به گزارش ايرنا دكتر محمد تقي جغتايي، رييس نهمين كنگره بين المللي دانش اعتياد گفت: لزوم ارتباط بين علوم پايه و باليني در اعتياد و تاثير همكاري بين رشته ها در درمان اعتياد (مانند همكاري نوروبيولوژيست ها با روانپزشكان) از مهمترين رويكردهاي كنگره امسال دانش اعتياد است.
وي افزود: درمانهاي شناختي و توانبخشي شناختي و تاثير آن بر مغز از ديگر مباحث مورد توجه كنگره امسال دانش اعتياد است كه اين كنگره را از كنگره هاي سال هاي گذشته متمايز ميكند.
به گفته جغتايي، مباحث ژنتيك در اعتياد نيز امسال براي اولين بار مورد تبادل نظر و توجه اساتيد، محققان و صاحبنظران حوزه اعتياد در كنگره دانش اعتياد قرار مي گيرد.
وي اظهاركرد: مباحث مربوط به تصويربرداري مغز در معتادان كه محل ها و مسيرهاي درگير با مواد مخدر در مغز را نشان مي دهد و مسايل مربوط به نوع مواد كه چگونگي تاثير نوع مواد بر بخش هاي مختلف مغز را مورد تجزيه و تحليل قرار مي دهند، از ديگر مباحث جديد كنگره دانش اعتياد هستند.
رييس نهمين كنگره بين المللي دانش اعتياد، شركت بيش از 20 سخنران مطرح بين المللي كه عمدتا از كشورهاي اروپايي، امريكا، سوئد، ژاپن و... شركت مي كنند را از ديگر ويژگي هاي كنگره امسال ذكر كرد.
جغتايي به اهميت موضوع اعتياد در جامعه و نتايج مطالعه انجام شده در كشور اشاره كرد و گفت: مردم بزرگترين مشكل سلامتي در جامعه خود را اعتياد مي دانند و اين نگرش به دليل ابعاد گسترده تخريب فردي و اجتماعي معضل اعتياد به وجود آمده كه آن را به بيماري رواني، زيستي و اجتماعي تبديل كرده است.
رييس مركز تحقيقات سلولي مولكولي دانشگاه علوم پزشكي ايران افزود: طبق بررسي هاي انجام شده، نتيجه گرفته اند كه دو عامل عمده بيماريهاي قلبي – عروقي و تصادفات، بيشترين مرگ و مير در جامعه ايران را سبب مي شوند، اما بار اجتماعي و حجم تاثيرات مخرب اعتياد بر روي فرد معتاد، خانواده و اطرافيان او آن قدر گسترده است كه اهميت آن را كمتر از بيماري هاي قلبي – عروقي و تصادفات نمي دانيم.
وي گفت :با توجه به اهميت موضوع اعتياد در جامعه و همچنين ابعاد گسترده تاثيرگذاري اين بيماري به لحاظ فردي، اجتماعي و خانوادگي، كنگره دانش اعتياد فرصت مناسب و بسيار ارزشمندي است كه همه افراد و متخصصان جامعه، ابعاد مختلف آن را از جنبه هاي اقتصادي، جامعه شناسي، بيولوژيك، روانشناسي و ... مورد بحث و تبادل نظر قرار بدهند.
جغتايي افزود: اين كنگره سه روزه فرصت مناسبي است كه سازمانهاي دولتي و غيردولتي (NGO) درگير و متولي درمان و توانبخشي اعتياد بتوانند تجربيات خود را در اختيار ديگران قرار بدهند و در عين حال، نيازهاي اين حوزه را مطرح كنند.
رييس نهمين كنگره دانش اعتياد با اشاره به دريافت بيش از 900 مقاله علمي براي طرح در كنگره امسال، اضافه كرد:داوري و انتخاب مقالات هنوز به پايان نرسيده اما با توجه به تنوع نگرش ها و ابعاد مختلف مطرح شده در اين مقالات، شركت كنندگان مي توانند از مقالات منتخب كه قرار است در هفت سالن به صورت سخنراني و به شكل پوستر به آنان ارائه شود، بهره لازم را ببرند.
وي افزود: در اين كنگره آخرين يافته هاي علمي حوزه اعتياد كه در جهان از اساتيد و صاحبنظران خارجي به شركت كنندگان اين كنگره ارائه ميشود.
نهمين كنگره بين المللي دانش اعتياد با همكاري سازمانها و نهادهاي دولتي و غيردولتي بسياري چون مركز تحقيقات سوءمصرف و وابستگي به مواد دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي، ستاد مبارزه با مواد مخدر، سازمان غذا و دارو و دفتر سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت، پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا، معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري، سازمان بهزيستي كشور، يونيسف، دفتر منطقه يي UNODC، موسسه فرهنگي اكو، مركز ملي مطالعات اعتياد، ستاد توسعه علوم فناوريهاي شناختي، دانشگاه علوم پزشكي تهران، دانشگاه UCLA، پژوهشكده علوم شناختي، سازمان نظام روانشناسي و مشاوره، شبكه سلامت، معاونت امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران، انجمن روان پزشكي ايران، انجمن روانشناسي ايران، سازمان پزشكي قانوني كشور و جمعيت خيريه تولدي دوباره، برگزار مي شود.
از جمله محورهاي اين كنگره ، بيولوژي اعتياد، ژنتيك و اپي ژنتيك، تشخيص و سنجش اعتياد، مصرف الكل و عوارض آن، روان درماني هاي اعتياد، رفتارهاي جنسي در سوءمصرف مواد، پرستاري و مددكاري در اعتياد، مشكلات جسمي در مصرف مواد، اختلالات همراه روانپزشكي در اعتياد، پژوهش در اعتياد و اپيدميولوژي مصرف مواد، پيشگيري از اعتياد، اعتياد و مسايل قانوني، درمان و بازتواني در اعتياد، اعتياد و مسايل اجتماعي، اعتياد در كودكان، اعتياد در زنان، آموزش اعتياد، و اعتياد در رسانه است.
علمي **1354**1599
تهران - ايرنا- نهمين كنگره بين المللي دانش اعتياد با حضور محققان داخلي و خارجي هفته جاري در روزهاي 18 تا 20 شهريور در مركز همايش هاي رازي دانشگاه علوم پزشكي ايران برگزار مي شود.