مشاركت آنان در تكمیل و بهرهبرداری از طرحهای نیمه تمام و غیرفعال هستند.
سرپرست دفتر هماهنگی امور اقتصادی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: برای تكمیل طرحهای نیمه تمام استان از ظرفیت های بخش خصوصی و نهادهای غیردولتی استفاده می شود.
وی افزود: با وجود فعالیت های چشمگیر صورت گرفته در حوزه اقتصادی در استان در دولت تدبیر و امید، چهارمحال وبختیاری هنوز تا نقطه ایده آل فاصله زیادی دارد و نیاز به فعالیت بیشتری در این زمینه وجود دارد.
قربانپور یادآور شد: مردمی كردن اقتصاد در استان، یكی از برنامه های اقتصاد مقاومتی است كه در این زمینه برای افزایش مشاركت مردم در قالب های گوناگون برنامه ریزی هایی صورت گرفته است.
وی افزود: به همین منظور گروه ویژهای برای پیگیری عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی در استان تشكیل و فعال شده است.
مشاور استاندار چهارمحال و بختیاری در امور سرمایه گذاری، برنامهریزی و اقتصادی گفت: خروج دولت از تصدیگری، ارایه راهكارهای تامین مالی و بهرهمندی از توان بخش خصوصی واقعی، جزو برنامههای اجرایی مسوولان استان در سال جاری قرار دارد.
وی افزود: گردش مالی بخش خصوصی در چهارمحال و بختیاری نزدیك به 80 هزار میلیارد ریال در سال است كه استفاده از فقط 20 درصد این سرمایه برای اجرای طرح های توسعه ای در استان در رسیدن زودتر به توسعه همه جانبه و پویا نقش مهمی دارد.
رییس سازمان جهادكشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز در این میزگرد گفت: دولت تدبیر و امید بخش كشاورزی را از محورهای اساسی تولید و اقتصاد میداند.
ذبیح الله غریب تصریح كرد: رسیدن به كشاورزی توسعه یافته و تولید پایدار، همراه با شرایط اقتصادی مطلوب در صادرات محصولات و تامین امنیت غذایی، محور برنامه های دولت در بخش كشاورزی است كه این مهم به عنوان برنامه راهبردی كشاورزی در استان نیز دنبال می شود.
وی كاهش سرمایهگذاری، بحران كم آبی و خشكسالی را مهمترین مشكلات و تهدیدهای بخش كشاورزی دانست و تصریح كرد: مدیریت این وضعیت و بهبود شرایط بخش كشاورزی در فضای آرام و به عنوان یك اولویت مهم به صورت مستمر دنبال می شود.
غریب اضافه كرد: پارسال بیش از 540 میلیارد ریال تسهیلات برای رونق بخش كشاورزی چهارمحال و بختیاری پرداخت شد كه نسبت به سال پیش از آن، 97 درصد رشد داشت.
وی افزود: در همین مدت 58 میلیارد ریال سرمایهگذاری در پروژههای آب و خاك صورت گرفته است.
رییس سازمان جهاد كشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: فعال كردن بخش دام و طیور و استفاده حداكثری از ظرفیت های این بخش، جزو برنامههای اولویتدار این سازمان است.
وی ادامه داد: هم اكنون 66 هزار بهرهبردار بخش كشاورزی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد كه 25 درصد اشتغال استان را تشكیل میدهد.
غریب یادآور شد: 16 درصد زمین های كشاورزی چهارمحال و بختیاری قابلیت كشت و كشاورزی را ندارد و محدودیت اراضی كشاورزی از موانع توسعه این بخش محسوب می شود.
رییس سازمان جهاد كشاورزی استان افزود: 610 میلیارد ریال در سال 1391، 280 میلیارد ریال در سال 1392 و یك هزار و 80 میلیارد ریال در سال گذشته، در بخش كشاورزی استان سرمایهگذاری شده كه رقم پارسال بسیار چشمگیر و مبین رویكرد و عزم دولت به پشتیبانی از بخش كشاورزی است.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری نیز در این میزگرد گفت: دولت تدبیر و امید با برنامه ریزی تلاش كرده است سهم بخش تعاون از اقتصاد و اشتغال كشور را به 25 درصد تعیین شده در افق 1404 برساند.
