۲ شهریور ۱۳۹۴، ۱۴:۰۱
کد خبر: 81732003
T T
۰ نفر
توسعه روابط با  آذربایجان نمونه ای از تعامل مثبت با همسایگان است

باكو - ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در باكو گفت : توسعه روابط با جمهوری آذربایجان یك نمونه از تعامل مثبت با همسایگان است .

محسن پاك آیین روز سه شنبه در مصاحبه با ایرنا به مناسبت هفته دولت ، با گرامیداشت یاد شهیدان رجائی و باهنر، برنامه تقویت روابط با همسایگان را سیاست اصولی نظام عنوان كرد .
وی افزود: با اولویت دادن به سیاست های تعاملی ،شاهد موفقیت دیپلماسی برد - برد در رابطه با اغلب همسایگان هستیم.
به گفته محسن پاك آیین دستگاه دیپلماسی موفق شد برخی مسائل كه می‌توانست فضای روانی نامناسبی در روند مثبت روابط با باكو ایجاد كند را مدیریت كرده و با ایجاد فضای آرامش و اعتماد ، از فرصت های موجود برای همكاری استفاده كرد.
پاك آیین با تصریح بر اینكه روابط و تعملات با كشورهای همسایه جزو اولویت‌های سیاست خارجی هر كشوری و از جمله جمهوری اسلامی ایران است گفت: در سایه تداوم دیپلماسی برد - برد باكو و تهران با توجه به موقعیت استراتژیك خاص منطقه قفقاز رابطه بسیار نزدیك با جمهوری آذربایجان به عنوان مهمترین كشور قفقاز از دستاوردهای سیاست خارجی دولت یازدهم محسوب می شود.

سفیر ایران افزود:علیرغم اینكه تمركز دستگاه سیاست خارجی بر موضوع هسته‌ای بود اما زمینه تعامل و همكاری‌های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی با همسایگان از جمله جمهوری آذربایجان فراهم شد.
پاك آیین با اشاره به حضور الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان درفروردین ماه 1393 در ایران گفت: به دنبال این سفر سفرها ی مقامات دو كشور به تهران و باكو را شاهد بودیم و برگزاری كمیسیون مشترك اقتصادی در مرداد ماه و امضای یادداشت تفاهم همكاری با كم‌ترین اختلاف نظر ، بر اراده قوی دو طرف برای دستیابی به حداكثر توافق صحه گذارد.
وی با تاكید بر اینكه در دو سال گذشته، اولویت دادن به مباحث اقتصادی در روابط ایران و جمهوری آذربایجان باعث شد تا در حوزه تجارت غیرنفتی در مقایسه با زمان مشابه پیشین، رشد مناسبی را شاهد باشیم ، افزود: ادامه سوآپ گاز و سرمایه گذاری ایران در میدان گازی شاه دنیز جمهوری آذربایجان ، تسهیل در صدور ویزا و بخصوص صدور ویزا در مبادی ورودی به نخجوان برای اتباع ایرانی ، بهبود تدریجی كاهش عوارض، ساماندهی امور گمركی به‌خصوص با افتتاح پایانه مسافری بیله سوار، برطرف ساختن برخی مشكلات در مرزهای دو كشور و بازگشایی پل استراتژیك جلفا را از دستاوردهای دو كشور در حوزه اقتصادی بود.
محسن پاك آیین امضای توافقنامه میان شركت های راه آهن ایران، روسیه و آذربایجان برای تكمیل خط آهن قزوین-آستارا ، اقدامات جهت رفع مشكلات بانكی، تقویت ارتباطات بخش‌های خصوصی و حضور تجار در نمایشگاه های بازرگانی دو كشور، صدور خودروهای ایران به آذربایجان، خرید و تبادل برق،تداوم سفر گردشگران آذربایجانی به ایران از دیگر دستاوردهای دو كشور در این حوزه عنوان كرد
سفیر كشورمان با اشاره به اینكه فضای مثبت حاكم بر روابط تهران و باكو، مقدمات سفر رییس‌جمهور ایران در آبان ماه سال 1393 به باكو را فراهم كرد، گفت: با این سفر فصل جدیدی در روند توسعه روابط دو كشور آغاز شد .
پاك آیین گفت : ارتباط سرمایه‌گذاران و فعالان بخش خصوصی دو كشور كه در سفر رئیس جمهور به باكو نیز دنبال شد، نشان داد كه اراده دولت بر تقویت فعالیت موثر بخش‌های خصوصی دو كشور استوار است.
سفیر ایران گفت : سفر دكتر ظریف وزیر امورخارجه ،سردار دهقان وزیر دفاع و دكتر ربیعی وزیر تعاون،كار و رفاه اجتماعی به باكو و سفر اخیر شاهن مصطفی اف وزیر اقتصاد و صنعت آذربایجان به ایران، نشان داد كه توسعه مناسبات فیمابین، علاوه بر تامین منافع ملی و امنیت منطقه‌ای می‌تواند دو كشور را به دو متحد راهبردی تبدیل كند.
پاك آیین كاهش فضای ایران هراسی در منطقه، توافق برای مبارزه با افراط گرایی و مقابله با عناصر ثالث كه قصد تخریب روابط ایران و كشورهای همسایه دارند، تفاهم برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر، تبادل زندانیان، افزایش همكاری‌های دفاعی ، توسعه ارتباطات دانشگاهی، فرهنگی میان ایران و جمهوری آذربایجان و افزایش توجه ایران به حل صلح‌آمیز مناقشه قره باغ را از نتایج حضور فعال دستگاه دیپلماسی در منطقه دانست .
به گفته سفیر كشورمان با تداوم این روند، ایران و جمهوری آذربایجان نه تنها می‌توانند شریكان تجاری خوبی برای یكدیگر باشند بلكه با شناخت تهدید های منطقه ای و برنامه ریزی و عملیاتی كردن تفاهمات، می توانند استقرار صلح و ثبات در منطقه را ممكن سازند.
خاورم ** 337**1566