۱۱ شهریور ۱۳۹۴، ۱۳:۰۶
کد خبر: 81745053
T T
۰ نفر

بورس چین در تب و تاب رهایی از بحران

۱۱ شهریور ۱۳۹۴، ۱۳:۰۶
کد خبر: 81745053
بورس چین در تب و تاب رهایی از بحران

پكن - ایرنا - آشفتگی در بازار بورس چین و حجم بالای فروش سهام كه از دو هفته پیش شروع شده، با وجود تلاش‌های دولت برای اطمینان بخشیدن به سرمایه‌گذاران نتیجه نداد و این موضوع همچنان به روند خود ادامه می دهد.

به گزارش ایرنا، اگرچه دولت در طول این مدت مسكن‌های مختلفی را برای رهایی بازار از وضعیت كنونی بكار گرفت اما راهكارهای ارائه شده تاكنون نتیجه بخش نبوده و تاثیری نیز در كاهش نگرانی ها نداشته است.
با این حال خبر می رسد كه بیش از 50 سرمایه‌گذار و سهامدار عمده در بازار چین برای بیرون كشیدن بورس این كشور از یك بحران جدی دست به ابتكار جدیدی زده و 16 میلیارد دلار به این بازار تزریق كرده اند.
پیشتر نیز نزدیك به 120 میلیارد دلار به بازارهای اوراق بهادار و سهام در دو شهر «شانگهای» و »شن جن» چین از سوی دولت تزریق شده بود اما نتیجه ای كه انتظار می رفت از این كار حاصل شود، بدست نیامد.
با این حال بورس چین هنوز از تحرك كافی برخوردار نشده و سرمایه گذاران كوچكتر كه شمار آنها به 20 میلیون نفر می رسد سرمایه های خود را از بازارها خارج و به سمت اموال غیرمنقول و طرح های دیگر سرمایه گذاری انتقال داده اند.
«سكیوریتی تایمز» چین، نشریه سهامی این كشور گزارش كرده است كه پشتیبانی از بازار با سرمایه گذاری های كلان از اهمیت بالایی برخوردار است.
برخی از شركت های سهامی گفته اند كه نزدیك به یك سوم از دارایی های خود را به بازار سهام تزریق كرده اند به این امید كه اوضاع سر و سامان یابد.
شاخص ها نشان می‌دهد كه بورس چین فقط در ماه ژوئن (خرداد - تیر) امسال نزدیك به 30 درصد افت كرده است كه نگرانی سرمایه گذاران از افت رشد اقتصادی و كاهش صادرات چین در این بحران تاثیرات جدی داشت.
كاهش رشد اقتصادی و نگرانی از استمرار آن موجب شد تا در ماه جولای (تیر - مرداد) هم شاخص سهام در شهر شانگهای تا 25 درصد افت كند.
بازار سهام چین همچنان روند نزولی شاخص را تجربه می كند و اوضاع به رغم طرح های حمایتی دولت و بانك مركزی عادی نشده است.
دولت چین در همین رابطه هفته گذشته اعلام كرد كه در نظر دارد اجازه دهد صندوق اصلی بازنشستگی این كشور در بخش سهام سرمایه‌گذاری كند.
بر اساس دستورالعمل جدید، این صندوق می‌تواند تا 30 درصد از دارایی خالص خود را در سهام‌ داخلی سرمایه‌گذاری نماید.
در اقدامی دیگر بانك مركزی چین اعلام كرد كه به منظور افزایش درآمد ناشی از صادرات و تشویق صادركنندگان، ارزش یوان را كاهش می‌دهد.
افت اقتصادی در چین و سقوط بورس در این كشور بر روی سهام كشورهای دیگر نیز تاثیر زیادی داشت و باعث نوسانات شدید در بازارهای بورس اروپا، آمریكا و حتی آسیا شد.
این موضوع حتی باعث شد، اقتصاد چین كه طی بیش از یك دهه گذشته از رشد سریع برخوردار بود و حتی پس از بروز ركود جهانی، كمابیش روند رشد اقتصادی را حفظ كرده بود با كاهش قابل توجه مواجه شود.
چین پس از آمریكا، دومین اقتصاد بزرگ جهان است كه تغییر و تحولات اقتصادی آن تاثیرات زیادی بر اقتصاد جهانی می گذارد.
گفتنی است، بر اساس گزارش های منتشر شده، شاخص سهام بورس «شانگهای» چین نیز در آغاز معاملات امروز (چهارشنبه) بار دیگر با كاهش مواجه شد و 4/39 درصد افت كرد.
آساق*231*1597