به گزارش ایرنا از هلث، معمولا از عود به دلیل بوی خوش آیندی كه از آن در هنگام سوختن متصاعد می شود، در مراسم مذهبی استفاده می شود.
به گفته محققان، تا كنون مطالعات كمی در زمینه اثرات دود عود انجام شده است؛ دود عود حاوی ذرات بسیار ریز و نرمی است كه برای سلامتی مضر است.
رانگ ژو محقق دانشگاه سوات چاینا در چین در یك بیانیه مطبوعاتی اعلام كرد: مشخصا نیاز مبرمی به آگاهی های بیشتر و مدیریت خطرات سلامتی مرتبط با سوختن عود در محیط های داخل ساختمان، وجود دارد.
محققان در این مطالعه دو نوع عود را با هم مقایسه كردند؛ هر دو نوع این عودها حاوی agarwood و sandalwood از موادی بودند كه بطور شایع در عودها وجود دارد.
این مطالعه نشان داد كه 99 درصد دود ناشی از این عودها، حاوی ذرات بسیار ریز و نرمی هستند كه برای سلامتی بسیار مضر است.
محققان با اشاره به اینكه دود عود حاوی 64 مولفه مختلف است ، گفتند برخی از این مولفه ها اندكی مضر هستند اما برخی دیگر بسیار سمی هستند.
سپس محققان اثرات دود عود را بر سلول های تخمدان همسترهای چینی آزمایش كردند.محققان متوجه شدند كه مولفه های عود جهش زا هستند به این معنی كه آنها می توانند بطور بالقوه باعث تغییر دی.ان.ای و بروز جهش ها شوند.
همچنین مشخص شد كه مولفه های موجود در عود از نمونه های سیگار كه در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت، سیتوتوكسیك و ژنوتوكسیك تر هستند.
در حالیكه مطالعات زیادی در مورد دود عود انجام نشده است اما برخی مطالعات سوزاندن چوب عود را با ابتلا به سرطان ریه، لوسمی در كودكان و تومورهای مغزی ارتباط داده اند.همچنین تركیبات سیتوتوكسیك و تركیبات ژنوتوكسیك با ابتلا به سرطان ارتباط دارد.
این مطالعه در مجله Environmental Chemistry Letters منتشر شده است.
علمی(6)**2038**1599
تهران-ایرنا- محققان چینی می گویند كه دود عود حاوی موادی است كه برای سلول های بدن انسان بالقوه سمی تر از دود سیگار است.