۹ شهریور ۱۳۹۴، ۱۹:۲۵
کد خبر: 81742655
T T
۰ نفر

مشهد - ایرنا - معاون حفاظت و بهره برداری شركت مدیریت منابع آب ایران گفت: 400 هزار حلقه چاه در كشور طی سه سال مجهز به كنتور هوشمند می شود.

جهانگیر حبیبی روز دوشنبه در گردهمایی تبیین طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرمینی در مشهد افزود: تمام مشتركین آب شرب و صنعتی دارای كنتور و دستگاه های اندازگیری مصرف هستند و علاوه بر آن موظف به نصب كنتورهای هوشمند بوده اند.
وی با بیان اینكه در بخش كشاورزی این تكلیف وجود نداشته است اظهار كرد: با توجه به اینكه عمده مصرف آب در بخش كشاورزی است در نصب كنتورهای هوشمند در این حوزه بسیار عقب هستیم.
وی گفت: خراسان رضوی در زمینه نصب این كنتورها كه از ضرورت اجرای طرح احیا و تعادل بخشی سفره های آب زیرزمینی است وضعیت نسبتا خوبی دارد.
وی با بیان اینكه فقط هشت درصد چاه های آب كشور دارای كنتور هستند افزود: از 560 هزار حلقه چاه مجاز در كشور 45 هزار چاه كنتور دارد.
حبیبی افزود: امروز كشور با تهدید جدی كمبود و نابودی منابع آب مواجه است و دیگر فرصتی برای شعار ، تعریف و یا توجه به ملاحظات در این بخش نیست.
وی با بیان اینكه خراسان رضوی در برابر این تهدید جایگاه و رده نخست را دارد عنوان كرد: امروز مسوولان دریافته اند كه با وضعیت موجود منابع آب، بارش ها و نیز روال كنونی مصرف، طی چند سال آینده بسیاری از شهرها با خطر مهاجرت جمعیت مواجه خواهند شد.
وی گفت: وزارت نیرو از سال های گذشته برنامه ها و راهبردهایی تدوین كرده اما چون این خطر به طور جدی احساس و درك نشده بود كمتر به اجرای این برنامه ها پرداخته شده است.
وی افزود: در دولت یازدهم این حساسیت ها بسیار افزایش یافت بطوریكه شورای عالی آب بیشترین نشست ها و جلسات را در این دوره داشته است.
وی ادامه داد : این شورا در دولت های گذشته در مجموع هشت جلسه برگزار كرده اما در دولت یازدهم تا امروز این جلسات به حدود 18 مورد رسیده و تمام تصمیمات گرفته شده در آن از جمله مباحث مهم و جدی حوزه آب بوده است.
وی گفت: در راستای تصمیم گیری و برنامه ریزی ها در زمینه تعادل بخشی سفره های آب زیرزمینی این شورا علاوه بر 15 مصوبه و پروژه چندین حكم نیز به دستگاه های مختلف اعم از صنعت، معدن و تجارت، جهاد كشاورزی، محیط زیست، قوه قضاییه ابلاغ شده تا نقش محوری خود را در این حوزه ایفا نمایند.
وی با بیان اینكه امروز همه بخش ها در این حوزه فعال شده اند گفت : سند ملی آب نیز هم اكنون در شورای عالی امنیت ملی در دست بررسی است.
وی تصریح كرد: بحث آب و محدودیت های آن بویژه در حوزه منابع آب زیرزمینی به حدی جدی است كه همه اركان كشور با آن درگیر شده اند.
حبیبی گفت: وزارت نیرو با تصویب طرح احیا و تعادل بخشی سفره های آب زیرزمینی كه مصوبه پانزدهمین جلسه شورای عالی آب است برنامه ریزی برای انجام این طرح را انجام داده است.
وی افزود: طرح تعادل بخشی از سال 84 در كشور شروع شد و در یك مقطع زمانی هم اعتبار قابل توجه داشت اما سال ها تقریبا تعطیل شد و اعتبار آن در سال گذشته در كل كشور به 230 میلیارد ریال رسید.
وی با بیان اینكه طی این سال ها از این طرح فقط نام آن مانده بود اظهار كرد: این طرح هم اكنون با عنوان طرح احیای تعادل بخشی منابع زیرزمینی احیا شده و امسال برای آن سه هزار و 250 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده كه رشد 14 برابری آن بیانگر میزان توجه همه مسوولان كشور به این امر است.
وی گفت: بیش از 65 درصد مصارف آب كشور وابسته به منابع زیرزمینی است در حالی كه اعتبارات موجود همه در حوزه آب سطحی هزینه می شد اما امسال با رشد چشمگیر اعتبارات توجه قابل توجهی به حوزه ذخایر زیرزمینی شده است.
به گفته وی طرح احیای تعادل بخشی سفره های آب زیرزمینی در سطح تمام دشت های محدوده دریاچه ارومیه و 85 دشت دیگر از 606 محله مطالعاتی كشور بصورت پایلوت اجرا می شود.
وی اظهار كرد: برای اجرای این طرح ها شورای دشت متشكل از همه بخش ها و نهادها و تشكل ها از قبیل دانشگاهیان، روحانیون ، معتمدین محلات و دستگاه ها و نهادهای مختلف تشكیل شده است.
وی با بیان اینكه بخشی از طرح تعادل بخشی مربوط به تجهیز چاه ها به دستگاه های اندازه گیری و كنتورهای هوشمند برای اعمال كنترل لازم بر مصارف موجود است گفت: این اقدام مانع اضافه برداشت از ذخایر می شود.
وی افزود: علاوه بر آن نسبت به پر كردن و بستن چاه های غیر مجاز هم اقدام می شود كه كار در این حوزه آغاز شده است.
همایش تبیین طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرمینی با حضور مسوولان و مدیران بخش ها و دستگاه های مختلف استان و نیز مسوولان ستادی به منظور بررسی اجرای طرح نصب كنتورهای هوشمند بر روی چاه های كشاورزی استان و میزان صرفه جویی های ناشی از آن به مدت یك روز در مشهد برگزار شد.
1906 / 6053