۳ شهریور ۱۳۹۴، ۱۳:۱۹
کد خبر: 81733606
T T
۰ نفر
تعطیلات نمایندگان تغییر نمی كند/تشكیل جلسات برجام در ایام تعطیل

تهران - ایرنا - نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی با بیان این كه كمیسیون ویژه بررسی برجام در ایام تعطیلات سه هفتگی مجلس جلسه خواهد داشت، گفت: هیات رییسه مجلس درخواست تعدادی از نمایندگان برای تغییر در تعطیلات سه هفتگی مجلس را مناسب ندانست.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسن ابوترابی فرد روز سه شنبه در پاسخ به تذكر احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس افزود: تعطیلات تابستانی مجلس 30 روز است و ما دو هفته تعطیلات تابستانه پیش بینی كردیم و یك هفته نیز نمایندگان در حوزه انتخابیه حضور پیدا می كنند.
وی ادامه داد: ما در هیات رییسه در خصوص درخواست نمایندگان بحث كردیم كه آیا مناسب است كه تعطیلات را تغییر دهیم و به این تصمیم رسیدیم كه با توجه به این كه نمایندگان برای این سه هفته برنامه ریزی كردند در این زمینه تغییری نداشته باشیم.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین با توجه به تشكیل كمیسیون ویژه بررسی برجام مناسب نیست كه ما برنامه نمایندگان مجلس را تغییر دهیم و این كمیسیون جلسات خود را در ایام تعطیلات خواهد داشت و بررسی برجام نیز در صلاحیت این كمیسیون است.
ابوترابی فرد افزود: با توجه به شكل گیری كمیسیون ویژه بررسی برجام و برگزاری جلسات كه امروز صبح نیز تشكیل شد، برنامه نمایندگان برای ایام تعطیلات را تغییر ندادیم اما اگر كمیسیون ویژه بررسی برجام به این نتیجه رسید كه لازم است جلسه ای داشته باشیم، پیشنهاد كمیسیون ویژه را در هیات رییسه بررسی و اعلام می كنیم تا در خدمت نمایندگان باشیم.
احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس در تذكری شفاهی به هیات رییسه مجلس گفت: ماده 86 آیین نامه داخلی مجلس تعطیلات تابستانه مجلس در هر سال را 30 روز پیش بینی كرده كه زمان آن با تشخیص مجلس تعیین می شود و هیات رییسه می تواند در تنظیم برنامه جلسات علنی و كمیسیون ها به گونه ای عمل كند كه نمایندگان هر ماه یك هفته كاری برای رسیدگی به وظایف نمایندگی فرصت داشته باشند.
وی ادامه داد: همچنین در صورت ضرورت رییس مجلس می تواند با تقاضای حداقل 50 نفر از نمایندگان یا به درخواست دولت در اوقات تعطیل به طور فوق العاده جلسات مجلس را برگزار كند.
نماینده مردم قم در مجلس گفت: ما 54 نفر از نمایندگان درخواست كردیم كه یك هفته كه نمایندگان برای رسیدگی به امورنمایندگی در حوزه انتخابیه حاضر می شوند با دو هفته تعطیلات تابستانی پشت سرهم نباشد، متاسفانه هیات رییسه توجهی نكرد و دوباره از فردا نمایندگان تا 29 شهریور تعطیل می شوند، دوباره یكسری شروع می كنند و با حمله به مجلس می گویند كه مجلس را تعطیل كردند و برجام ماند.
امیرآبادی افزود: هیات رییسه مجلس زمان تعطیل را به رای بگذارد چرا كه آیین نامه به صراحت بیان می كند كه زمان باید به تشخیص مجلس باشد، متاسفانه از مجلس رای گیری نشده و هیات رییسه تصمیم گرفته است؛ برخی نمایندگان نسبت به این موضوع اعتراض دارند كه خواهش می كنم هیات رییسه در این زمینه تجدید نظر كند.
نماینده مردم قم در بخش دیگری از تذكر خود با اشاره به حضور امروز وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی در مجلس در تذكری به هیات رییسه مجلس گفت: نماینده سوال كننده در طرح سوال از وزیر باید بگوید قانع شد یا نشد و این كه بحث در خصوص زمینه های مختلف كند خارج از آیین نامه بود.
