قادر حاجي قليزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: برچسب گذاري تغذيه اي اصليترين وسيله تبادل اطلاعات بين توليدكنندگان و فروشندگان محصولات خوراكي با خريداران و مصرف كنندگان است و اين برچسب گذاري امكان اطلاع رساني سريع را به مصرف كنندگان انواع محصولات مي دهد.
وي اضافه كرد: با توجه به نياز مصرف كنندگان در سنين مختلف و همچنين به دليل تنوع مواد غذايي در كشور، بحث برچسب گذاري محصولات از اهميت ويژهاي برخوردار است.
حاجي قليزاده ادامه داد: تا پايان سال جاري هرمحصول غذايي و آشاميدني كه ملزم به درج نشانگر رنگي تغذيهاي است، بدون درج اين نشانگر مجاز به عرضه در بازار نخواهد بود.
وي افزود: برچسبگذاري تغذيهاي بر روي تمامي مواد غذايي بسته بندي شده آماده فروش اعم از توليد داخل و وارداتي مشمول اخذ پروانه ساخت، پروانه بهداشتي ورود و شناسه نظارت و مشاغل خانگي مطابق با قانون مواد خوراكي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي درج مي شود.
وي گفت: پنج فاكتور شامل چربي، اسيد چرب ترانس، نمك، قند و كالري به شكل چراغ راهنماي سه رنگ (سبز، قرمز و زرد) روي محصولات درج خواهد شد كه رنگ سبز حاكي از عدم محدوديت مصرف است.
وي ادامه داد: رنگ زرد نشان احتياط و رنگ قرمز نيز نشان محدوديت مصرف است.
با توجه به ابلاغ ضابطه جديد برچسب گذاري مواد غذايي به بخش صنعت و الزام توليد كنندگان به درج حقايق تغذيهاي مطابق آخرين دستورالعمل حداقل ضوابط برچسب گذاري مواد خوراكي و آشاميدني (درج جدول تغذيهاي به همراه درصد مقادير مرجع غذايي يا NRV و چراغ راهنمايي تغذيهاي) بر روي بسته بندي محصولات، همه توليد كنندگان موظف به رعايت اين ضوابط هم سو با وزارت بهداشت مي باشند تا با درج برچسبگذاري صحيح و صادقانه كمك شاياني به مصرف كنندگان در به كارگيري انتخابهاي هوشمندانه و سلامت بخش كنند.
8137/2093
اروميه - ايرنا - مدير اداره نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و داروي آذربايجان غربي گفت: نشانگر رنگي تغذيه اي بر روي بسته بندي تمامي محصولات غذايي و آشاميدني تا پايان امسال درج مي شود.