۴ شهریور ۱۳۹۴، ۱۹:۱۰
کد خبر: 81735968
T T
۰ نفر
عضو شورای شهر: آمار جدید جمعیت موش های تهران اعلام می شود

تهران - ایرنا - رییس كمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران گفت: جدیدترین آمار جمعیت موش تهران آذرماه امسال اعلام می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا رحمت الله حافظی روز چهارشنبه در نشست مشترك شركت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران و كمیسیون محیط زیست و سلامت شورای شهراسلامی شهر تهران گفت: جمعیت موش ها با روش های علمی شمارش و به شهروندان اعلام می شود.
وی گفت: كنترل موش های شهر تهران در حال انجام است و اینكه تعداد آنها در سال های اخیر چقدر افزایش یافته است در دست بررسی است.
حافظی عنوان كرد: اقداماتی از جمله مسدود كردن شبكه های زیرزمینی، ارائه آموزش اصناف برای رعایت بهداشت و جلوگیری از ریختن زباله ها در درون جوی آب درحال انجام است كه شاهد روند كاهش جمعیت موش ها خواهیم بود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطر نشان كرد: جمعیت موش ها در آخرین آمار 30 تا 35 میلیون اعلام شد كه تمامی این آمارها غیرعلمی بود.
وی با اشاره به اینكه شركت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران برنامه های ویژه ای را در این باره در دستور كار خود قرار داده خاطر نشان كرد: براساس آخرین آمارها جمعیت موش در شهر تهران یك میلیون و 800 هزار اعلام شد كه این آمار با اقدامات انجام شده كاهش داشته است.
محمد حقانی عضو كمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز حیوانات موذی در سطح شهر را ناقل انواع بیماری ها عنوان كرد.
وی افزود: بر اساس بررسی های انجام شده هر جفت موش سالانه 700 تا 800 موش تولید می كنند.
حقانی با بیان اینكه شهرداری تهران به دنبال كنترل جمعیت موش در پایتخت است، افزود: این موضوع ارتباط نزدیكی با نظافت شهر دارد و عمدتا جانوران موذی در محلات كثیف و انبارهای تاریك جمع می شوند.
رضا قدیمی مدیرعامل شركت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران نیز در این نشست با اشاره به ماده 31 برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران و بند 15 ماده 55 قانون شهرداری ها افزود: بر اساس برنامه كنترل جانوران مضر شهری كه شامل موش و سگ های بدون صاحب است برعهده شهرداری است.
وی گفت: كنترل حیوانات بدون صاحب، عقیم سازی و مبارزه بیولوژیك در دستور كاراین شركت قرار گرفته و طرح های مربوط به آن به شورای شهر ارائه شده است.
وی رفع نگرانی شهروندان، ایجاد آرامش روانی، كاهش و كنترل جمعیت موش، كاهش زیستگاه های موش، حذف یا محدود كردن عوامل ازدیاد جمعیت حیوانات موذی و كاهش تدریجی وفور جمعیت این حیوانات را از اهداف برنامه های اجرایی شركت ساماندهی صنایع و مشاغل در این حوزه عنوان كرد.
قدیمی با اشاره به روش های كنترل تعداد موش ها گفت: مبارزه شیمیایی با جانوران مضر شهری از جمله این روش ها است كه سهم آن را كاهش داده و سعی شده از سایر روش ها استفاده شود.
مدیرعامل شركت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران یادآور شد: قرار بود تا پایان سال 94 مبارزه شیمیایی به 50 درصد برسد اما این عدد با كاهش چشم گیری به 30 درصد رسیده است.
وی درباره روش كنترل فیزیكی جمعیت موش نیز گفت: با این روش نیز 25 درصد پیشرفت داشته ایم.
قدیمی با بیان اینكه در زمینه ساماندهی سگ های بدون صاحب به دلیل مشكلات متعدد كمی از برنامه ها عقب هستیم تاكید كرد: در دو سال گذشته حتی یك سگ با تفنگ كشته نشد و زنده گیری سگ ها در دستور كار قرار داشت.
وی با بیان اینكه براساس برنامه ریزی ها تا پایان سال 97 باید در زمینه زنده گیری وعقیم سازی به پیشرفت مناسبی دست یابیم گفت: واگذاری بخشی از برنامه ها به شهروندان باید به 15 درصد برسد كه هفت درصد به آنان واگذار شده است.
وی در ادامه با بیان اینكه كنترل جمعیت سگ ها از مبدا شهر تهران در 11 منطقه حریم شهر دشوار است گفت: تیم های كارشناسی در هزار نقطه شهر تهران در زمینه كنترل و زنده گیری سگ ها فعال هستند.
وی زنده گیری سگ ها را از دشوارترین كارها در دنیا برشمرد و خاطرنشان كرد: زنده گیری سگ در ارتفاعات بسیار سخت است اما طی پنج ماه گذشته 970 قلاده سگ در 10 منطقه شهر تهران زنده گیری شده است.
وی با بیان اینكه اكیپ های زنده گیری سگ روزانه سه سگ را زنده گیری می كنند افزود: این اكیپ ها ازساعت 12 شب تا شش صبح فعال هستند.
قدیمی در ادامه افزود: شش هزار لاشه موش كه با مبارزه شیمیایی و سه هزار لاشه كه با مبارزه مكانیكی و تله چسبی نیز در پنج ماه اول امسال جمع آوری شدند.
وی گفت: بر این اساس 30 هزار تله در شهر تهران مورد استفاده قرار گرفته كه حدود 120 هزار لاشه در پنج ماه اول امسال جمع آوری شده است.
مدیرعامل شركت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران همچنین از انعقاد تفاهم نامه مشترك درخصوص كنترل سگ های بدون صاحب با انجمن بین المللی حمایت از حیوانات خبر داد.
وی ساخت آزمایشگاه و كلینیك موش در شهر تهران را از جمله برنامه های این تفاهم نامه عنوان كرد و گفت: این طرح در دستور كار قرار گرفته و راه اندازی كلینیك دامپزشكی سیار در بوستان های جنگلی سرخه حصار، چیتگر و لویزان در حال انجام است.
در ادامه این برنامه خبرنگاران حوزه شهری رسانه ها از نزدیك با روند اجرای طرح كنترل جمعیت موش در خیابان های مولوی، مصطفی خمینی و میدان شوش آشنا شدند.
تهرام/7244//1348
۰ نفر