مجتبی رحماندوست نماینده مردم تهران گفت: از دو روز گذشته بیمه تكمیلی اكثر جانبازان و ایثارگران به در بسته خورده است و در برخی موارد قطع شده است در حالی كه طبق ماده 49 قانون الحاق بنیاد شهید،‌ امور ایثارگران دولت باید بیمه تكمیلی جانبازان و ایثارگران تامین كند.
وی ادامه داد: آقای نوبخت صدور بخشنامه كافی نیست باید اعتبارات لازم برای بیمه تكمیلی جانبازان و ایثارگران را به بنیاد شهید پرداخت كنید؛ ‌اگر دولت به این موضوع رسیدگی فوری نكند شاهد عكس العمل هایی در بعضی از استان ها خواهد بود.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: همچنین بیش از 9 ماه است كه وزارت راه و شهرسازی وعده اجرای قانون بلیط نیم بها برای شركت های هواپیمایی دولتی و خصوصی برای ایثارگران را داده است اما اجرا نمی كند و پیگیری های بنده هم در این زمینه تأثیری نداشته است و مجبور به امضای طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی شده ام.
رحماندوست افزود: متاسفانه آیین نامه های قانون جامع ایثارگران و همچنین عملیاتی كردن سندهای راهبردی رزمندگان همچنان محقق نشده است.
وی همچنین از رییس جمهوری خواست همت بیشتری برای كنترل كالاهای قاچاق و ورود كالاهای تقلبی داشته باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس همچنین گفت:‌ بازگشایی لانه جاسوسی روباه پیر، معلم شیطان بزرگ، استاد تفرقه افكنی انگلیس خبیث در ایران اسلامی را به قاطبه ملت ایران تسلیت عرض می كنم.
محمد حسن ابوترابی فرد نایب رییس مجلس كه ریاست جلسه علنی را برعهده داشت در پاسخ به تذكر رحماندوست گفت: با توجه به اینكه در زمینه بیمه جانبازان و ایثارگران قانون دایمی داریم رییس مجلس شورای اسلامی در این خصوص با رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی صحبت كرده تا بخشنامه این قانون اصلاح شود و انجام امور درمانی توسط بنیاد جانبازان و ایثارگران تسریع یابد.
سید مرتضی حسینی نماینده مردم قزوین در مجلس نیز در تذكری شفاهی گفت: چرا استفاده از نام شهید باهنر و شهید رجایی شعاری شده اما استكبارستیزی این شهیدان سرلوحه كار دولت و همه قرار نگرفته است چنانكه این روز ها برخی از مرگ بر امریكا و انگلیس ناراحت می شوند؛ ملت ایران بداند شاید در آینده همین ها بگویند مرگ بر منافقین و قاتلان شهید رجایی و باهنر هم نگویید.
وی افزود: از اول انقلاب تا كنون چه كسانی مخالف شورای نگهبان بودند؟ همه كج اندیشان، ‌دلبستگان به استكبار، مفسدان اقتصادی، اخلاقی و سیاسی مخالف شورای نگهبان بودند چون این شورا حافظ اسلامیت و جمهوریت نظام بود.
نماینده مردم قزوین با حمایت از قوه قضاییه در برخورد با مفسدان اقتصادی و عدم تبعیض در برخورد با ملت ایران تاكید كرد: برخی می خواهند حكم آقازاده ای كه به خاطر فساد اقتصادی در زندان است را سیاسی جلوه دهند در صورتی كه پرونده فساد اقتصادی وی به چندین جلد می رسد.
عزت ‌الله یوسفیان ملا نماینده مردم آمل در مجلس نیز در تذكری شفاهی گفت: وزیر بهداشت،‌درمان و آموزش پزشكی استدعای ما این است كه به مطالبات و صحبت‌ های پرستاران و سایر افرادی كه در این بخش متضرر شده‌ اند توجه كنید، نكند این افراد زیر دست‌ و پای اجرای این طرح فنا شوند.
وی در تذكری به هیات رییسه مجلس و وزیر‌ آموزش و پرورش بر لزوم حل مشكل فرهنگیان تا قبل از شروع سال تحصیلی جدید تاكید كرد.
احمد سالك نماینده مردم اصفهان در مجلس نیز در تذكری شفاهی از قوه قضاییه به ویژه دادگاه انقلاب خواست پرونده 8 شهریور را مورد بررسی قرار دهد.