سیدعباس جزایری افزود: هم اكنون سهم بخش تعاون از اشتغال و فعالیت های اقتصادی استان نزدیك به 20 درصد است كه از شاخص های بالا در كشور به شمار می رود.
وی ادامه داد: 65 درصد تعاونیهای چهارمحال و بختیاری در حوزههای صنعت، كشاورزی و خدمات فعال هستند و دیگر تعاونی ها به دلیل مدیریت سنتی یا فعالیت در زمینه هایی كه نیاز به تغییر در خط تولید و محصولات دارد، فعالیت چندانی نمی كنند.
جزایری افزود: هم اكنون چهار هزار تعاونی با ایجاد 10 هزار اشتغال مستقیم در چهارمحال و بختیاری فعالیت میكنند.
وی سهم اشتغال تعاون در چهارمحال و بختیاری را مطلوب دانست و افزود: 40 تعاونی تازه آماده بهره برداری شده است كه در هفته تعاون مورد بهره برداری قرار می گیرد.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری تصریح كرد: هم اكنون ارایه تسهیلات و كمك های مالی پایهای و نقدینگی به واحدهای تولیدی، از راه بانك توسعه تعاون در دست پیگیری است.
وی درباره مشكلات تعاونیهای مسكن مهر چهارمحال و بختیاری گفت: 80 درصد این تعاونیها بر پایه برنامه ریزیهای صورت گرفته، طرح ها را اجرا كرده و به متقاضیان تحویل داده اند، برای 20 درصد تعاونی های باقی مانده كه اجرای طرح های آنان با مشكل روبرو شده نیز تصمیم گیری برای تعیین تكلیف این تعاونی ها در حال انجام است.
به گفته او، تلاش می شود تا پایان امسال مشكلات این طرح ها نیز برطرف و واحدها به متقاضیان تحویل شود.
جزایری اضافه كرد: از آغاز سال 1395، اجرای طرح مسكن اجتماعی دولت تدبیر و امید در دستور كار مسوولان استان قرار میگیرد.
وی همچنین با اشاره به قدیمی بودن شیوه تولید محصولات برخی واحدهای تولیدی چهارمحال و بختیاری گفت: بر پایه مذاكرات صورت گرفته، محصولات این واحدها، بر اساس نیاز بازار و با هدف توسعه صادرات، تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی میشود.
جزایری حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی در بازار كار را بسیار مهم و اثرگذار دانست و گفت: باید زمینه سرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم شود و این بخش می تواند نقش مهمی در ایجاد اشتغال داشته باشد.
«كاظم شاملو» دبیر و كارشناس اقتصادی خبرگزاری جمهوری اسلامی چهارمحال وبختیاری نیز در این میزگرد گفت: یكی از علتهای توسعه نیافتگی چهارمحال و بختیاری در حوزههای گوناگون به ویژه اقتصادی، بهرهگیری حداقلی از ظرفیت های گوناگون استان طی سالهای گذشته بوده است.
شاملو افزود: واقعیت این است كه در حوزه اقتصادی، بخش دولتی با محدودیت منابع روبرو است و به همین منظور استفاده از توان بخش خصوصی باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد و محدودیت ها از پیش روی سرمایه گذاران برداشته شود.
به گفته وی، استفاده از ظرفیت های رسانه ای برای معرفی توانمندی ها و زمینه های سرمایه گذاری در استان به طور جدی مورد توجه قرار نگرفته است و بهره گیری از این ظرفیت می تواند باعث ایجاد رغبت به سرمایه گذاری در استان شود.
گزارشگر: وحید رییسی دهكردی
7362/2097/ 6014/1961
مسوولان استان چهارمحال و بختیاری در میزگرد ایرنا تاكید كردند؛
افزایش تقاضا برای سرمایه گذاری در چهارمحال و بختیاری طی 2 سال گذشته
۱ شهریور ۱۳۹۴، ۱۷:۳۵
کد خبر:
81730906
شهركرد- ایرنا- كارشناسان و مسوولان استان چهارمحال و بختیاری طی میزگرد «رویكرد اقتصادی دولت یازدهم در چهارمحال و بختیاری» دستاوردهای اقتصادی كنونی و برنامه های آتی دولت برای این استان را تشریح كردند.