وی خطاب به رییس جمهوری اظهارداشت: دفاع از شورای نگهبان، دفاع از نظام مقدس جمهوری اسلامی است كه نباید كمر به تضعیف آن بست و باید دولت همت خود را برای برون رفت از ركود اقتصادی معطوف كند كه بسیاری از صنایع كشور و كارخانه ها رو به تعطیلی است همچنین از طرفی نباید ایجاد رونق در اقتصاد كشور را با لغو تحریم ها گره زد بلكه باید اقتصاد مقاومتی را عملی كرد و مقابله با بیكاری را سرلوحه حركت خود قرار داد.
وی ادامه داد: ایران اسلامی همیشه با تمام قدرت و اقتدار استكبار ستیز بوده است لذا باید منتظر فتنه بزرگ تر از طریق سفارت انگلیس باشید.
احمد بخشایش اردستانی نماینده مردم اردستان در مجلس نیز در تذكری شفاهی گفت: مردم بدانید نابودی تمدن ها و مردمان گذشته از آنجا بود كه سرشناسی مانند آقازاده ها اگر دزدی می كرد رهایش می كردند و چون ناتوانی دزدی می كرد مجازاتش می كردند؛ مردم ایران هرگز مورد تهدید عملی اسرائیل و آمریكا قرار نمی گیرند آن ها نمی توانند جمهوری اسلامی را به انفعال بكشانند تنها پدیده ای كه می تواند سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی را متاثر سازد پدیده آقازاده ها است.
وی افزود: باید به فساد این گروه فارغ از نوع گرایش های سیاسی شان رسیدگی شود ستاد مبارزه با مفاسد متشكل از سران قوا ناكارآمدی خود را در این 35 سال به اثبات رسانده است باید از رسانه ها سود جست همانطور كه در غرب از رسانه ها برای مبارزه با فساد اداری استفاده می كنند؛ رسانه ها ركن چهارم مردم سالاری دینی هستند و باید از این قشر در زمینه مبارزه با فساد به درستی بهره گرفت.
وی ادامه داد: رهبر كبیر انقلاب مجلس را در راس امور می دانست، رهبر معظم انقلاب نیز این گزاره را مستحكم عنوان كردند اما این روزها این گزاره عوض شده است و باید بگوییم رییس مجلس و نایب رییس مجلس در راس امور هستند چون این آقایان استیضاح وزرا را غربالگری می كنند و نسبت به اعلام وصول آنها اقدام نمی كنند.
نماینده مردم اردستان در مجلس گفت: آیین نامه داخلی مجلس در این موضوع واضح و شفاف است فراموش نكنید كه انتخاب استاندار فارس بر خلاف ادعای وزیر كشور صورت گرفت و نمایندگان این استان استیضاح وزیر را كلید زدند و تحویل آقای باهنر داده شد؛ باهنر مانند رییس جمهور آمریكا در نظام های ریاستی استیضاح وزیر كشور را اعلام وصول نمی كند چون وزیر كشور را هم جناح خود می داند.
بخشایشی خطاب به رییس مجلس اظهارداشت: فكر نمی كنید حق و حقوق نمایندگان را ضایع می كنید؟ پاسخ شما در شب اول قبر چیست؟ استانداران استان های دیگر مانند اصفهان پس از ماجرای استاندار فارس به نمایندگان استان توجهی نمی كنند حتی پاسخ تلفن ما را نمی دهند؛ مصلحت مجلس مهم است یا مصلحت شخصی؟
وی ادامه داد: ملت شریف ایران رییس مجلس اجازه نمی دهد قانون اجرا شود، این حق مجلس است كه استیضاح توسط رییس مجلس اعلام وصول شود.
محمد حسن ابوترابی فرد نایب رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذكر گفت: زمانی كه نمایندگان پیگیر استیضاح باشند و نامه را به هیات رییسه تحویل دهند اعضای هیات رییسه براساس آیین نامه بعد از اینكه متن استیضاح را بررسی كنند طرح را به كمیسیون ارجاع می دهیم؛ البته به این معنا نیست كه با همكاران برای پس گرفتن استیضاح مذاكره نكنیم نقطه نظرات را به همكاران انتقال می دهیم اما اگر اراده نمایندگان بر استیضاح باشد بنای هیات رییسه بر این است استیضاح به كمیسیون ارجاع داده شود.
سیام**9254**1429
۰ نفر